.
Κατηγορία Motocross
Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2015 22:11

Πρ. Motocross Νοτίου Ελλάδος 2015, 3ος αγώνας, Χαλκίδα

 

Απόλυτη επιτυχία!

 

 

Του Τάκη Μανιάτη
Φωτογραφίες: mxin.gr

O 3ος αγώνας για το πρωτάθλημα Motocross Νοτίου Ελλάδος πραγματοποιήθηκε στην Χαλκίδα, με συμμετοχές και θεατές να ξεπερνούν κάθε προσδοκία.

Τόσο οι καλές διοργανώσεις των τελευταίων δύο ετών, όσο και η μικρή απόσταση από την Αθήνα, ήταν τα συστατικά που συνέβαλλαν στην επιτυχία του 3ου αγώνα της χρονιάς, για το Πρωτάθλημα motocross Νοτίου Ελλάδος.

 Έντονος συναγωνισμός

Στον αγώνα της Χαλκίδας, ο συναγωνισμός των 110 αναβατών αύξησε το ενδιαφέρον και για τους αναβάτες της βόρειας Ελλάδας που συμμετείχαν, δίνοντας ωραίες εικόνες στους θεατές.

Στην κατηγορία ΜΧ Expert, συμμετείχε ο Παναγιώτης Κουζής ο οποίος κατάφερε να κερδίσει το πρώτο σκέλος παρά την πίεση του Γιώργου Ηλιόπουλου που τερμάτισε τελικά δεύτερος, όπως έκανε και στο δεύτερο σκέλος. Στην τρίτη θέση του βάθρου βρέθηκε ο Δημήτρης Μπάκας (3-3) με πολύ καλή εκκίνηση στο δεύτερο σκέλος. Την εξάδα συμπλήρωσαν οι Παναγιώτης Παπίλας (4-4), Φραγκίσκος Ζούνης (5-5) και Χρήστος Τομαρας (6-6).

Στην κατηγορία ΜΧ1, παρά την σημαντική βαθμολογική του διαφορά, ο Βαλάντης Λαγούδης (1-1) κέρδισε και στην Χαλκίδα αυξάνοντας έτσι την διαφορά του. Δεύτερος τερμάτισε ο Γιάννης Πασσάς (2-2) με τον Κωνσταντίνο Μπούρκο να συμπληρώνει το βάθρο (6-2). Την εξάδα συμπλήρωσαν οι Σάββας Παραστατίδης (3-6), Νίκος Τατάνης (5-4) και Νίκος Σωτηρόπουλος (4-7).

Στην κατηγορία ΜΧ2, ο Γιώργος Παναγιώτου (1-1) κατάφερε και τις δύο φορές να επικρατήσει του Νικόλα Φανουράκη (2-2) έχοντας τον δικό του ρυθμό. Τρίτος τερμάτισε ο Γιόχαν Διονυσίου (3-4), με τους Νίκο Βρεττό (4-3), Παναγιώτη Πλέσσα (4-7) και Παύλο Σιδέρη (6-6) να ακολουθούν.

 Κόντρες και εγκαταλείψεις

Στην κατηγορία Οpen, ήταν ο Διονύσης Κονδυλόπουλος (2-1) που επικράτησε τελικά του Αλέκου Καρανάση (1-2), αλλάζοντας μεταξύ τους θέσεις στα δύο σκέλη του αγώνα. Πίσω τους, ο Γιάννης Καυκάς (5-3) κατέλαβε τελικά συνολικά την 3η θέση της ημέρας με τον Νίκο Δρόσο (4-4 να ακολουθεί στην 4η θέση, και τους Αριστείδη Πολύδωρο (3-7και Χαρίδημο Τερζάκη (8-6) να ακολουθούν.

Στην κατηγορία ΜΧ85, ο Κωνσταντίνος Ευαγγελόπουλος (2-1) έχασε το πρώτο σκέλος από τον τοπικό Ανδρέα Ανδρέου ο οποίος εγκατέλειψε στο 2ο σκέλος από μηχανική βλάβη. Δεύτερος τελικά στον αγώνα ήταν ο Γιώργος Καριώτης (3-2) με τον Παναγιώτη Κονοπισόπουλο (4-4) να τερματίζει τελικά 3ος. Ακολούθησαν οι Σταύρος Μαυράκης (5-5), Αλέξανδρος Κατσαβρίας (10-3) και Άγγελος Μαργαρίτης (6-6). Είχαμε και γυναικεία συμμετοχή, την Μαρκέλλα Κωστάκη, η οποία τερμάτισε και στα δύο σκέλη 8η και 9η.

Στην κατηγορία ΜΧ65, ο Μιχάλης Σαραντινούδης (1-1) ωραίες μάχες με τον Νίκο Κανελλόπουλο (2-2) του οποίου και επικράτησε τελικά και στα δύο σκέλη. Πίσω τους τερμάτισε ο Χρήστος Φραγκούλης (3-3) με τον Νίκο Κοσιαβέλο (5-4) να ακολουθεί, και τους Γιώργο Αγιομαυρίτη (5-6) Μιχάλη Σακαλλερίου (6-5) να συμπληρώνει την εξάδα.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2015 10:57

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon