.
Κατηγορία Motocross
Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2013 10:28

Π. Π. Motocross 2013, Mini & Junior

 

Τόπο στα νιάτα !

 


Σε ένα συναρπαστικό αγώνα που απόλαυσαν όλοι, αθλητές, ομάδες και θεατές ολοκληρώθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross για τις νεανικές κατηγορίες Mini και Junior. Στην όμορφα διαμορφωμένη πίστα του Λιτοχώρου, 17 αθλητές έδωσαν μια σειρά από σκληρές μάχες με τελική επικράτηση των φαβορί, όχι όμως όσο εύκολα (ίσως) θα περίμενε κανείς.

Σόι το βασίλειο!

Έχοντας κάνει πολύ και σκληρή δουλειά όλο τον χειμώνα, ο παρά κάτι ημέρες 10χρονος Ανδρέας Ανδρέου (ΑΜΛΕΧαλκίδας) κέρδισε τα 2 σκέλη και τον τίτλο στην κατηγορία Mini ακολουθώντας τα βήματα του πατέρα του (Νίκος Ανδρέου, πρώην τροπαιούχος ΟΡΕΝ) παρά την πίεση του πολύ δυνατού, νεοφερμένου στους αγώνες , Αντώνη Σάγμαλη (Θεσσαλονίκη, ΛΕΜΟΘΕ) που έκανε μεν τον ταχύτερο γύρο της ημέρας στην προσπάθειά του να κρατηθεί μπροστά από τον Ανδρέου, δεν μπόρεσε όμως να αποφύγει το λάθος (πτώση). Λίγο πιο πίσω, ο Γιάννης Ευμορφιάδης (Κόρινθος, ΜΟΛΠ) είχε μια συγκλονιστική μονομαχία με τον Σαράντη Μαλακάκη (Πτολεμαΐδα, ΑΜΟΕορδαίας) που κράτησε όλους σε αγωνία μέχρι τον τελευταίο γύρο του 2ου σκέλους. Μάχη και για την 5η θέση, ειδικά στο 1ο σκέλος όπου ο Γιώργος Καριώτης (Ν.Καλλικράτεια, ΜΟΒΕ) τερμάτισε οριακά μπροστά από τον «τοπικό» Μιχάλη Τσουτσίδη (Κατερίνη,ΜΑΟΚ) για να ξεκαθαρίσει τα πράγματα στο 2ο όπου ο Τσουτσίδης κινδύνεψε και από τον, ανεβασμένο στο τέλος, Ηλία Γρηγοριάδη (Πτολεμαΐδα, ΑΜΟΕορδαίας). Δύο ελπιδοφόροι τερματισμοί για τον μόλις 8 ετών, Σερραίο, Δημήτρη Καλαθά (ΛΑΜΣ)

Αυτή την φορά, φαβορί αλλά όχι εύκολα!

Μετά την μάλλον αναπάντεχη κατάκτηση του τίτλου στην Mini προ 2ετίας, ο Δημήτρης Τουρατζίδης (Θεσσαλονίκη, ΜΟΒΕ), στην 2η του χρονιά στην κατηγορία Junior δικαίωσε τις προβλέψεις, κερδίζοντας τα 2 σκέλη του αγώνα και κατακτώντας τον τίτλο. Σαφέστατα έχοντας δουλέψει πολύ και σκληρά, ο Γιώργος Ευμορφιάδης (Κόρινθος, ΜΟΛΠ) ξεκινώντας και στα 2 σκέλη πολύ δυνατά αμφισβήτησε σθεναρά τις προβλέψεις υπέρ του Τουρατζίδη μέχρι να πέσει στο β’ σκέλος και να περιοριστεί στην 2η θέση. Ισως η έκπληξη του αγώνα, ο ταχύτατος Γιώργος Παναγιώτου (Λίμνη Ευβοίας, ΜΟΒΕ) είχε μια πτώση στο α’ σκέλος, αλλά κατάφερε να φτάσει στην 5η θέση η οποία σε συνδυασμό με την άνετη 3η θέση του στο β’ σκέλος τον έφερε στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα, με ίδιους βαθμούς με τον Βασίλη Γρηγοριάδη (Πτολεμαΐδα, ΑΜΟΕορδαίας) που έχασε την οριακά την μάχη του (στο β’ σκέλος) με τον μαχητικό Παναγιώτη Αλετρά (Ρόδος, ΛΕΜΟΤ). Δυνατή εμφάνιση για τον Θηβαίο Φώτη Κόλλια (ΜΟΒΕ), πολύτιμες εμπειρίες απέκτησε ο πρωτοεμφανιζόμενος Μάριος Μπούρας (Καβάλα, Μοτολέσχη).

Η Αθλητική ΜΟΤΟΕ και ο ΣΥ.ΜΟ.ΛΙ.Π αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν όλους όσους στήριξαν ειδικά την προσπάθεια αυτή δίνοντας ξεχωριστή οντότητα στον νεανικό μοτοαθλητισμό και συγκεκριμένα στις εταιρείες KTM SEE και Sportstiming.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 30 Ιουλίου 2013 12:41

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon