.
Κατηγορία Motocross
Τετάρτη, 04 Σεπτεμβρίου 2013 10:59

Motocross Νοτίου Ελλάδος 2013, 4ος αγώνας, Αρχαία Ολυμπία

 

Επιτυχημένη διοργάνωση

 


Σαν μια επιτυχημένη διοργάνωση μπορεί να χαρακτηριστεί ο 4ος αγώνας για το Περιφερειακό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΜΧ Νοτίου Ελλάδος στην Αρχαία Ολυμπία.

Επανεμφανίσεις και θέαμα

Στην δημοτική πίστα Πλατάνου Αρχαίας Ολυμπίας το τοπικό σωματείο έκανε ότι ήταν δυνατόν ώστε ο αγώνας να στεφθεί με επιτυχία. Οι συμμετοχές κυμάνθηκαν στον μέσο όρο από ποσότητα αλλά με ποιότητα τέτοια που κράτησε ζωντανό ως το τέλος όλων των σκελών το ενδιαφέρον των αρκετών θεατών που παραβρέθηκαν. Ο αγωνιστικός χώρος ήταν άρτια προετοιμασμένος και το αρκετό σαμάρι και η λίγη σκόνη που έβγαλε προς το τέλος δεν ήταν ενοχλητικά.

Στον αγωνιστικό τομέα είχαμε την επανεμφάνιση του Παπίλα μετά τον τραυματισμό του στην Μεγαλόπολη και την καθολική επικράτηση του Νίκου Σωτηρόπουλου στην ΜΧ1 και την έκπληξη Βασίλης Φωτόπουλος, πάλι στην ΜΧ1.

Στην κατηγορία Expert, ο Κοντολέτας δεν άφησε περιθώριο σε κανέναν και στα δύο σκέλη, δίνοντας τον καλύτερο του εαυτό. Δύο δεύτερες για τον Δημήτρη Βαγγελάκο, ο οποίος είχε μια μικροπτώση στο 2ο σκέλος και την 3η θέση και στα 2 σκέλη κατέλαβε ο επανεμφανιζόμενος και από τραυματισμό Παπίλας.

Μάχες σε όλα τα σκέλη

Στην ΜΧ1 η έκπληξη ακούει στο όνομα Βασίλης Φωτόπουλος. Οδήγησε για αρκετή ώρα το πρώτο σκέλος μέχρι να τον προδώσει η φυσική του κατάσταση. Η οδήγηση του τοπικού Νίκου Σωτηρόπουλου ήταν καταλυτική και στα δύο σκέλη και ειδικότερα στο 2ο που οδήγησε την κούρσα από την αρχή. Πρώτες τριάδες στο 1ο σκέλος ήταν οι Σωτηρόπουλος, Φωτόπουλος, Καρανάσης και στο 2ο οι Σωτηρόπουλος, Καράκης, Φωτόπουλος.

Στην ΜΧ2 ο Λαγούδης Χρυσοβαλάντης επικράτησε και στα 2 σκέλη με 2ο τον Τομαρά και 3ο τον Βαγενά στο 1ο σκέλος και με 2ο τον Ρηγόπουλο και 3ο τον επανεμφανιζόμενο Ξένο. Ο Ρηγόπουλος στο 1ο σκέλος έμπλεξε σε πτώση στην εκκίνηση και έμεινε αρκετά πίσω, όπως και ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Φανουράκης, ο οποίος εγκατέλειψε από μηχανική βλάβη στο 2ο σκέλος. Πολύ καλή η εμφάνιση του Μιχάλη Βαγενά με μια 3η θέση στο σύνολο του αγώνα.

Στην κατηγορία Junior είχαμε μάχη και στα 2 σκέλη μεταξύ Ευμορφιάδη και Παναγιώτου παίρνοντας από ένα σκέλος ο καθένας. Στο 1ο σκέλος η κατάταξη ήταν Ευμορφιάδης, Παναγιώτου, Κόλλιας και στο 2ο Παναγιώτου, Κόλλιας, Κραμβουσιάνος.

Στην κατηγορία Mini, o πρωταθλητής πλέον Ανδρέας Ανδρέου εξέπληξε για άλλη μια φορά με την οδήγησή του αφήνοντας και στα 2 σκέλη 2ο τον Μαλακάκη και 3ο τον Ευαγγελόπουλο.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 04 Σεπτεμβρίου 2013 11:15

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon