.
Κατηγορία Motocross
Τρίτη, 05 Απριλίου 2016 12:48

Παν.Π. Motocross 2016, 3ος αγώνας, Πτολεμαΐδα ΙΙ

 

Διαφορετικές συνθήκες!

 

 

Του Νίκου Τσάγκλα

Φωτογραφίες: Πένυ Τσάγκλα

Σε τελείως διαφορετικές συνθήκες από τον προηγούμενο (πριν 20 μέρες στην ίδια πίστα) αγώνα, πραγματοποιήθηκε ο 3ος αγώνας για το πανελλήνιο πρωτάθλημα motocross. Οι Παναγιώτης Κουζής (MX1), Μανόλης Κρητικός (MX2), Ανδρέας Ανδρέου (MX85), Μάριος Κανάκης (MX 65), Σταμάτης Δημολιάνης (Open), ήταν οι νικητές.

Αλλαγή σκηνικού


Αυτό το Σαββατοκύριακο ο καιρός μας χαμογέλασε (σαν να ζητούσε συγγνώμη για το βασανιστήριο που μας υπόβαλε στον προηγούμενο αγώνα) και όλα έγιναν κάτω από άψογες αγωνιστικά καιρικές συνθήκες. Η ελαφριά νέφωση και των δύο ημερών, κράτησε χαμηλά τις θερμοκρασίες και διατήρησε την υγρασία στην πίστα, εκμηδενίζοντας την παρουσία σκόνης (παρουσιάστηκε λίγη σε σημεία μόνο στο τελείωμα της κάθε μέρας) αφήνοντας τους αθλητές να ασχοληθούν μόνο με το πώς θα αντιμετωπίσουν τα πάρα πολλά σαμάρια που βγάζει το αμμόχωμα της γρήγορης και θεαματικής πίστας της Πτολεμαΐδας. Ο Α.Μ.Ο.Ε. υπερέβαλε εαυτόν έτσι ώστε η οργάνωση του αγώνα να είναι σε καλά επίπεδα και οι κάποιες καθυστερήσεις από εξωγενείς παράγοντες να αντιμετωπιστούν άμεσα και οι 119 συνολικά δηλωμένοι αθλητές καθώς και οι πολλοί παραβρισκόμενοι θεατές να απολαύσουν θεαματικούς αγώνες. Αν εξαιρέσουμε κάποιους μικροτραυματισμούς που υπήρξαν δεν υπήρχε κάποιο σοβαρό συμβάν από ατύχημα, αλλά θα πρέπει να σημειώσουμε την αδιαφορία αρκετών αθλητών στις κινούμενες κίτρινες σημαίες των κριτών κάτι για το οποίο η οργάνωση αντιμετώπισε με αρκετές επιπλήξεις.

ΜΧ 1 - Νικητής ο Κουζής


Στην κατηγορία ΜΧ1 ο ψηλός απόδειξε για άλλη μια φορά πως είναι ένα σκαλί μπροστά από τον συναγωνισμό. Στο πρώτο σκέλος πήρε την εκκίνηση και οδήγησε στην πρώτη θέση μέχρι το τέλος. Στο δεύτερο σκέλος έστριψε 4ος αλλά μέχρι το κλείσιμο του γύρου είχε περάσει μπροστά για να τερματίσει πάλι πρώτος. Δεύτερος στο σύνολο της ημέρας ο Δημήτρης Κοντολέτας με δύο δεύτερες θέσεις στα σκέλη και με αέρινη οδήγηση και τρίτος ο Hristian Ilioski (ο οποίος έστριψε 1ος στο 2ο σκέλος) με μια 3η και μια 5η θέση στα σκέλη. Ο νικητής του προηγούμενου αγώνα Γιώργος Ηλιόπουλος τερμάτισε τέταρτος στο σύνολο με μια 6η και μια 3η θέση στα σκέλη με 5ο τον Ανάργυρο Τσαρνά και 6ο τον Νίκο Λυρίου.

ΜΧ 2 - Νικητής ο Κρητικός


Στην κατηγορία ΜΧ2 για άλλη μια φορά ο Μανώλης Κρητικός ήταν ο νικητής και στα 2 σκέλη. Δεύτερος και στα 2 σκέλη ο Γιάννης Τουρατζίδης ο οποίος πήρε την εκκίνηση στο 2ο σκέλος και οδήγησε το μισό γύρο μέχρι να του σβήσει στο ίδιο σημείο με τον πρώτο γύρο. Η μάχη μεταξύ τους, είχε σαν αποτέλεσμα ο ταχύτερος γύρος του αγώνα να γίνει σε αυτήν την κατηγορία. Τρίτος στο σύνολο ο Παναγιώτης Παπίλας με μια 4η και μια 3η θέση στα σκέλη, με τέταρτο τον Αλέξανδρο Γεωργαντά, πέμπτο τον Toni Tsetkov και έκτο τον Δημήτρη Μπάκα.

ΜΧ85 - Κυρίαρχος ο Ανδρέου


Στην κατηγορία ΜΧ85 είχαμε πάλι τους συνήθεις ύποπτους να «τσακώνονται» μεταξύ τους για την πρώτη θέση. Τελικός νικητής ήταν ο Ανδρέας Ανδρέου με μια 2η και μια 1η θέση. Δεύτερος ο Γιώργος Καρυώτης τερματίζοντας 3ος και 2ος στα σκέλη, τρίτος ο Κωνσταντίνος Ευαγγελόπουλος (συμμετείχε με το 2ο μηχανάκι του Ανδρέου) με μια 4η και μια 3η θέση, τέτερτος ο Σταύρος Μαυράκης, πέμπτη η Μαρκέλα Κωστάκη και έκτος ο Γιώργος Μαυράκης. Ο νικητής του πρώτου σκέλους Αντώνης Σάγμαλης εγκατέλειψε στο δεύτερο, χάνοντας πολύτιμους βαθμούς για την συνέχεια του πρωταθλήματος.

ΜΧ65 - Δύο σκέλη ο Κανάκης


Στην κατηγορία ΜΧ65 ο Μάριος Κανάκης ήταν ο νικητής του αγώνα κερδίζοντας και τα δύο σκέλη. Δεύτερος ο Νικόλας Κανελλόπουλος ο οποίος τερμάτισε 3-2 στα σκέλη, τρίτος ο Μιχάλης Σαραντινούδης με τερματισμό 2-5, τέταρτος Νίκος Κοσιάβελος, πέμπτη η Δέσποινα Μανδάνη και έκτος ο Στέλιος Μουρατίδης.

Open - Κέρδισε ο Δημολιάνης


Στην κατηγορία ΟΡΕΝ ο Σταμάτης Δημολιάνης μετά από ωραίες μάχες με τον Χρήστο Τομαρά, πήρε την ρεβάνς κερδίζοντας και τα δύο σκέλη. Δεύτερος στο σύνολο και στα σκέλη ο Χρήστος Τομαράς με τρίτο στο σύνολο και στα σκέλη τον Δημήτρη Βασιλειάδη. Τέταρτος του αγώνα ο Παναγιώτης Κάδογλου, πέμπτος ο Σάκης Κονδυλόπουλος και έκτος ο Βασίλης Μπαμπάς.

 Quad - Νικητής ο Milev

Στα Quad η συμμετοχή του πιτσιρικά Martin Milev (πρώτη του συμμετοχή σε αγώνα) στέρησε την νίκη από τον περσινό πρωταθλητή Κώστα Ντούζο. O Milev οδήγησε και τα δύο σκέλη από την εκκίνηση έχοντας στην ρόδα του τον Ντούζο (στο πρώτο σκέλος ο Ντούζος ταλαιπωρήθηκε μετά από μια κακή εκκίνηση) ο οποίος δεν κατάφερε να τον προσπεράσει. Τρίτος του αγώνα ο Απόστολος Τριανταφύλλου, τέταρτος ο Αλέξανδρος Κατσινέλης, πέμπτος ο Αριστείδης Τριανταφύλλου και έκτος ο Νίκος Μήτσης.
Επόμενος αγώνας στην Χαλκίδα στις 23 και 24 Απριλίου.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 06 Απριλίου 2016 09:14

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon