.
Κατηγορία Motocross
Δευτέρα, 13 Μαϊος 2013 12:57

Παν.Π. Motocross 2013, 3ος αγώνας, Μεγαλόπολη

 

Επιβεβαίωση στην κόψη του ξυραφιού


Στον Αρκαδικό γύρο του φετινού Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross, χρειάστηκε να παλέψουν μέχρις εσχάτως τα διαφαινόμενα φαβορί της χρονιάς για να επιβεβαιώσουν τις προβλέψεις. Πάλη σκληρή, αγωνιώδη και θεαματική που κράτησε στις μύτες των ποδιών τους άφθονους φιλάθλους οι οποίοι έσπευσαν στην πίστα του Λιγνιτικού Κέντρου της ΔΕΗ στην Μεγαλόπολη, στην πληρέστερη πίστα Motocross στην Ελλάδα.

Τριπλή μονομαχία


Με τον καιρό να υποστηρίζει με τον καλύτερο τρόπο, η αυλαία άνοιξε με τριπλή μονομαχία στην ΜΧ2, με τους Δημήτρη Κοντολέτα (Yamaha, ΑΟΛΜΟλυμπίας), Μανώλη Κρητικό (Yamaha, ΑΡΗΣ Πεντέλης) και Παναγιώτη Παπίλα (Honda, ΑΜΛΕΧαλκίδα) να εφορμούν έχοντας στο νου τους τις ορέξεις του πάντα «επικίνδυνου» Γιώργου Αρβανίτη (Suzuki, ΛΑΜΣ Σερρών). Ο Παπίλας δυστυχώς βγήκε νωρίς από την μάχη μετά από έναν αναπάντεχο τραυματισμό χωρίς πτώση (σύγκρουση με πεσμένη μοτοσυκλέτα!) αφήνοντας του 2 “Yamahιτές” να μονομαχούν και στα 2 σκέλη με τελικό, διπλό, νικητή τον Κοντολέτα ο οποίος όμως είδε τον Κρητικό να τον περνά 2 φορές αλλά να χάνει «στα σημεία». Δεν μπόρεσε να διεκδικήσει την νίκη ο θεαματικότατος Αρβανίτης ενώ αυτή την φορά η γνωστή μονομαχία των Γιάννη Τουρτζίδη (Yamaha, ΜΟΒορ. Ελλάδος) με τον Αλέξανδρο Γεωργαντά (Husqvarna, ΜΑΟΚατερίνης) έληξε υπέρ του πρώτου και στα 2 σκέλη. Σταθερά ανερχόμενος ο Πατρινός Ηλίας Καραγιάννης (Kawasaki, ΠΑΛΕΜΟΤ). Εύκολη η επικράτηση στην «δίχρονη» ΜΧ2Τ για τον Νίκο Φανουράκη (ΚΤΜ, ΛΕΜΑγ.Νικολάου).
Αντίστοιχα, ο πολυπρωταθλητής Παναγιώτης Κουζής (Honda, ΛΕΜΟΚΑλαμάτας) έκανε ότι ήξερε για να αντιμετωπίσει τον Δημήτρη Βαγγελάκο (Yamaha, ΑΜΟΕορδαίας) ο οποίος πίεσε ασφυκτικά για να πάρει μια, τουλάχιστον, νίκη όπως είχε κάνει πέρυσι στην ίδια διοργάνωση, μένοντας ελάχιστα δέκατα πίσω. Αρκετά πιο πίσω, Μανώλης Σκύβαλος (Honda, ΟΔΙΚΟζάνης) και Γιώργος Ηλιόπουλος (ΚΤΜ, ΠΑΛΕΜΟΤ) εναλλάχθηκαν στην τρίτη θέση του βάθρου ενώ ο νεαρός Δημήτρης Μπαξεβάνης (Yamaha, Μοτολέσχη Καβάλας) κέρδισε τις μονομαχίες του με τον Γιώργο Γεωργούση (Yamaha, ΛΕΜΕβρου)
Με γρήγορο ρυθμό στους πρώτους γύρους, ο Σταμάτης Δημολιάνης (Kawasaki, ΛΕΜΟΤ) έφυγε με 2 καρό σημαίες από την Μεγαλόπολη με τον Νίκο Κριμπούνη (ΚΤΜ, ΜΟΒΕ) να μένει «εκτός νυμφώνος» αλλά μπροστά από τον καταξιωμένο Κυριάκο Κιουτσουκώστα (Suzuki, Μοτολέσχη Καβάλας) και τον εντυπωσιακό Νίκο Σωτηρόπουλο (Honda, ΑΟΛΜΟ) που έφερε την Αμαλιάδα στο μοτοαθλητικό προσκήνιο ενώ ελάχιστα πιο πίσω Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, Βασίλης Αριστοτέλους, Στέλιος Χριστοδούλου, Αργυρόπουλος Θανάσης και Σπύρος Μητρόπουλος άλλαζαν θέσεις «σαν πουκάμισα»…

Άνετες νίκες στα Quad

Άνετες οι νίκες στα Quad για τον Γιώργο Καπέλη (Yamaha, ΜΟΒΕ) ενώ ο Αλέκος Κατσινέλης (ΚΤΜ, ΜΟΒΕ) πανηγύρισε την οριακή άνοδό του στην 2η θέση του βάθρου αφήνοντας 3ο τον «προβληματισμένο» στο β’ σκέλος Γιώργο Χαραλάμπους (ΜΟΒΕ). Δυνατή η εμφάνιση του Ζαχαρία Χριστόπουλου (ΚΤΜ) άκεφος σχετικά ο Αποστόλης Τριανταφύλλου (ΚΤΜ).

Άψογη για άλλη μια φορά η διοργανωτική προσπάθεια του «ΑΡΗ» ικανοποίησε απόλυτα τους 90 και πλέον αθλητές που συμμετείχαν και που μετρούν μέρες μέχρι τον επόμενο αγώνα, και τελευταίο πριν το καλοκαίρι, στις 2 Ιουνίου στην καταξιωμένη πίστα του Λιτοχώρου (ΣΥΜΟΛΙΠ)
Βαθμολογία αλλά και θεαματικά βιντεοστιγμιότυπα (την Τρίτη 14 Μαΐου) στο www.amotoe.gr και αποτελέσματα στο www.sportstiming.gr ενώ μείνετε συντονισμένοι για την πανευρωπαϊκή, δορυφορική (Motors TV), τηλεοπτική προβολή του αγώνα (μαζί με αυτόν του Λιτοχώρου).
Φωτογραφίες: Θοδωρής Ερμήλιος

Φωτογραφίες

Video

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 14 Μαϊος 2013 19:51

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon