.
Κατηγορία Motocross
Τρίτη, 30 Απριλίου 2013 23:00

Περ. Πρ.Motocross Νοτίου Ελλάδος 2013, 1ος αγώνας, Αίγιο

 

Με 90 συμμετοχές!

 


Του Νίκου Τσάγκλα

O πρώτος αγώνας της χρονιάς για το Περιφερειακό Πρωτάθλημα ΜΧ Νοτίου Ελλάδος διοργανώθηκε την Κυριακή 28/4/2013 με μεγάλη επιτυχία στο Αίγιο από το τοπικό σωματείο.

Άριστη οργάνωση


Ξέροντας ότι η λέσχη κάνει τα δυνατά της για να τιμήσει τους αγωνιζόμενους που στηρίζουν τους αγώνες της, 90 αθλητές και αρκετοί θεατές συγκεντρώθηκαν για να απολαύσουν έναν αγώνα με σωστή διοργάνωση, τήρηση ωραρίων και ωραίο και δυνατό συναγωνισμό σε όλα τα σκέλη.
Εκτός προγράμματος για την εποχή η αρκετά μεγάλη ζέστη, η οποία στέγνωνε γρήγορα την πίστα εμφανίζοντας σε σημεία σκόνη, η οποία όμως ποτέ δεν έγινε επικίνδυνη.

Κατηγορία ΜΧ1

Η κατηγορία ΜΧ1 ανοίγει πλέον την αυλαία στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα δίνοντας στους θεατές αρκετές συγκινήσεις. Έντονος ο συναγωνισμός και στα δύο σκέλη. Στο πρώτο σκέλος ο Δημολιάνης πήρε την εκκίνηση και το σκέλος παρόλο που είχε μια πτώση και ένα σβήσιμο με τον Στούπα να τον ακολουθεί καταπόδας. Τρίτος ο Καράκης με μικρή διαφόρα. Στο 2ο σκέλος η μονομαχία Δημολιάνη – Καράκη για την πρώτη θέση οδήγησε τους 2 οδηγούς σε σύγκρουση με τους αγωνοδίκες να βγάζουν μαύρη σημαία στον Δημολιάνη για αντιαθλητική συμπεριφορά. Χαρακτηριστικό του σκέλους η γλιστερή πίστα μετά το πότισμα του διαλλείματος, που οδήγησε τους περισσότερους αθλητές σε πτώσεις και σβησίματα. Τερμάτισε 1ος ο Καράκης με 2ο τον Τατάνη και 3ο τον Πασπάτη. Στο σύνολο του αγώνα νικητής ο Καράκης με τερματισμούς 3-1, 2ος ο Τατάνης 5-2 και τρίτος ο Στούπας 2-5. Πολύ καλή εμφάνιση έκαναν οι 2 αναβάτες από την Αμαλιάδα Διονύσης Κονδυλόπουλος και Γιώργος Γούναρης με μια 4η θέση ο καθένας σε κάθε σκέλος. Αξιοσημείωτες οι επανεμφανίσεις των Μάνου Λυκίδη, Αλέκου Καρανάση και Δημήτρη Φωτόπουλου.

Κατηγορία ΜΧ2

Η κατηγορία ΜΧ2 συγκέντρωσε τις περισσότερες συμμετοχές (40) με αποτέλεσμα να χωριστούν σε 2 γκρουπ δοκιμαστικών έτσι ώστε να προκριθούν οι 15 πρώτοι από το καθένα. Οι μη προκριθέντες συμμετείχαν χωρίς κατάταξη στην κατηγορία MX Expert. Ο Νικόλας Φανουράκης είχε πολύ καλές εκκινήσεις και στα 2 σκέλη αλλά στο 1ο ηττήθηκε από τους τοπικούς Ηλία Καραγιάννη και Χρήστο Τομαρά. Στο 2ο σκέλος ο Φανουράκης με καλύτερη γνώση της πίστας καθάρισε από νωρίς με 2ο τον Λαγούδη από την Χίο και 3ο τον Τομαρά.
Νικητές του αγώνα οι Φανουράκης (3-1), 2ος Καραγιάννης (1-4) και 3ος Τομαράς (2-3).
Και στα 2 σκέλη η 5η και 6η θέση μοιράστηκαν οι Σταύρος Μπουζούκος και Μιχάλης Βαγενάς.

Junior και Mini

Ντεμπούτο έκαναν οι κατηγορίες Junior και Mini. Στην Junior ο Γιώργος Ευμορφιάδης κέρδισε και τα 2 σκέλη με τον Φραγκίσκο Ζούνη 2ο και στα δύο. Την 3η θέση μοιράστηκαν οι Παναγιώτης Αλετράς και Γιώργος Παναγιώτου με 5ο τον Γρηγόρη Κραμβουσάνο και 6ο τον Δημήτρη Μπάκα.

Στην Mini ο Ανδρέας Ανδρέου έδειξε ότι είναι το φαβορί για φέτος κερδίζοντας άνετα και τα 2 σκέλη. 2ος και στα 2 σκέλη ο Κων. Ευαγγελόπουλος και την 3η θέση κατέλαβε ο Μανώλης Κραμβουσάνος τερματίζοντας 5-3. Πολύ καλή η εμφάνιση του Παναγιώτη Κονοπισόπουλου στο 1ο σκέλος ενώ στο 2ο αντιμετώπισε προβλήματα όπως και η πρώτη εμφάνιση των αδερφών Μιχαήλ και Αθηνάς Σαραντούδη.

MΧ Expert

Ντεμπούτο και για την κατηγορία MX Expert. Νέα κατηγορία στα Περιφερειακά Πρωταθλήματα που υποχρεώνει τους διακριθέντες της προηγούμενης χρονιάς στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα να συμμετάσχουν σε αυτή άσχετα με τον κυβισμό της μοτοσυκλέτας τους. Όλοι περίμεναν να δουν την μάχη μεταξύ του τοπικού Γιώργου Ηλιόπουλου από την ΜΧ1 με τον περσινό πρωταθλητή της ΜΧ2 Δημήτρη Κοντολέτα. Και στα 2 σκέλη η μάχη μεταξύ των δύο οδηγών ήταν μεγάλη και όμορφη αλλά μια πτώση του Ηλιόπουλου στο πρώτο σκέλος και πρόβλημα με το πίσω φρένο στο δεύτερο σκέλος τον καθυστέρησε αρκετά. Ο Κοντολέτας κέρδισε με ευκολία και τα δύο σκέλη αποδεικνύοντας όμως πως φέτος είναι πολύ δυνατός και έχει την ικανότητα να τα βάλει στα ίσια με πιο έμπειρους οδηγούς από την μεγαλύτερη κατηγορία. Ευχάριστη έκπληξη η 2η θέση στο σύνολο του αγώνα με τερματισμούς 2-4 του παλιού Αιγιώτη πολυπρωταθλητή Νεκτάριου Παπαβασιλείου ο οποίος επιμένοντας με δίχρονη μοτοσυκλέτα κατάφερε να κερδίσει πολλές μάχες και ειδικότερα αυτήν με τον επανεμφανιζόμενο Χρήστο Φωτόπουλο. Αυτός οποίος μας πρόσφερε θέαμα με την τεχνική του οδήγηση αλλά έδειξε να αντιμετωπίζει πρόβλημα φυσικής κατάστασης μετά την μεγάλη αποχή του από τους αγώνες λόγω τραυματισμού. 3ος στο σύνολο ο Ηλιόπουλος με τερματισμούς 2-3 και 4ος ο Γιώργος Γεωργούσης, ο οποίος στο 2ο σκέλος έδειξε πολύ δυνατός. Εδώ να πούμε πως στην κατηγορία συμμετείχαν και οδηγοί - πρωταθλητές enduro (Κοινωνάς, Νικολάου, Μανωλίδης) οι οποίοι έδωσαν δυνατές μάχες και οδήγησαν πάρα πολύ γρήγορα.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 30 Απριλίου 2013 23:33

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon