.
Κατηγορία Motocross
Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2016 10:20

Παν.Π. Motocross 2016, 2ος αγώνας, Πτολεμαϊδα

 

...της λάσπης!

 

 



Του Τάκη Μανιάτη
Φωτογραφίες: MXIN.GR
 
Υπό βροχή και λάσπη διεξήχθη ο 2ος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross στην Πτολεμαϊδα, με νέα ονόματα να παίρνουν θέση στις ψηλότερες θέσεις της κατάταξης.
Ηλιόπουλος και Βαγγελάκος στην MX1, Μανόλης Κρητικός στην MX2, Δημήτρης Τουρατζίδης στην ΜΧ 2 2Τ, Χρήστος Τομάρας στην Open, Αντώνης Σάμαγλης και Ανδρέας Ανδρέου στην MX85, και Μάριος Κανάκης στην MX65, ήταν οι νικητές των αγώνων.
 

ΜΧ1 - Βαγγελάκος και Ηλιόπουλος


Αρχικά προηγήθηκε του πρώτου σκέλους ο Παναγιώτης Κουζής ο οποίος είχε όμως μία πτώση, με αποτέλεσμα να τον περάσει ο Γιώργος Ηλιόπουλος και να τεθεί επικεφαλής. Αν και είχε και αυτός μία πτώση αργότερα, ο Κουζής δεν κατάφερε τελικά να τον περάσει, κι έτσι, διατήρησε την πρώτη θέση μέχρι το τέλος του αγώνα. Ο Κουζής τερμάτισε πίσω του με τον Νίκο Λυρίου να ακολουθεί στο βάθρο και τους Δημήτρη Κοντολέτα, Κυριάκο Κόττη και Δημήτρη Βαγγελάκο να συμπληρώνουν την εξάδα.
 
Στο δεύτερο σκέλος, ο Κουζής δεν συμμετείχε κι έτσι, ο Ηλιόπουλος προηγήθηκε αρχικά. Κατά την διάρκεια του αγώνα, ο Βαγγελάκος τον πέρασε κι έτσι βρέθηκε αυτός στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, με τον Ηλιόπουλο να ακολουθεί και τον Κόττη να τερματίζει 3ος. Την εξάδα συμπλήρωσαν οι Κοντολέτας, Λυρίου και Νίκος Καμπούρης.
Στην γενική κατάταξη του αγώνα, ο Ηλιόπουλος κατέκτησε την πρώτη του νίκη συνολικά, με δεύτερο τον Βαγγελάκο, 3ο - 4ο-5ο τους Κόττη, Λυρίου και Κοντολέτα με ισοβαθμία, και 6ο τον Κουζή.
 

ΜΧ2 - Κρητικός στην κορυφή!


Όντας ο πιο αλάνθαστος αναβάτης, ο Μανόλης Κρητικός ήταν αυτός που έφυγε μπροστά στο πρώτο σκέλος, και κατέκτησε την κορυφή, παρά το μικρό λάθος που έκανε στην αρχή. Δέχτηκε επίθεση από τον Γιάννη Τουρατζίδη αλλά παρέμεινε στην 1η θέση, με τον Δημήτρη Μπάκα να τερματίζει τελικά 2ος και τον Αλέξη Γεωργαντά στην 3η θέση. Ο Τουρατζίδης τερμάτισε τελικά 4ος, με τον Christian Agelov και τον Παναγιώτη Παπίλα να συμπληρώνουν την εξάδα.
 
Στο δεύτερο σκέλος, ο Κρητικός έκανε πάλι την διαφορά, αυτή τη φορά πιο άνετα, κατακτώντας άλλη μία νίκη. Ο Παπίλας έκανε καλύτερο αγώνα ανεβαίνοντας στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, με τον Agelov να ανεβαίνει στην 3η θέση του βάθρου, τον Γεωργαντά στην 4η, και τον Δημήτρη Τουρατζίδη να είναι ο τελευταίος αναβάτης που τερματίζει, στην 5η θέση!
Ο Δημήτρης Τουραντζίδης συμμετέχει στην κατηγορία MX2 2T όπου ήταν και ο νικητής και στα δύο σκέλη, με τον Φώτη Κόλλια να τερματίζει 2ος στο πρώτο σκέλος.
Τα τελικά αποτελέσματα της γενικής κατάταξης στην MX2 ήταν τα εξής: Κρητικός, Γεωργαντάς, Παπίλας, Agelov, Δημήτρης Τουρατζίδης, Μπάκας.
 

ΟΡΕΝ - Πρώτος ο Τομάρας


Ένα σκέλος πραγματοποιήθηκε μόνο για την κατηγορία Open, το Σάββατο, μιας και οι αναβάτες αποφάσισαν από κοινού να μην αγωνιστούν την Κυριακή.
Ο Χρήστος Τομάρας ήταν ο νικητής του σκέλους και του αγώνα συνολικά, με τον Σταμάτη Δημολιάνη να προσπαθεί αρχικά αλλά να μην καταφέρνει να περάσει στην 1η θέση. Ο Διονύσης Κονδυλόπουλος ανέβηκε στο 3ο σκαλί του βάθρου, με τους Βασίλη Μπαμπά, Tony Svetkov και Στέλιο Τεχλικίδη να συμπληρώνουν την εξάδα. Αυτά ήταν και τα τελικά αποτελέσματα του διημέρου.
 

ΜΧ85 - Σάγμαλης και Ανδρέου


Στο πρώτο σκέλος του αγώνα, ο Αντώνης Σάγμαλης πήρε την εκκίνηση κι έφυγε μπροστά, αλλά έπειτα από μία πτώση, βρέθηκε ο Ανδρέας Ανδρέου στην πρώτη θέση. ο Σάγμαλης που ανέβασε ρυθμό, κατάφερε να φτάσει τον Ανδρέου τον οποίο πέρασε και κατέκτησε τελικά την νίκη.
 
Ο Ανδρέου έμεινε στην 2η θέση με τον Γιώργο Καριώτη και την Μαρκέλα Κωστάκη να συμπληρώνουν την τετράδα των αναβατών.
Την Κυριακή που έγινε το δεύτερο σκέλος, οι μικροί αναβάτες επέλεξαν να συμμετάσχουν παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, με τον Ανδρέου να εκμεταλλεύεται τα σημάδια κούρασης του Σάγμαλη και να κερδίσει. Ήταν και οι μοναδικοί που κατάφεραν να φτάσουν στον τερματισμό, αφού οι άλλοι δύο, Κωστάκη και Καριώτης, δεν βαθμολογήθηκαν λόγω χρόνου.
 

ΜΧ65 - Άπιαστος ο Κανάκης

Ένα μόνο σκέλος είχαμε και για την ΜΧ65, αφού οι συνθήκες δεν επέτρεχαν την διεξαγωγή.
Ο Μάριος Κανάκης ήταν αυτός που κέρδισε καταφέρνοντας μάλιστα να αφήσει εκτός χρόνου +75% όλους τους υπόλοιπους αναβάτες, οι οποίοι δεν βαθμολογήθηκαν!
Οι τερματίσαντες που δεν βαθμολογήθηκαν είναι με σειρά κατάταξης: Μιχάλης Σαραντινούδης, Νίκος Κοσιάβελος, Σταύρος Βαγγελάκης, Δέσποινα Μανδάνη, Μιχάλης Σακελλαρίου.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2016 10:22

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon