.
Κατηγορία Motocross
Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2012 10:50

2ο Master Cup, Γιάννενα

Επιτυχημένη συνέχεια

 




Του Γιάννη Αθανασίου

Για δεύτερη συνεχή χρονιά πραγματοποιήθηκε το MASTER CUP Ιωαννίνων . Ένας μοναδικός αγώνας με πολύ καλές συμμετοχές, όμορφο θέαμα και αρκετούς θεατές.

Κορυφαίος αγώνας


Ο καιρός ήταν εκπληκτικός για την εποχή με λίγο κρύο το πρωί αλλά με ένα φοβερό ήλιο μετά . Η πίστα στην καλύτερη κατάσταση που θα μπορούσε να είναι, οργωμένη και ποτισμένη σε όλο το μήκος της με πολύ τεχνικά άλματα και έντονα χρώματα που θύμιζαν αγώνα από άλλη χώρα - σε πολλά σημεία καλύτερος αγώνας από αυτούς του πρωταθλήματος. Σε αυτό βέβαια βοήθησε η μεγάλη εμπειρία του Θοδωρή Αρλέτου  που τα είχε ετοιμάσει όλα άψογα. Για αυτό τον λόγο τίμησαν με την παρουσία τους τον αγώνα 500 περίπου θερμοί θεατές.

Αγωνιστικά

Στα αγωνιστικά από το ζέσταμα φάνηκε ότι τα έπαθλα θα τα διεκδικούσαν οι Κεφαλλονίτης #118, Τουραζίδης # 100 και Κροκίδας #7 . Ωστόσο πιο πίσω όλοι ήταν έτοιμοι να διεκδικήσουν το βάθρο. Μετά από δυο προημιτελικούς,δυο ημιτελικούς και έναν αγώνα δεύτερης ευκαιρίας, έμειναν οι καλύτεροι 18 από τους 30 οδηγούς.
Πενήντα μέτρα μετά την εκκίνηση είχαμε μια επαφή του τοπικού Τζοβάρα #115 με τον Κεφαλλονίτη με αποτέλεσμα μια τρομακτική πτώση του Τζοβάρα (video),  χωρίς ευτυχώς τραυματισμό. Επειδή έπεσε και η μπάρα ανάποδα, ακυρώθηκε η εκκίνηση και είχαμε επανάληψη. Στην δεύτερη εκκίνηση πετάχτηκαν αστραπιαία ο Τουραζίδης με τον Κεφαλλονίτη, ο πρώτος όμως κράτησε την θέση του και έκανε μικρή διαφορά. Πολύ καλή εκκίνηση και για τον Τζοβάρα που ήταν στην τρίτη θέση και του Κοστάντη #75 που ήταν στην τέταρτη. Ενώ η μάχη μπροστά άναβε, πιο πίσω ο Κροκίδας ανέβαινε μαζί με τον Γραμμένο #172 και τον Πιτσινελη #99.

Τα βραβεία

Ο Κεφαλλονίτης τελικά δεν μπόρεσε να βρει κάποιο διάδρομο από τον πολύ καλά “διαβασμένο” Τουραζίδη και έμεινε στην δεύτερη θέση. Πιο πίσω ο Κροκίδας πήρε τη τρίτη θέση και ο Γραμμένος δυο γύρους πριν το τέλος με πολύ ωραίο πέρασμα ανέβηκε στην τέταρτη θέση αφήνοντας τον οικοδεσπότη Τζοβάρα στην πέμπτη θέση και τον πολύ ανεβασμένο Πιτσινέλη στην έκτη  θέση (τρεις από τους έξι πρώτους αναβάτες ήταν από την Κέρκυρα).
Η μέρα έκλεισε με την απονομή των κυπέλων, των χρημάτων και των δώρων στους νικητές - 300€ ο πρώτος, 200€ ο δεύτερος, 100€ ο τρίτος.

Αποτελέσματα

ΘΕΣΗ Νο ΟΝΟΜΑ
1 100 ΤΟΥΡΑΤΖΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
2 118 ΚΕΦΑΛΛΩΝΙΤΗΣ ΣΠΥΡΟΣ
3 7 ΚΡΟΚΙΔΑΣ ΣΠΥΡΟΣ
4 172 ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
5 115 ΤΖΟΒΑΡΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
6 99 ΠΙΤΣΙΝΕΛΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
7 110 ΤΟΜΑΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
8 75 ΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
9 800 ΣΥΝΑΠΙΔΗΣ ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ
10 23 ΤΟΥΣΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
11 44 ΜΠΟΥΖΟΥΚΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
12 151 ΚΟΥΡΤΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
13 181 ΚΕΦΑΛΛΗΝΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
14 157 ΚΟΤΣΑΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
15 112 ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ
16 192 ΧΑΛΙΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΟΣ

Φωτογραφίες

Video αγώνα

Video πτώσης

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2012 11:04

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon