.
Κατηγορία Motocross
Τετάρτη, 27 Απριλίου 2016 10:06

Παν.Π. Motocross 2016, 4ος αγώνας, Χαλκίδα

 

Άπιαστα τα φαβορί

 

 

Του Τάκη Μανιάτη

Φωτογραφίες: MXIN.GR

Στον 4ο αγώνα της χρονιάς για το πανελλήνιο πρωτάθλημα Motocross, ο δυνατός ανταγωνισμός σε όλες τις κατηγορίες αύξησε το θέαμα. Οι Παναγιώτης Κουζής (MX1), Μανόλης Κρητικός (MX2), Χρήστος Τομαράς (ΟΡΕΝ), Ανδρέας Ανδρέου (ΜΧ85), Μάριος Κανάκης (ΜΧ65) και. Martin Milev (Quad), ήταν οι κερδισμένοι.

Κατηγορία ΜΧ1 - Επιστροφή Κουζή


Το μεγάλο φαβορί ήταν για μία ακόμη φορά ο Παναγιώτης Κουζής ο οποίος πρωταγωνίστησε στο πρώτο σκέλος, έχοντας βέβαια στον τροχό του τον Hristian Ilioski. Ο Δημήτρης Κοντολέτας βρέθηκε πίσω του με τον Γιώργο Ηλιόπουλο να βρίσκεται κοντά του. Πίσω τους, τερμάτισαν οι Νίκος Λυρίου, Κυριάκος Κόττης, Μανόλης Σκύβαλος, Γιάννης Πασσάς, Goce Tomovski, Άκης Κοσμάς.

Ο Δημήτρης Βαγγελάκος είχε μία πτώση που του στοίχισε έναν βγαλμένο ώμο κι έτσι δεν μπόρεσε να συνεχίσει.
Στο δεύτερο σκέλος, ο Κουζής πήρε μία ακόμη νίκη, πιο άνετα αυτή τη φορά, έχοντας πίσω του τον Λυρίου, και στο βάθρο τον Κοντολέτα. Κοντολέτας και Ηλιόπουλος φαγώθηκαν για την τρίτη θέση του βάθρου, με τον Ηλιόπουλο να μένει τελικά εκτός. Πέμπτος τερμάτισε ο Ilioski, ενώ ακολούθησαν οι Μιχάλης Παναγιωτόπουλος, Κόττης, Ανάργυρος Τσαρνάς, Σκύβαλος, Κώστας Καράκης.

Τα τελικά αποτελέσματα της ημέρας έχουν ως εξής:
Κουζής, Κοντολέτας, Λυρίου, Ilioski, Ηλιόπουλος, Κόττης, Σκύβαλος, Καράκης, Πασσάς, Χρυσσοβαλάντης Λαγούδης.

Κατηγορία ΜΧ2 - Επικράτηση Κρητικού


Πολύ δυνατός εμφανίστηκε για μία ακόμη φορά ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Μανόλης Κρητικός ο οποίος στο πρώτο σκέλος ξεκίνησε πολύ καλά και κατάφερε να επικρατήσει του περσινού πρωταθλητή, Γιάννη Τουρατζίδη. Πίσω τους βρέθηκε ο Παναγιώτης Παπίλας ο οποίος επικράτησε του Αλέξανδρου Γεωργαντά, ενώ πίσω τους βρέθηκαν οι Φραγκίσκος Ζούνης και Νεκτάριος Παπαβασιλείου.

Οι Παύλος Σιδέρης, Απόστολος Καραφωτιάς, Αργύρης Τσιάκος και Κυριάκος Κατζιλέρης, συμπλήρωσαν την δεκάδα. Ο Δημήτρης Μπάκας είχε μία πτώση που του στοίχισε σε σπασμένα πλευρά, κλείδα και βγαλμένο ώμο.
Στο δεύτερο σκέλος, ο Κρήτικος απομακρύνθηκε και απόλαυσε μία νίκη με περισσότερη ασφάλεια, με τον Τουρατζίδη να βρίσκεται ξανά δεύτερος, με τον Παπίλα όμως να καραδοκεί, αλλά να μην καταφέρνει τελικά να τερματίσει αυτός στην 2η θέση.

Άλλη μία 4η θέση για τον Γεωργαντά και άλλη μία 5η για τον Ζούνη, ενώ οι Δημήτρης Τουρατζίδης, Καραφωτιάς, Σιδέρης, Άγγελος Βογιατζής, Απόλλων Συναπίδης, συμπλήρωσαν την δεκάδα, με τον Παπαβασιλείου να πέφτει και να τραυματίζεται.
Τα αποτελέσματα της ημέρας έχουν ως εξής: Κρητικός, Τουρατζίδης, Παπίλας, Γεωργαντάς, Ζούνης, Καραφωτιάς, Σιδέρης, Τουρατζίδης Δημήτρης, Βογιατζής, Κατζιλέρης.

Κατηγορία ΜΧ2Τ - Κυρίαρχος Τουρατζίδης

Ο Δημήτρης Τουρατζίδης ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος της κατηγορίας 2T κερδίζοντας και τα δύο σκέλη της ημέρας. Παραμένει έτσι πρώτος στην βαθμολογία και με αύξηση της διαφοράς. Πίσω του τερμάτισε ο Κωνσταντίνος Γάκης με μία 3η και μία 3η θέσεις, ισοβαθμώντας αλλά κερδίζοντας τον Φώτη Κόλλια που τερμάτισε 2ος και 3ος.
Στην 4η θέση της ημέρας τερμάτισε ο Στέλιος Σκορδάς με μία 5η και μία 4η θέσεις, ενώ την εξάδα συμπλήρωσε ο Ανδρέας Χατζηκωνσταντίνου που τερμάτισε 4ος στο πρώτο σκέλος, αλλά εγκατέλειψε λόγω πτώσης στο δεύτερο.

Κατηγορία ΟΡΕΝ - Επιστροφή Τομάρα

Το πρώτο σκέλος είχε την υπογραφή του Χρήστου Τομάρα ο οποίος στο πρώτο σκέλος εκμεταλλεύτηκε την πτώση του Σταμάτη Δημολιάνη και έχτισε διαφορά, τερματίζοντας στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Ο Δημολιάνης τερμάτισε 2ος παρά τον τερματισμό του, ενώ ο Διονύσης Κονδυλόπουλος ήταν αυτός που συμπλήρωσε το βάθρο. Την εξάδα συμπλήρωσαν οι Βασίλης Μπαμπάς, Παναγιώτης Κσδόγλου και Βασίλης Ράπτης.
Στο δεύτερο σκέλος, ο Τομάρας ήταν πάλι άπιαστος και ο Δημολιάνης πάλι δεύτερος, ενώ ο Μπαμπάς ανέβηκε αυτή τη φορά στο βάθρο. Καδόγλου, Κονδυλόπουλος και Σταύρος Ροσουλάτος ήταν οι υπόλοιποι της εξάδας.
Στα συνολικά αποτελέσματα, Τομάρας, Δημολιάνης, Μπαμπάς, Κονδυλόπουλος, Καδόγλου, Ροσσολάτος, ήταν οι έξι πρώτοι.

Κατηγορία ΜΧ85 - Νικητής Ανδρέου

Στο πρώτο σκέλος για τον προτελευταίο αγώνα της χρονιάς για την κατηγορία, ο Ανδρέας Ανδρέου ήταν ο νικητής αφήνοντας τον Αντώνη Σάγμαλη πίσω του, με τον Κωνσταντίνο Ευαγγελόπουλο να τερματίζει 3ος.
Ο Γιώργος Καριώτης πήρε την 4η θέση, ενώ οι Σταύρος Μαυράκης και Αλέξανδρος Κατσαβριάς συμπλήρωσαν την εξάδα.
Τα αποτελέσματα παρέμειναν ίδια τόσο στο δεύτερο σκέλος όσο και στην κατάταξη ημέρας. Να σημειώσουμε την πτώση και τραυματισμό του Ευαγγελόπουλου με σπασμένα δάκτυλα δεξιού ποδιού στο δεύτερο σκέλος, αλλά και τον απλό τερματισμό που χρειάζεται ο Ανδρέου για να κατακτήσει τον τίτλο στα Γιαννιτσά.

Κατηγορία ΜΧ65 -Μάχη Κανάκη - Σαραντινούδη


Το πρώτο σκέλος της κατηγορίας MX65 ήταν υπόθεση του Μιχάλη Σαραντινούδη ο οποίος κέρδισε τον Μάριο Κανάκη που έκανε ένα μικρό λάθος. Ο Νίκος Κανελλόπουλος ήταν αυτός που ανέβηκε στο βάθρο, με τον Νίκο Κοσσιαβέλο, τον Σταύρο Βαγγελακάκη, την Δέσποινα Μανδάνη, να συμπληρώνουν την εξάδα.
Στο δεύτερο σκέλος, ήταν η σειρά του Κανάκη να κερδίσει, με τον Κανελλόπουλο στην 2η θέση και τον Σαραντινούδη στην 3η.
Κωσιαβέλος, Μανδάνη και Βαγγελακάκης συμπλήρωσαν την εξάδα.
Στα αποτελέσματα της ημέρας, Κανάκης, Σαραντινούδης, Κανελλόπουλος, Κοσιαβέλος, Μανδάνη, Βαγγελακάκης, ήταν οι έξι πρώτοι.

Κατηγορία Quad - Νικητής ο Milev


Προσπάθησε ο Κωνσταντίνος Ντούζος να πάρει την νίκη στο πρώτο σκέλος, και τα κατάφερε, αφήνοντας τον Martin Milev πίσω του, και τον Σπύρο Μπίρλη 3ο.
Ο Αλέξανδρος Κατσινέλης, ο Γιώργος Χαραλάμπους και ο Αριστείδης Τριανταφύλλου, έκλεισαν την εξάδα.
Στο δεύτερο σκέλος, ο Milev κατάφερε να κερδίσει με τον Μπίρλη να τερματίζει αυτή τη φορά πίσω του, αφήνοντας τον Ντούζο στο 3ο σκαλί του βάθρου. Τριανταφύλλου Απόστολος, Κατσινέλης και Τριανταφύλλου Αλέξανδρος, συμπλήρωσαν την εξάδα.
Στα συγκεντρωτικά αποτελέσματα, ο Milev ήταν ο συνολικός νικητής, με τους Ντούζο, Μπίρλη, Κατσινέλη, Αριστείδη Τριανταφύλλου, Χαραλάμπους, ήταν οι έξι πρώτοι.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 27 Απριλίου 2016 10:49

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon