.
Κατηγορία Motocross
Τρίτη, 12 Μαϊος 2015 23:42

Παν.Π. Motocross 2015, 4ος αγώνας, Πτολεμαΐδα

 

Ό,τι ακριβώς έπρεπε!

 

Του Τάκη Μανιάτη

Φωτογραφίες: MXIN.GR

Μάχες για τους τίτλους στην MX2 και MX85, ανατροπές στην Open, δυνατές κόντρες στην κατηγορία Quad, ανέβασαν το θέαμα στα ύψη, σε έναν αγώνα που ξεχώρισε γαι την εξαιρετική διοργάνωση. Αγωνιστικά, ο Fiil Thuresson (MX1), Γιάννης Τουρατζίδης (MX2), Φραγκίσκος Ζούνης (MX2 2T), Μανόλης Κρητικός (Open), Άγγελος Βογιατζής (MX85), Αντώνης Σάγμαλης (MX65) και Κωνσταντίνος Ντούζος (Quad), ήταν οι νικητές

ΜΧ1 - Νικητής ο Thuresson


Ο καλεσμένος του Παναγιώτη Κουζή, Σουηδός πρωταθλητής, Filip Thuresson, έδειξε την κλάση του από τα δοκιμαστικά του Σαββάτου. Ο Thuresson πήρε την εκκίνηση στο πρώτο σκέλος, ο Κουζής είχε μία πτώση και οι Hristian Ilioski και Δημήτρης Κοντολέτας προσπάθησαν να τον ακολουθήσουν αρχικά, αλλά ο Σουηδός είχε τον δικό του ρυθμό και κέρδισε άνετα. Ο Κοντολέτας ήταν τελικά αυτός που τερμάτισε 2ος, ενώ ο Κουζής βρήκε ρυθμό και συμπληρωσε το βάθρο.

O Δημήτρης Βαγγελάκος έκανε δυνατή εμφάνιση τερματίζοντας 4ος, έπειτα από μάχες με τους Ilioski και Κυριάκο Κόττη.
Στο δεύτερο σκέλος, ο Thuresson πήρε μία ξεκάθαρη νίκη ξανά, με τον Κουζή να βρίσκεται αυτή τη φορά στην 2η θέση, και τον Κοντολέτα ξανά 3ο.
Ilioski, Ανάργυρος Τσαρνάς και Βαγγελάκος, συμπλήρωσαν την εξάδα.
Στην κατάταξη ημέρας,, τα αποτελέσματα είχαν ως εξής: Thureson, Κουζής, Κοντολέτας, Ilioski, Τσαρνάς, Βαγγελάκος.

ΜΧ2 - Άξιος Τουρατζίδης


Ο Γιάννης Τουρατζίδης έδειξε τις διαθέσεις του από τα δοκιμαστικά του Σαββάτου, και την Κυριακή, στο πρώτο σκέλος, απλά απέδειξε ότι είναι ο πιο γρήγορος. Άντεξε στην πίεση του Γιώργου Αρβανίτη που προηγήθηκε αρχικά και κέρδισε τον αγώνα, με τον Αρβανίτη να μένει τελικά 2ος, και τον
Παναγιώτη Παπίλα να συμπληρώνει το βάθρο. Ο Αλέξανδρος Γεωργαντάς και Γιάννης Μόσιος ήταν αυτοί που έδωσαν μάχες για την τρίτη θέση, με τον Γεωργαντά να παραμένει 4ος, τον Νίκο Λυρίου στην 5η θέση, και τον Δημήτρη Μπάκα στην 6η.
Στο δεύτερο σκέλος, ο Αρβανίτης βρέθηκε να οδηγεί ξανά τον αγώνα, αλλά ο Τουρατζίδης ήταν πιο δυνατός. Κέρδισε ξανά, ο Αρβανίτης τερμάτισε ξανά 2ος, ο Μπάκας συμπλήρωσε το βάθρο, ενώ ακολούθησαν οι Μόσιος, Παπίλας και Γεωργαντάς.
Στην τελική κατάταξη ημέρας, ο Τουρατζίδης έφυγε με την πρώτη θέση και ανέβηκε βαθμολογικά, ο Αρβανίτης 2ος, ενώ ακολούθησαν οι Παπίλας, Μπάκας, Γεωργαντάς, και Μόσιος.

ΜΧ2Τ - Πρώτος ο Ζούνης


Ο ταχύτερος των αγώνων ήταν αναμφισβήτητα ο Φραγκίσκος Ζούνης. Ο αναβάτης της MX2 που συμμετέχει στην κατηγορία MX2 2T, βρέθηκε σταθερά στην δεκάδα της MX2, κερδίζοντας παράλληλα και τα δύο σκέλη της υποκατηγορίας. Ο Νίκος Δεμερδεσλής πήρε δύο 2ες θέσεις ενώ στην 3η θέση του βάθρου, ''φαγώθηκαν'' οι Κωνσταντίνος Γάκης και Φώτης Κόλλιας. Αν και στο πρώτο σκέλος ο Δημήτρης Τουραντζίδης ήταν αυτός που τερμάτισε 3ος, στην γενική κατάταξη, ήταν ο Γάκης που με τερματισμούς στην 5η και 3η θέση, συμπλήρωσε το τελικό βάθρο της ημέρας. Πίσω του τερμάτισε ο Κόλλιας με δύο 4ες θέσεις, ενώ ο Τουρατζίδης, με εγκατάλειψη λόγω πτώσης και χτυπήματος στο 2ο, έμεινε 5ος.

ΟΡΕΝ - Επιστροφή Κρητικού


Στην κατηγορία Open, ήταν ο Σταμάτης Λυρίου που κέρδισε το πρώτο σκέλος, με τον Σταμάτη Δημολιάνη να τίθεται εκτός αγώνα έπειτα από πτώση και μηχανικό πρόβλημα. Ο Μανόλης Κρητικός που επέστρεψε στους αγώνες τερμάτισε 2ος, ο Χρήστος Τομάρας συμπλήρωσε το βάθρο, ενώ ο Φίλιππος Γιακουμάκης, ακολούθησε στην 4η θέση. Πίσω τους βρέθηκαν οι Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος και Κωνσταντίνος Μπαμπάς.

Στο δεύτερο σκέλος, ο Λυρίου εγκατέλειψε με πτώση και τραυματισμό, ενώ ο Κρητικός κέρδισε τον αγώνα, αφήνοντας τον Δημολιάνη στην 2η θέση.
Τομάρας, Παπαδόπουλος, Στυλιανός Τεχλικίδης, Μπαμπάς, ακολούθησαν, σε έναν αγώνα που διεκόπη νωρίτερα, λόγω απουσίας των δύο ασθενοφόρων για μεταφορά τραυματιών (είχε συμπληρωθεί το απαιτούμενο 75% του χρόνου)
Στην κατάταξη ημέρας, Κρητικός, Τομάρας, Παπαδόπουλος, Γιακουμάκης, Τεχλικίδης και Μπαμπάς, ήταν οι έξι πρώτοι.

ΜΧ85 - Βογιατζής με μάχες


Οι όμορφες μάχες της κατηγορίας MX85 μεταξύ των Άγγελου Βογιατζή και Ανδρέα Ανδρέου, κράτησαν τους θεατές στο πόδι. Τελικός νικητής του πρώτου σκέλους ο Βογιατζής, με τον Ανδρέου να μένει δεύτερος, παρά το ότι προηγείτο έως το τέλος του αγώνα.

Πίσω τους βρέθηκε ο Κωνσταντίνος Ευαγγελόπουλος που προσπάθησε να χωθεί σφήνα στους δύο πρώτους χωρίς επιτυχία. Τέταρτος τερμάτισε ο Τάσος Αλειφερόπουλος, με τον Γιώργο Καριώτη και τον Αλέξανδρο Κατσαβρία να συμπληρώνουν την εξάδα.
Στο δεύτερο σκέλος, ο Ανδρέου έφυγε ξανά μπροστά, αλλά ο Βογιατζής επικράτησε ξανά και του πήρε την πρώτη θέση. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Ευαγγελόπουλος με τους Αλειφερόπουλος, Κατσαβρία και Γιάννη Ντεβεντζή.

Στα αποτελέσματα ημέρας, ο Βογιατζής ήταν πρώτος, με τους Ανδρέου, Ευαγγελόπουλο, Αλειφερόπουλο, Κατσαβρία, και Μαρκέλα Κωστάκη που τερμάτισε 8η και 7η στα αντίστοιχα σκέλη, να συμπληρώνουν την εξάδα.

ΜΧ65 - Σάγμαλης στην κορυφή


Για άλλο έναν αγώνα ο Αντώνης Σάγμαλης βρέθηκε στην κορυφή, κερδίζοντας και τα δύο σκέλη του αγώνα, με τον Δημήτρη Καλαθά να ακολουθεί στην κατάταξη ημέρας με τερματισμούς στην 4η και 2η θέση, και τον Ηλία Γρηγοριάδη στην 3η θέση, με τερματισμούς στην 2η και 4η θέση.
Ακολούθησαν η Τζονάκι Λάμπρου (3-3), ο Μάριος Κανάκης (5-5) και ο Νίκος Κανελλόπουλος (6-6).

Quad - Αχτύπητος Ντούζος


Ήταν ο Σπύρος Μπίρλης αρχικά που έδειξε τις δυνατότητες του κερδίζοντας το πρώτο σκέλος, αλλά ο Κωνσταντίνος Ντούζος, με νίκη στο δεύτερο σκέλος και τερματισμό στην 3η θέση, στο πρώτο σκέλος, κέρδισε την ημέρα. Ο Μπίρλης τελικά τερμάτισε 2ος συνολικά, με την 3η θέση του δεύτερου σκέλους, ενώ ο Γιώργος Καπέλης,, με δύο δεύτερες θέσεις, τερμάτισε συνολικά 3ος.
Πίσω τους βρέθηκαν οι Αριστείδης Τριανταφύλλου (5-4), ο Απόστολος Τριανταφύλλου (4-8) και Αλέξανδρος Κατσινέλης (7-5).

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 01 Νοεμβρίου 2018 15:16

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon