.
Κατηγορία Scramble
Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2016 08:20

Παγκρήτιο Scramble 2016, 1ος αγώνας

 

Δυνατή αρχή!

 

 

Κείμενο: Proaction
Φωτογραφίες: Άρης Μυριδάκης
 
O 1os απο τους 4 φετινούς αγώνες scramble που έχουν προκηρυχτεί από τον ΑΣΗ για το παγκρητιο κύπελλο του 2016, έγινε στην ανανεωμένη δημοτική πίστα motocross, την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου.

Απολαυστικές συνθήκες


Η διαδρομή ήταν φανταστική με πολλά κομμάτια enduro, motocross, μονοπάτια και παρα πολλές εναλλαγές με πολλά τεχνικά αργά αλλά και γρήγορα κομμάτια. Ο καιρός αν και τις προηγούμενες ημέρες έβρεχε καταρρακτωδώς και όλοι ήταν έτοιμοι για λασπόλουτρα, τελικά άλλαξε και ο δυνατός αέρας δημιούργησε ένα τερέν που πολύ δύσκολα θα ξανασυναντήσουμε, με απίστευτο κράτημα παντού! Πολλοί καινούριοι οδηγοί πήραν μέρος και κόλλησαν το μικρόβιο… αλλά και αρκετοί παλιοί οδηγοί έκαναν επανεμφάνιση, και όλοι το χάρηκαν φυσικά.
Όλα τα παραπάνω συνετέλεσαν στο να γίνει ένας πολύ δυνατός αγώνας με πολλές μάχες σε όλες τις κατηγορίες. Στους νέους, ο Λιόνης απο το Ρέθυμνο δεν άφησε περιθώρια σε κανέναν και πήρε την νίκη αφήνοντας πολλές υποσχέσεις για το μέλλον, με δεύτερο τον επίσης πολύ δυνατό Παναρετάκη απο το Ρέθυμνο, και τρίτο τον μαθητή του Καράκη, τον Κοντουδάκη που τα πήγε και αυτός πολύ καλά για πρώτη φορά.


Οι κατηγορίες


Στην S1, o Γιαγκιοζης μάλλον έκανε έναν άνετο αγώνα τερματίζοντας 1ος, ενώ στην 2η και 3η θεση τερμάτισαν οι Ψεγιαννάκης και Βασιλάκης με πολύ μικρή διαφορά. Στην S2, ο Μυτιληναίος μετά απο πολύ σταθερή οδήγηση και χωρίς πολλά λάθη πέρασε 1ος την γραμμή του τερματισμού με 2ο τον ανανεωμένο Κοκκινάκη και τρίτο τον Τερζάκη ο οποίος ενώ βρισκόταν στην πρώτη θέση, έμεινε απο βενζίνη και έχασε πολύ χρόνο.

Στους βετεράνους οι 3 πρώτοι τερμάτισαν μέσα σε μισό λεπτό: Ο μπαμπάς Γιαγκιόζης σταθερότατος πέρασε 1ος την γραμμή του τερματισμού με 2ο τον γερόλυκο Βουλγαρέλη που οδήγησε πολύ ωραία και τρίτο τον endura Φραγκιεδάκη με πολύ μικρή διαφορά. Στην Expert o Διακάκης ηταν ο πιο σταθερός και πήρε την νίκη, με 2ο τον Καράκη που άργησε να "ξυπνήσει" και τρίτο τον Πασπάτη που και αυτός κινήθηκε πολύ γρήγορα.

Μετά το τέλος των αγώνων έγιναν και οι απονομές με πολύ κόσμο να χειροκροτεί τους συμμετέχοντες, ανανεώνοντας το επόμενο ραντεβού για τον 2ο αγώνα, την Κυριακή 10 Απριλίου, σε μέρος που θα ανακοινωθεί σύντομα. Η βοήθεια του δήμου και του ΔΟΠΑΠ ήταν πολύτιμη για άλλη μια φορά και τους ευχαριστούμε.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2016 13:20

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon