.
Κατηγορία Motocross
Παρασκευή, 04 Μαρτίου 2016 11:29

Η Yamaha «έβαψε μπλε» τον 1o αγώνα MX στη Χαλκίδα

 

Επιτυχίες σε όλες τις κατηγορίες

 

Η ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ «έβαψε μπλε» και την πίστα Motocross στη Χαλκίδα με σημαντικές συμμετοχές και επιτυχίες σε όλες τις κατηγορίες, συνεχίζοντας τις θετικές εντυπώσεις που δημιούργησε στην πετυχημένη παρουσίαση της αγωνιστικής της δραστηριότητας για το 2016 “Paint it Blue” την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου στην Αθηναΐδα, στο Βοτανικό. 

O καλός καιρός και η άριστη κατάσταση της πίστας βοήθησαν να συγκεντρωθούν πολλοί φίλοι του Motocross για να παρακολουθήσουν τον πρώτο αγώνα στη Χαλκίδα την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016.

Η καλή φόρμα των αναβατών της ΥΑΜΑΗΑ φάνηκε από τα δοκιμαστικά του Σαββάτου. 

Ο Νίκος Λυρίου πέτυχε τον ταχύτερο χρόνο της ημέρας στην ΜΧ1 με 1:42.50. Επίσης ΥΑΜΑΗΑ πέτυχε και τον δεύτερο καλύτερο χρόνο με τον Δημήτρη Κοντολέτα και 1:42.547. Ταχύτερος στην ΜΧ2 αναδείχθηκε ο Γιάννης Τουρατζίδης με 1:43.845 και δεύτερο τον Μανώλη Κρητικό.

kodoletas mx1

Στην κατηγορία ΜΧ1 η ΥΑΜΑΗΑ πέτυχε μία θέση στο βάθρο, με τον Δημήτρη Κοντολέτα (φωτό πάνω) στη δεύτερη θέση και τον Νίκο Λυρίου στην τέταρτη θέση. Οι Λυρίου και Κοντολέτας έφυγαν δεύτερος και τρίτος αντίστοιχα μετά την εκκίνηση, και παρέμειναν σε αυτές τις θέσεις. Στη μέση του αγώνα ο Κοντολέτας πέρασε τον Λυρίου και μείωσε την διαφορά του από τον προπορευόμενο Κουζή. Το ίδιο σκηνικό διαμορφώθηκε και στο δεύτερο σκέλος με τους Κουζή, Λυρίου και Κοντολέτα να είναι αρχικά στην πρώτη τριάδα. Ο Κοντολέτας πέρασε τον Λυρίου στον τρίτο γύρο, και λίγο μετά ο Λυρίου είχε μία άτυχη πτώση χάνοντας αρκετές θέσεις. Ο Κοντολέτας τερμάτισε δεύτερος και σε αυτό το σκέλος και ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου. Τέταρτη θέση εξασφάλισε ο Λυρίου (3-6), πέμπτη ο Δημήτρη Βαγγελάκος(4-5) και δέκατη ο Δημήτρης Μπαξεβάνης. (11-11)

kritikos mx2

Στην κατηγορία ΜΧ2 επικράτησε η ΥΑΜΑΗΑ ανεβάζοντας στο βάθρο και τους δύο αναβάτες της: πρώτον τον Μανώλη Κρητικό (φωτό πάνω) και δεύτερο τον Γιάννη Τουρατζίδη. Από την εκκίνηση του πρώτου σκέλους ξεχώρισαν οι Μανώλης Κρητικός και Γιάννης Τουρατζίδης. Στους πρώτους γύρους προπορευόταν σταθερά ο Τουρατζίδης, με τον Κρητικό ν’ακολουθεί. Ο Τουρατζίδης κατάφερε να κρατήσει σταθερή τη διαφορά. Στο δεύτερο σκέλος αντιστράφηκαν οι ρόλοι, με δυναμική εκκίνηση του Κρητικού, και τον Τουρατζίδη ν’ ακολουθεί. Ο Κρητικός άνοιξε τη διαφορά κερδίζοντας το δεύτερο σκέλος, με δεύτερο τον Τουρατζίδη και τρίτον τον Παναγιώτη Παπίλα (Honda).

Στην κατηγορία MX2T ένα μηχανικό πρόβλημα δεν επέτρεψε στον Δημήτρη Τουρατζίδη να συνεχίσει μετά το πρώτο σκέλος. Με τερματισμούς 2-2 στα αντίστοιχα σκέλη ο Φώτης Κόλλιας κέρδισε την υποκατηγορία με ΥΑΜΑΗΑ. Ο Στέλιος Σκορδάς με τερματισμούς 4-5 έμεινε τέταρτος με τον Τουρατζίδη να κερδίζει το δεύτερο σκέλος, αλλά να τερματίζει έκτος στην ημέρα.

podium mx85

Στην ΜΧ85 δύο YAMAHA αγωνίστηκαν, και οι αναβάτες τους Ανδρέας Ανδρέου (ΥΑΜΑΗΑ ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ) και Γιώργος Καριώτης (ΥΑΜΑΗΑ ΜΕΡΕΜΕΤΣΑΚΗΣ) κατέκτησαν τις δύο πρώτες θέσεις. Ο Ανδρέας Ανδρέου προσπάθησε ν’ ακολουθήσει τον ρυθμό του Αντώνη Σάγμαλη στο πρώτο σκέλος, αλλά τελικά τερμάτισε δεύτερος. Στο δεύτερο σκέλος ήταν πιο σταθερός και μετά το λάθος του Σάγμαλη πέρασε στην πρώτη θέση, την οποία κράτησε μέχρι τον τερματισμό.

Στην ΜΧ65, ο μικρότερος αναβάτης της κατηγορίας Γιώργος Παγανόπουλος, 8 ετών, αγωνίστηκε με ΥΑΜΑΗΑ PW και τερμάτισε δέκατος.

Με πέντε θέσεις στο βάθρο, τις μπλε τέντες της σε επιβλητική παράταξη, αγωνιζόμενους και θεατές να επικρατούν στον χώρο με μπλε ρουχισμό, και κυρίως τους πρωταθλητές της σε καταπληκτική φόρμα, η ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ υπόσχεται να αυξήσει τη «μπλε δύναμη» στον δεύτερο αγώνα που θα πραγματοποιηθεί στις 12-13 Μαρτίου στην Πτολεμαΐδα.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 08 Μαρτίου 2016 19:50

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon