.
Κατηγορία Motocross
Τετάρτη, 03 Ιουλίου 2013 10:58

Πρωτ. ΜΧ Νοτίου Ελλάδος 2013, 3ος αγώνας, Άργος

 

Φωτιά στον συναγωνισμό

 


Του Νίκου Τσάγκλα

Ο 3ος αγώνας για το Περιφερειακό Πρωτάθλημα ΜΧ Νοτίου Ελλάδος έγινε την Κυριακή 30 Ιουνίου στην γνωστή και πανέμορφη πίστα του  ARGOS MX PARK στo Φίχτι Αργολίδος.

Ο καιρός μας έκανε το χατήρι και η θερμοκρασία κρατήθηκε σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα, έτσι ώστε οι 70 αθλητές και οι δυστυχώς λίγοι θεατές (λόγω καλοκαιριού) να χαρούν συναρπαστικούς αγώνες σε όλες τις κατηγορίες.

Μεγάλες μάχες

Πολλή καλή η διοργάνωση του αγώνα από την ΦΙΛΜΑ (όπως μας έχει συνηθίσει από το παρελθόν) όπως και η προετοιμασία της πίστας από τον Τάσο Πασπαλιάρη.

Μοναδική παραφωνία η αργοπορημένη προσέλευση των χρονομετρών καθώς και η μεγάλη καθυστέρηση στην έκδοση των αποτελεσμάτων λόγω προβλήματος.

Στον αγωνιστικό τομέα τώρα, η ΜΧ Expert μάζεψε μόνο 5 συμμετοχές με συνέπεια να αγωνιστεί μαζί με την ΜΧ1 με ξεχωριστή κατάταξη.

Και στα 2 σκέλη ο Δημήτρης Κοτολέτας με ΥAMAHA YZF 450 αυτή την φορά έκοψε πρώτος το νήμα στην γραμμή του τερματισμού. Τις εκκινήσεις όμως τις πήρε ο «τοπικός» Γιώργος Γεωργούσης, ο οποίος στο πρώτο σκέλος δυσκόλεψε αρκετά τον περσινό πρωταθλητή της ΜΧ2 πιέζοντας και τερματίζοντας 3 δεύτερα πίσω του, ενώ στο 2ο σκέλος δεν οδήγησε όπως μπορούσε, αφού το χτυπημένο από πέτρα δάκτυλο στο δεξί του χέρι τον εμπόδιζε να πατήσει φρένο. 3ος και στα 2 σκέλη ο τοπικός Σοφοκλής Μαμμωνάς με μια πολύ ωραία εμφάνιση με 4ο τον Θεμιστοκλή Κοσμά και 5ο τον Πατρινό και παλιό πρωταθλητή εντούρο Θανάση Αργυρόπουλο.

Η ΜΧ1 ήταν για άλλη μια φορά κατηγορία φωτιά με πολύ συναγωνισμό και αρκετές ανατροπές σε προγνωστικά. Ο Κώστα Καράκης οδήγησε στο 1ο σκέλος από την αρχή την κατηγορία ενώ στο 2ο μετά από κακή εκκίνηση ταλαιπωρήθηκε μέχρι να βρεθεί στην πρώτη θέση  με τον επανεμφανιζόμενο Δημήτρη Κεραμιδά να τον κυνηγά και στα 2 σκέλη τερματίζοντας 2ος. Το τραινάκι Τατάνης – Τσεκούρας και Γούναρης πάλεψαν  μεταξύ τους και άλλαξαν πολλές θέσεις τερματίζοντας στο σύνολο 3ος 4ος και 5ος αντίστοιχα.

Οι περισσότερες συμμετοχές

Η ΜΧ2 είναι η κατηγορία που συγκέντρωσε πάλι τις περισσότερες συμμετοχές, 29 συνολικά. Ήταν η κατηγορία με την μεγαλύτερη ένταση και τις πιο πολλές μάχες σε όλες τις θέσεις. Ο Νικόλας Φανουράκης κατάφερε 2 πρώτες θέσεις. Στο πρώτο σκέλος μετά από μάχη με τον Γιάννη Ρηγόπουλο και στο δεύτερο τερματίζοντας έχοντας σκασμένο πίσω λάστιχο. Ο Ρηγόπουλος με την σειρά του έκανε 2 εκπληκτικούς αγώνες πετυχαίνοντας μια 3η θέση στο 1ο σκέλος μετά από πτώση και μια 2η στο 2ο τερματίζοντας 2ος στο σύνολο του αγώνα. 3ος ο Λαγούδης με μια 2η στο πρώτο σκέλος και μια 3η στο 2ο στο οποίο έκανε μια καταπληκτική εκκίνηση και έστριψε πρώτος στην πρώτη στροφή. Ο Χρήστος Τομαράς κινήθηκε αδιάφορα στην 4η θέση με τους αντίστοιχους τερματισμούς με τον Καραφωτιά να τερματίζει 5ος στο 1ο σκέλος και τον Πιλάλα 5ο στο 2ο.

Κατηγορία Junior. Με απόντα τον Ευμορφιάδη λόγω τραυματισμού, ο Γιώργος Παναγιώτου και ο Φώτης Κόλλιας βρήκαν την ευκαιρία  να κερδίσουν από ένα σκέλος ο καθένας. Στο 1ο σκέλος μετά από πτώση του Παναγιώτου ο Κόλλιας κράτησε την πρώτη θέση μέχρι την καρό σημαία.  Στο 2ο σκέλος ήταν η σειρά του Παναγιώτου να τερματίσει πρώτος και με την νίκη του κέρδισε και το σύνολο του αγώνα. 3ος  ο Αλετράς με τερματισμούς 5-3 με 4ο τον Μπάκα (3-5) και 5ο τον Κραμβουσιάνο (4-4).

Κατηγορία Mini. Απόλυτος κυρίαρχος ο Ανδρέας Ανδρέου κερδίζοντας με διαφορά και τα 2 σκέλη. 2ος ο Σαράντης Μαλακάκης ο οποίος προσπαθούσε συνέχεια να κρατηθεί κοντά στον Ανδρέου. 3ος ο Γιάννης Ευμορφιάδης με τερματισμούς 4-3 με 4ο τον Κωνσταντίνο Ευαγγελόπουλο με τερματισμούς 3-4. 5ος και τα δύο σκέλη ο Μανώλης Κραμβουσάνος .

Επόμενος αγώνας για το Πρωτ. Νοτίου Ελλάδος την 1η του Σεπτέμβρη στον Πλάτανο Αρχ.Ολυμπίας.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 03 Ιουλίου 2013 11:12

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon