.
Κατηγορία Motocross
Δευτέρα, 20 Απριλίου 2015 01:06

Παν.Π. Motocross 2015, 3ος αγώνας, Τρίκαλα

 

Κουζής και Τουρατζίδης

 

 

Του Τάκη Μανιάτη
Φωτογραφίες: MXIN.GR

Στην πίστα Πρίνος των Τρικάλων συνεχίστηκε το πανελλήνιο πρωτάθλημα Motocross με τους Παναγιώτη Κουζή (MX1), Γιάννη Τουρατζίδη (MX2), Σταμάτης Δημολιάνης (Open), Ανδρέας Ανδρέου (MX85), Αντώνης Σάγμαλης (MX65), Φραγκίσκος Ζούνης (MX2T) και Κωνσταντίνος Ντούζος (Quad), να πρωταγωνιστούν στις κατηγορίες τους.

ΜΧ1 - Διπλή νίκη Κουζή


Ο Παναγιώτης Κουζής ξεκίνησε δυνατά και πέρασε τον Ανάργυρο Τσαρνά που είχε πάρει την εκκίνηση στο πρώτο σκέλος και παρέμεινε εκεί μέχρι την πτώση της καρό σημαίας.
Ο Τσαρνάς είχε να αντιμετωπίσει τον Δημήτρη Κοντολέτα ο οποίος ανέβαζε ρυθμό, για να τον περάσει τελικά λίγο πριν τελειώσει ο αγώνας. Ο Κοντολέτας τερμάτισε τελικά τρίτος στον λασπωμένο αγώνα, με τον Κυριάκο Κόττη να κερδίζει την μάχη με τον Γιώργο Ηλιόπουλο για την 4η θέση, λόγω και μιας πτώσης του δεύτερου.
Ο Δημήτρης Μπαξεβάνης τερμάτισε 5ος, με τον Δημήτρη Βαγγελάκο να συμπληρώνει την εξάδα.
Στο δεύτερο σκέλος, ήταν η σειρά του Κουζή να στρίψει πρώτος και να προηγηθεί από την αρχή στον αγώνα. Ο Τσαρνάς ακολούθησε και τερμάτισε πίσω του, ενώ ο Κοντολέτας συμπλήρωσε ξανά το βάθρο.
Πίσω τους βρέθηκαν οι Νίκος Λυρίου, Βαγγελάκος και Κόττης.
Στην τελική κατάταξη της ημέρας, ο Κουζής ήταν πρώτος, με τους Τσαρνά, Κοντολέτα, Κόττη, Λυρίου και Βαγγελάκο να ακολουθούν.

MX2 - Επικράτηση Τουρατζίδη


Ο Γιάννης Τουρατζίδης προηγήθηκε στο πρώτο σκέλος του αγώνα το οποίο κέρδισε και με αρκετή διαφορά από τον Βοσεφ, με τον Γιώργο Αρβανίτη να τερματίζει τελικά 3ος. Πίσω τους βρέθηκε ο Παναγιώτης Παπίλας με τους Δημήτρη Μπάκα και Γιάννη Μόσιο να ακολουθούν.
Στο δεύτερο σκέλος, ο Αρβανίτης κατάφερε να κερδίσει με μικρή διαφορά από τον Τουρατζίδη που βρέθηκε στην 2η θέση, με τον Βόσεφ αυτή τη φορά 3ο. Ακολούθησαν οι Παπίλας, Αλέξανδρος Γεωργαντάς, Ανέστης Ράδος,
Στην κατάταξη της ημέρας, Τουρατζίδης, Αρβανίτης, Βόσεφ, Παπίλας, Ράδος, Μόσιος, ήταν οι έξι πρώτοι.

ΜΧ2Τ - Μπροστά ο Ζούνης


Ο Δημήτρης Τουρατζίδης ήταν αυτός που κέρδισε το πρώτο σκέλος της υποκατηγορίας, αλλά η 3η θέση του στο δεύτερο σκέλος, δεν ήταν αρκετή να του δώσει την συνολική νίκη. Αυτό το κατάφερε ο Φραγκίσκος Ζούνης ο οποίος τερμάτισε 3ος στο πρώτο σκέλος, αλλά κέρδισε το δεύτερο, κι έτσι πήρε και την νίκη της ημέρας.
Πίσω τους βρέθηκε ο Νίκος Δεμερδεσλής με δύο 2ες θέσεις, ενώ ακολούθησε με δύο 4ες ο Φώτης Κόλλιας και με δύο 5ες ο Δημήτρης Καρατζιάς.

ΟΡΕΝ - Δημολιάνης χωρίς αντίπαλο


Τρέχοντας ουσιαστικά χωρίς τον σημαντικότερο του αντίπαλο, Σταμάτη Λυρίου, λόγω τραυματισμού σε προπόνηση, ο έτερος Σταμάτης, ο Δημολιάνης, πήρε δύο νίκες, κατακτώντας και την νίκη της ημέρας. Ο Χρήστος Τομαράς πήρε δύο 2ες θέσεις τερματίζοντας αντίστοιχα και στην κατάταξη της ημέρας, με τον Αλέκο Καρανάση να ακολουθεί με δύο 3ες. Δύο 4ες θέσεις είχε ο Φίλιππος Γιακουμάκης, δύο 5ες ο Θανάσης Παπαγιάννης και 6ος συνολικά τερμάτισε ο Βασίλης Μπαμπάς (8-6).

MX85 - Νίκη για Ανδρέου


Η πρώτη νίκη σε ημέρα ήρθε στα Τρίκαλα για τον Ανδρέα Ανδρέου που κέρδισε και τα δύο σκέλη, με τον Άγγελο Βογιατζή να παίρνει δύο δεύτερες θέσεις, και αντίστοιχη κατάταξη στην ημέρα.
Πίσω τους βρέθηκε ο Κωνσταντίνος Ευαγγελόπουλος με δύο τρίτες θέσεις, παρά το ότι έτρεχε με σκασμένο μπροστινό λάστιχο στο πρώτο σκέλος,. Οι Γιώργος Καριώτης (4-4), Άγγελος Μαργαρίτης (5-6) και Αλέξανδρος Κατσαβριάς (9-6), συμπλήρωσαν την εξάδα της ημέρας.

ΜΧ65 - Αήττητος ο Σάγμαλης


Ήρθε ως φαβορί και έφυγε με δύο νίκες ο Αντώνης Σάγμαλης που κέρδισε και τα δύο σκέλη της ημέρας, μαζί με την αντίστοιχη νίκη. Την έκπληξη φυσικά την έκανε η Τζονάκι Λάμπρου με μία 4η και μία 2η θέση, ενώ πίσω τους, τερμάτισε ο Μάριος Κανάκης με 3η και 5η θέση. Ακολούθησαν οι Ηλίας Γρηγοριάδης (6-3), Νίκος Κανελλόπουλος (6-4) και Στέλιος Μουρατίδης (7-6).

Quad - Μάχες με Ντούζο νικητή 


Σκληρές μάχες είχαμε στην κατηγορία Quad, με τον Γιώργο Καπέλη και Σπύρο Μπίρλη να μάχονται, και τον Καπέλη να κερδίζει τελικά, τον Μπίρλη 2ο και τον Κωνσταντίνο Ντούζο να τερματίζει 3ος.
Στο δεύτερο σκέλος, ο Καπέλης είχε μία ατυχία όταν κόλλησε σε ανάχωμα με λάσπη κι έτσι, ο Ντούζος κέρδισε με τον Σπύρο Μπίρλη πίσω του, τον Καπέλη 3ο.
Στην κατάταξη ημέρας, ο Ντούζος πήρε τον αγώνα με τους Καπέλη και Μπίρλη να συμπληρώνουν το βάθρο, και τους Αριστείδη Τριανταφύλλου (4-4, Απόστολο Τριανταφύλλου (5-5) και Αλέκο Κατσινέλη (7-6) να συμπληρώνουν την εξάδα.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 01 Νοεμβρίου 2018 15:14

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon