.
Κατηγορία Scramble
Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2016 10:04

Περιφ. Πρωτ. Scramble Νοτίου Ελλάδος 2016, 1ος αγώνας, Μέγαρα

 

Δυνατή αρχή!

 

 

Του Τάκη Μανιάτη
Φωτογραφίες: Πένυ Τσάγκλα

Την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου, υπό ιδανικές καιρικές συνθήκες για αγώνα, διοργανώθηκε από την ΛΕ.Μ.Μ. ο 1ος αγώνας για το Περιφερειακό Πρωτάθλημα Scramble Νοτίου Ελλάδος.

Οι 78 τελικά συμμετοχές δεν είναι αντιπροσωπευτικές του δυναμικού της ευρύτερης περιοχής, αλλά είναι ικανοποιητικές αν λάβουμε υπόψη ότι υπήρχαν αθλητές που δεν μπόρεσαν ή δεν ήθελαν να συμμετάσχουν λόγω της οικονομικής στενότητας των ημερών μας, τα προβλήματα στην κυκλοφορία εξαιτίας των μπλόκων των αγροτών αλλά και της τελευταίας στιγμής επίσημης ανακοίνωσης της προκήρυξης του πρωταθλήματος.
 
Όσοι δεν συμμετείχαν έχασαν ένα όμορφο και καλοστημένο αγώνα. Τα μέλη της ΛΕ.Μ.Μ. έδειξαν για άλλη μια φορά την εμπειρία τους και σχεδίασαν μια πανέμορφη, πονηρή σε σημεία και απαιτητική διαδρομή η οποία ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους αθλητές και θεατές.

Μάχες στις κατηγορίες


Στον αγωνιστικό τομέα υπήρχαν μεγάλες μάχες για τις πρώτες θέσεις σε όλες τις κατηγορίες με σημαντικότερη και θεαματικότερη αυτή των Παναγιώτη Κακολύρη και Μιχάλη Ντουζένη στην κατηγορία Expert. Ο Κακολύρης οδήγησε από την αρχή των αγώνα έχοντας στους πρώτους γύρους τον Ντουζένη σε απόσταση αναπνοής. Έκανε όμως διαφορά ασφαλείας και τερμάτισε πρώτος, με δεύτερο τον Ντουζένη και τρίτο τον Γιώργο Κοινωνά αρκετά πίσω τους. Τέταρτος τερμάτισε ο Βασίλης Σιαφαρίκας, πέμπτος ο Γιώργος Μανωλίδης και έκτος ο Λευτέρης Πανετής.

Στην κατηγορία S1 υπήρξε μάχη ανάμεσα στον Ανδρέα Θεοδώρου τον Αλέξανδρο Πολυχρόνη και τον Παναγιώτη Κορδορνούρη, οι οποίοι τερμάτισαν και με αυτή την σειρά. Ειδικά ο δεύτερος και ο τρίτος τερμάτισαν μαζί στο ίδιο δευτερόλεπτο. Τέταρτος τερμάτισε ο Χρήστος Σαμιώτης, πέμπτος ο Άρης Πυρλής και έκτος ο Παναγιώτης Λάμπρου.

Στην κατηγορία S2 ο περσινός πρωταθλητής Γιώργος Κυπραίος τερμάτισε για άλλη μια φορά στην πρώτη θέση έχοντας πίσω τον Σταύρο Μπουζούκο στα 13 δευτερόλεπτα διαφορά. Τρίτος ο Αθανάσιος Μούγιος, τέταρτος ο Χρήστος Θεοδοσόπουλος, πέμπτος ο Δημήτρης Λειβαδιώτης και έκτος ο Σταύρος Μαντζώρος.

Στην κατηγορία Senior νικητής ήταν Δημήτρης Ραπατσουλέας, ο οποίος είχε κάμει τεράστια διαφορά από τον δεύτερο Νίκο Τσανά. Τρίτος ο παλαίμαχος Σπύρος Σταματόπουλος μετά από μάχη στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα με τον τέταρτο Νίκο Αναγνωστόπουλο. Πέμπτος ο Δημήτρης Τουμπανιάρης και έκτος ο Κων/νος Γκλιάτης.

Τέλος στην κατηγορία SB πρώτος τερμάτισε ο Δημόπουλος Σιδέρης, δεύτερος ο Νίκος Φλώρος και τρίτος ο Ξενοφών Αντζέλους.

Απονομές και γκρίνιες


Θα πρέπει να συγχαρούμε την ΛΕ.Μ.Μ. που στις απονομές συμπερίλαβε και τρία νέα παιδιά τα οποία τα οποία συμμετείχαν στην κατηγορία SB και έκαναν το παρθενικό τους αγωνιστικό ξεκίνημα.

Λίγο στενάχωρο ήταν το γεγονός της απονομής του περσινού περιφερειακού πρωταθλήματος η οποία έλαβε χώρα μετά το τέλος του αγώνα. Η απόφαση του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας να γίνουν οι απονομές του εκάστοτε πρωταθλήματος στον πρώτο αγώνα της νέας χρονιάς, έχει βρει αντίθετους πολλά σωματεία και αθλητές με αποτέλεσμα να είναι ελάχιστοι οι ενδιαφερόμενοι παρευρισκόμενοι (ουσιαστικά μόνο όσοι συνέπεσε να τρέχουν στον αγώνα) και να γίνει μια τυπική και με συνοπτικές διαδικασίες τελετή μακριά από τον σεβασμό και την τιμή που πρέπει να αποδίδεται σε πρωταθλητές. Ίσως το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας να πρέπει να αναθεωρήσει για του χρόνου τον τρόπο βράβευσης των αθλητών για τα πρωταθλήματα που έχει προκηρύξει.

Φωτογραφίες

Δείτε τα αποτελέσματα ΕΔΩ

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2017 16:40

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon