.
Κατηγορία Motocross
Τρίτη, 01 Μαρτίου 2016 21:29

Παν.Π. Motocross 2016, 1ος αγώνας, Χαλκίδα

 

Κουζής και Κρητικός!

 

 

Του Τάκη Μανιάτη

Φωτογραφίες: MXIN.GR

Την καλύτερη αρχή έκαναν οι Παναγιώτης Κουζής και Μανόλης Κρητικός, στον 1ο αγώνα της χρονιάς στην Χαλκίδα! Ο πρώτος κέρδισε και τα δύο σκέλη, και ο δεύτερος πήρε την νίκη overall, ξεκινώντας έτσι δυνατά την χρονιά.

Με αρκετές συμμετοχές - 103 - ξεκίνησε το πανελλήνιο πρωτάθλημα Motocross στην Χαλκίδα, με αρκετούς θεατές σε μία πίστα που βρίσκεται κοντά στην Αθήνα, με το επίπεδο αναβατών και οργανωτή, να είναι αρκετά ανεβασμένο.

ΜΧ1 - Καθάρισε ο Κουζής


Η έκπληξη του διημέρου ήταν σίγουρα ο Νίκο Λυρίου που κατέκτησε την pole position στα δοκιμαστικά του Σαββάτου, με τον Δημήτρη Κοντολέτα να εκκινεί 2ος, και τον Παναγιώτη Κουζή να βρίσκεται ''μόλις'' στην 5η θέση.

Όλα ανατράπηκαν όμως στην πράξη - στους αγώνες της Κυριακής, με τον Κουζή να παίρνει την εκκίνηση, τον Λυρίου να τον ακολουθεί και να παίζει την δεύτερη θέση με τον Κοντολέτα, οποίος μετά την μέση του αγώνα, έκανε την επίθεση του και πέρασε αυτός μπροστά. Ο Λυρίου πήρε το πρώτο του βάθρο για φέτος, ενώ ακολούθησαν οι Δημήτρης Βαγγελάκος, Γιώργος Ηλιόπουλος και Ανάργυρος Τσαρνάς.

Στο δεύτερο σκέλος, ο Κουζής πήρε ξανά την εκκίνηση και τον ακολούθησε ο Λυρίου. Ο Κοντολέτας πέρασε νωρίς και προσπάθησε αρκετά να πλησιάσει, αλλά τελικά αρκέστηκε σε άλλη μία δεύτερη θέση. Ο Γιώργος Ηλιόπουλος ήταν αυτός που ανέβηκε τελικά στην 3η θέση του βάθρου, κερδίζοντας αυτός την 3η θέση στην γενική κατάταξη από τον Λυρίου με αντίστοιχες θέσεις στα σκέλη.
Ακολούθησαν οι Κυριάκος Κόττης, Βαγγελάκος και Λυρίου.
Στα τελικά αποτελέσματα, Κουζής, Κοντολέτας, Ηλιόπουλος, Λυρίου, Βαγγελάκος και Hristian iIioski, συμπλήρωσαν την εξάδα.

ΜΧ2 - Τουρατζίδης και Κρητικός


Η επιστροφή του Μανόλη Κρητικού από τραυματισμούς έδωσε νέο ενδιαφέρον στην κατηγορία, Ο Γιάννης Τουρατζίδης όμως ήταν άπιαστος στο πρώτο σκέλος αφού κέρδισε με διαφορά 17,7'', με τον Κρητικό να αρκείται στην 2η θέση, και τον Δημήτρη Μπάκα να ακολουθεί στην 3η θέση του βάθρου. Ο Αλέξανδρος Γεωργαντάς, ο Φραγκίσκος Ζούνης και ο Παναγιώτης Παπίλας, ο οποίος έχασε την πρωτοπορία λόγω σκασμένου ελαστικού, και κατάφερε να τερματίσει στην 6η θέση, συμπλήρωσαν την εξάδα.
Στο δεύτερο σκέλος, ο Κρητικός πήρε το αίμα του πίσω τερματίζοντας 27'' μπροστά από τον Τουρατζίδη, με τον Παπίλα να τερματίζει τελικά 3ος. Γεωργαντάς, Μπάκας και Ζούνης, συμπλήρωσαν την εξάδα.
Στα τελικά αποτελέσματα, Κρητικός, Τουρατζίδης, Μπάκας, Γεωργαντάς, Παπίλας και Ζούνης, ήταν οι έξη πρώτοι.

Στην κατηγορία ΜΧ2Τ, την νίκη στο πρώτο σκέλος πήρε ο Ανδρέας Χατζηκωνσταντίνου, με τον Φώτη Κόλλια να ακολουθεί, και οτν Παναγιώτη Αλετρά στην 3η θέση.
Στο 2ο σκέλος, ο Δημήτρης Τουρατζίδης ο οποίος εγκατέλειψε στο πρώτο σκέλος από μηχανική βλάβη, πήρε την νίκη. Δεύτερος ήταν ο Κόλλιας για μία ακόμη φορά, και 3ος ξανά ο Αλετράς.
Τελικός νικητής ήταν ο Κόλλιας στα αποτελέσματα της ημέρας.

ΟΡΕΝ - Νικητής ο Τομάρας


Ο πρώτος αγώνας της χρονιάς για τον Χρήστο Τομάρα ήταν νικηφόρος. Στο πρώτο σκέλος επικράτησε του Σταμάτη Δημολιάνη ο οποίος συμμετείχε με νέα μοτοσυκλέτα, ενώ ο Διονύσης Κονδυλόπουλος τερμάτισε 3ος.

Ο Βασίλης Ράπτης ακολούθησε με τον Παναγιώτη Καδόγλου και Βασίλη Μπαμπά να συμπληρώνουν την εξάδα.
Στο δεύτερο σκέλος, οι δύο πρώτοι παρέμειναν ως είχαν ξανά, με τον Μπαμπά να ανεβαίνει 3ος, και τους Κονδυλόπουλο, Καδόγλου και Ράπτη να ακολουθούν.
Όπως ήταν επόμενο, νικητής της ημέρας ήταν ο Τομάρας με τον Δημολιάνη 2ο, με τους Κονδυλόπουλο, Μπαμπά, Ράπτη και Καδόγλου να ακολουθούν.

ΜΧ85 - Σάγμαλης και Ανδρέου


Ανέβηκε κατηγορία ο Αντώνης Σάγμαλης, πρωταθλητής της MX65, και κέρδισε με άνεση το πρώτο σκέλος του αγώνα. Τον ακολούθησε ο Ανδρέας Ανδρέου από απόσταση, ενώ ο Γιώργος Καριώτης συμπλήρωσε το βάθρο.
Στην εξάδα είδαμε τους Αλέξανδρο Κατσαβριά, Σταύρο Μαυράκη και Τάσο Τσουτζίδη.

Στο δεύτερο σκέλος, ο Σάγμαλης εγκατέλειψε και ο Ανδρέου πήρε την νίκη, με τον Καριώτη και τον Κωνσταντίνο Ευαγγελόπουλο στο βάθρο. Κατσαβρίας, Μαυράκης και Τσουτζίδης συμπλήρωσαν την εξάδα.
Στα αποτελέσματα ημέρας, Ανδρέου, Καριώτης, Κατσαβρίας, Μαυράκης Αλέξανδρος, Τσουτζίδης, Μαυράκης Γιώργος, ήταν οι έξι πρώτοι.

ΜΧ65 - Κανάκης και Σαραντινούδης

Το πρώτο σκέλος της MX65 ήταν υπόθεση του Μάριου Κανάκη, ο οποίος κέρδισε με τον Μιχάλης Σαραντινούδη να τον ακολουθεί. Τρίτος τερμάτισε ο Γιώργος Κανελλόπουλος, με τον Νίκο Κοσιαβέλο, την Δέσποινα Μανδάνη και τον Μιχάλη Σακελλαρίου να ακολουθούν.
Στο δεύτερο σκέλος, ο Σαραντινούδης κέρδισε τον Κανάκη και την πρώτη θέση, με τον Κανελλόπουλο την Μανδάνη, τον Σταύρο Βαγγελακάκη και τον Κοσιαβέλο να συμπληρώνουν την εξάδα.
Τα τελικά αποτελέσματα είχα ως εξής: Σαραντινούδης, Κανάκης, Κανελλόπουλος, Μανδάνη, Κοσιαβέλος, Βαγγελακάκης.


Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 02 Μαρτίου 2016 11:37

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon