.
Κατηγορία Motocross
Τρίτη, 04 Ιουνίου 2013 10:24

Παν.Π. Motocross 2013, 4ος αγώνας, Λιτόχωρο

 

Αλλαγές σκηνικού, ακλόνητοι πρωταγωνιστές

 


Με τον καιρό να …προσπαθεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο συνεχίστηκε το πανελλήνιο πρωτάθλημα Motocross, στην «πίστα των θεών» στο Λιτόχωρο. Στους πρόποδες του ακόμα χιονισμένου Ολύμπου οι κορυφαίοι έλληνες αθλητές «τα ‘βαλαν» με τον καιρό που κυμάνθηκε από απόλυτα ξερός μέχρι βροχοκαταιγιστικός την ώρα του αγώνα και προσέφεραν μια σειρά αγώνων που κράτησαν τους εκατοντάδες θεατές στις πράσινες πλαγιές της όμορφης, Πιεριώτικης πίστας.

MΧ 2 – Ένταση στο κόκκινο


Ένταση στο κόκκινο στους πρώτους γύρους του α’ σκέλους στην ΜΧ2 με τον Βορειοελλαδίτη (Σέρρες) Γιώργο Αρβανίτη (Suzuki, ΛΑΜΣ) να ξεκινάει χαλαρά αλλά να περνάει γύρο με τον γύρο μέχρι επικεφαλής για να κάνει όμως το λάθος (πτώση) για να τερματίσει 4ος, δεύτερος όμως στην γεν. κατάταξη του αγώνα αφού πήρε μια πειστική «δευτεριά» στο β’ σκέλος. Απόλυτος κυρίαρχος του αγώνα για άλλη μια φορά ο ταχύς και αποτελεσματικός Δημήτρης Κοντολέτας (Yamaha, ΑΟΛΜΟλυμπίας) που πιέστηκε μόνο στο α’ σκέλος από τον Μανώλη Κρητικό (Yamaha, ΑΡΗΣ Πεντέλης) ο οποίος προβληματίστηκε στο βρεγμένο και λασπερό β’ σκέλος. Με δυνατές εκλάμψεις οι εμφανίσεις, τόσο του Θεσσαλονικιού Γιάννης Τουρατζίδη (Yamaha, ΜΟΒΕ) όσο και του τοπικού Αλέξανδρου Γεωργαντά (Husqvarna, ΜΑΟΚατερίνης) που «χώθηκαν» στην 3άδα του α’ και β’ σκέλους αντίστοιχα.

MX1 – Διαχρονικό σερί

Συνέχισε το διαχρονικό σερί των πολύ καλών εμφανίσεών του στο Λιτόχωρο ο Παναγιώτης Κουζής (Honda, ΛΕΜΟΚαλαμάτας) κερδίζοντας σχετικά εύκολα και τα 2 σκέλη στην ΜΧ1 με τους γνωστούς μονομάχους, τον Δημήτρη Βαγγελάκο (Yamaha, ΑΜΟΕορδαίας) και Μανώλη Σκύβαλο (Honda, ΟΔΙΚΟ) να ισοβαθμούν, ενώ μια πτώση στα πρώτα μέτρα του α’ γύρου άφησε πονεμένο τον Γιώργο Ηλιόπουλο (ΚΤΜ, Αίγιο, ΠΑΛΕΜΟΤ) και άνοιξε τον δρόμο για μια ισχυρά βαθμοπροσοδοφόρα εμφάνιση στον Δημήτρη Μπαξεβάνη (Yamaha, Μοτολέσχη Καβάλας) ο οποίος επικράτησε του δυναμικού Κορίνθιου Γιώργου Γεωργούση (Yamaha, ΛΕΜΕ) αλλά και του επανακάμψαντα μετά από μικροτραυματισμό Νίκου Λυρίου (Husqvarna , Ικαρος Ρόδου).

Open – Τα πάνω – κάτω

Τα πάνω κάτω στην κατηγορία ΟΡΕΝ όπου ο τοπικός (Κατερίνη) αστήρ Νίκος Μαργαρίτης (Honda, ΑΜΟΕξοχής) κατέκτησε ξανά την νίκη όπως πέρυσι, όχι όμως τόσο εύκολα αφού στο β’ σκέλος ο διαχρονικός εκπρόσωπος του νησιού της Αφροδίτης, ο Σταμάτης Λυρίου (Ικαρος Ρόδου) έφερε την Husqvarna του στην κορυφή (ένα σκασμένο λάστιχο του έκοψε την φόρα το Σάββατο). Ο πρωταθλητής του ’12, Κυριάκος Κιουτσούκωστας (Suzuki, Μοτολέσχη Καβάλας) δυσκόλεψε δεόντως τον Μαργαρίτη όπως και , ο πρωτοπόρος στην Βαθμολογία, Σταμάτης Δημολιάνης (Kawasaki, ΛΕΜΟΤ) που όμως τραυματίστηκε στο πρωινό ζέσταμα την Κυριακή. Όμορφο «προσωπικό» αγώνα είχαν και οι Νίκος Κριμπούνης (ΚΤΜ, ΜΟΒΕ, Αρτα) και Δημήτρης Στούπας (Kawasaki, ΑΜΛΕΧαλκίδας.

Quad – Ξανά ο Καπέλης

Για 2η φορά, ο Γιώργος Καπέλης, (Yamaha, ΜΟΒΕ, Αγρίνιο) έφυγε με 2 απροβλημάτιστες νίκες στα Quad με τον Γιώργο Χαραλάμπους (Harris, Γέρακας, ΜΟΒΕ) να αποφεύγει τα λάθη και να τερματίζει 2 φορές 2ος χωρίς να πιεστεί από τον «τοπικό» Στέλιο Τσίγκο (Yamaha, ΜΟΒΕ, Θεσ/νίκη) και τους Κώστα Ντούζο (ΚΤΜ, ΜΟΒΕ, Κερατέα) και Απόστολος Τριανταφύλλου (ΚΤΜ, ΜΟΒΕ) που μονομάχησαν για την 3η θέση του βάθρου.
Καλοκαιρινή ραστώνη και επιστροφή στην δράση, πλήρη σύνθεση και σε πανελλήνιο επίπεδο στις 8 Σεπτεμβρίου στην «φρέσκια» πίστα της Πτολεμαΐδας (ΑΜΟΕορδαίας).
Αποτελέσματα στο www.moto-live.gr, βαθμολογία και βίντεο στο www.amotoe.gr, μείνετε συντονισμένοι για την Πανευρωπαϊκή τηλεοπτική προβολή του αγώνα στις 16 Ιουνίου από το motors.tv αλλά και για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross των κατηγοριών Mini και Junior στις 28 Ιουλίου στο Λιτόχωρο.
Φωτογραφίες:

www.motorsite.gr

Φωτογραφίες

 

Video

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 05 Ιουνίου 2013 11:51

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon