.
Κατηγορία Ταχύτητα
Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2011 10:19

Παν. Π. Ταχύτητας 2011, 6ος αγώνας, Μέγαρα

Η στέψη των πρωταθλητών



Του Χρήστου Σώκου

Ο τελευταίος αγώνας του φετινού πρωταθλήματος Ταχύτητας πραγματοποιήθηκε στην πίστα των Μεγάρων. Αυτή την φορά οι συμμετοχές ήταν λιγότερες, αλλά δεν συνέβη το ίδιο με το θέαμα, μιας και κρίνονταν τα πρωταθλήματα στην Formula Extreme και την Supersport. Τελικά στην F.  Extreme επικράτησε ο Κώστας Κοντομάρος και πήρε τον τίτλο, ενώ στην Supersport, μετά από μία θεαματικότατη μάχη, το πρωτάθλημα πήγε στον Alex Παπαγεωργίου. Στην Racing 125/250 όπως ήταν ήδη αναμενόμενο, ο Γιώργος Κίτσος άνετα στέφθηκε πρωταθλητής.
Ο Γιάννης Μπούστας, ο οποίος αγωνίστηκε στον 4ο γύρο στα Μέγαρα κερδίζοντας την F.Extreme, αυτή την φορά δεν εμφανίστηκε.
Φυσικά όλοι οι συμμετέχοντες, όπως και οι θεατές, συγκλονίστηκαν από την είδηση του χαμού του Marco Simoncelli. Κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή προς τιμήν του και δεν ανοίχτηκαν σαμπάνιες στην απονομή.

F. Extreme


Μόλις 6 συμμετοχές είχε η κατηγορία, στην οποία παιζόταν ο τίτλος ανάμεσα στον Κώστα Πολίτη και τον Κώστα Κοντομάρο. Ήδη από τον προηγούμενο αγώνα στις Σέρρες,  ο Πολίτης δεν είχε κάνει καλή εμφάνιση χάνοντας την βαθμολογική του υπεροχή. Στον αγώνα των Μεγάρων δεν ξεκίνησε καλά και στην προσπάθειά του να καλύψει γρήγορα το κενό από τον πρωτοπόρο Κοντομάρο, έπεσε στον τέταρτο γύρο. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα ο Κοντομάρος να οδηγήσει χωρίς πίεση, να πάρει μία εύκολη νίκη και μαζί με αυτή και τον τίτλο της μεγάλης κατηγορίας.
Δεύτερος τερμάτισε ο Φώτης Τσαλίκης, τρίτος ο Λευτέρης Πίππος, ενώ τέταρτος και πέμπτος ο Βασίλης Τσιτούρης και Στέφανος Ταπάσκος αντίστοιχα.

Supersport

Οι πιο εντυπωσιακές μάχες δόθηκαν για ακόμα μία φορά σε αυτή την κατηγορία!
Ο Γρηγόρης Παναγιωτόπουλος ήρθε στα Μέγαρα με μία σημαντική υπεροχή 11 βαθμών έναντι του Alex Παπαγεωργίου.
Γρήγορα στον αγώνα δημιουργήθηκε ένα τρίο από τους Σωτήρη Μπεγνή, Alex Παπαγεωργίου και Γρηγόρη Παναγιωτόπουλο, που έδινε τα πάντα για την κορυφή.
Οι Παπαγεωργίου και Παναγιωτόπουλος τα έπαιζαν όλα για όλα, αλλά το αποτέλεσμα δεν ήταν αίσιο για τον Παναγιωτόπουλο. Οι δύο αναβάτες ακούμπησαν μεταξύ τους σε μία στροφή, με αποτέλεσμα να πέσει ο Παναγιωτόπουλος!
Από εκεί και πέρα ο Παπαγεωργίου συνέχισε να πιέζει τον Μπεγνή για την πρωτιά αλλά τελικά δεν τα κατάφερε.
Μικρή σημασία είχε βέβαια αυτό, αφού ο Παπαγεωργίου πήρε τον πολυπόθητο τίτλο τελικά (σ.σ. εκκρεμεί αυταπάγγελτη ένσταση για το σύστημα αλλαγής ταχυτήτων, η οποία μπορεί να αλλάξει το τελικό αποτέλεσμα και ο τίτλος να πάει στον Παναγιωτόπουλο).
Τρίτος στον αγώνα, αρκετά πιο πίσω, ήρθε ο Διονύσης Μάρτης, τέταρτος ο Μιχάλης Κουτσουμπός και πέμπτος ο Νίκος Περιστεράς.
Αναμένονται διευκρινήσεις από την FIM, όσον αφορά τις τεχνικές προδιαγραφές των τριών πρώτων αναβατών επειδή έγινε αυτεπάγγελτος έλεγχος στις μοτοσικλέτες τους.

Open

Στην Open οδήγησε εκπληκτικά ο Άρης Κουτσουμπάκης και ανταμείφθηκε με τη νίκη. Στα ίδια επίπεδα κινήθηκε και ο Γιώργος Κυπραίος, ο οποίος έκανε άσχημη εκκίνηση, αλλά μετά έβαλε το κεφάλι κάτω, πέρασε τους πάντες και τερμάτισε μία ανάσα πιο πίσω δεύτερος.
Τρίτος ο Διονύσης Αχτύπης, που παρά την ηλικία του έδειξε φοβερές ικανότητες.
Τέταρτος ο Δημήτρης Τασσόπουλος, πέμπτος ο Ιωάννης Μπούρος και έκτος ο Γιώργος Μανδρώνης.

R 125/250


O Γιώργος Κίτσος μαζί με τη νίκη πήρε και άξια τον τίτλο στην κατηγορία. 5 δευτερόλεπτα πιο πίσω τερμάτισε δεύτερος ο Λάμπρος Τσώκος. Την τριάδα έκλεισε ο Ανδρέας Λεφέβρ, ενώ μετά ακολούθησαν οι Μάριος Πέτρου και Γρηγόρης Χρονόπουλος.

Φωτογραφίες πρωταθλητών


Φωτογραφίες Racing 250 / 125


Φωτογραφίες Formula Extreme


Φωτογραφίες Supersport 600


Φωτογραφίες Open


Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Administrator Γράφτηκε από Administrator
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2012 20:51

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon