.
Κατηγορία Motocross
Τρίτη, 26 Μαρτίου 2013 10:40

Παν.Π.Motocross 2013, 1ος αγώνας, Χαλκίδα

Εντυπωσιακό ξεκίνημα για Κουζή – Κοντολέτα

 




Του Τάκη Μανιάτη

Τις νίκες της κατηγορίας τους πήραν οι Κουζής και Κοντολέτας στον 1ο αγώνα της χρονιάς, στην Χαλκίδα. Οι δύο αναβάτες έδειξαν τις διαθέσεις τους διαλύοντας τον συναγωνισμό και τέθηκαν έτσι επικεφαλείς στην βαθμολογία των κατηγοριών τους.

Θετικό ξεκίνημα

Μία άριστα προετοιμασμένη πίστα περίμενε τους 135 αναβάτες που συμμετείχαν στον 1ο αγώνα για το πανελλήνιο πρωτάθλημα motocross της χρονιάς, στην Χαλκίδα. Παραδοσιακά, ο πρώτος αγώνας της χρονιάς έχει τις περισσότερες συμμετοχές μιας και βρίσκεται κοντά στην πρωτεύουσα, ενώ οι θεατές πάλι γέμισαν τις πλαγιές και τα πιτς, δείχνοντας πιστοί στο ραντεβού. Ωστόσο, ήταν η πρώτη φορά που δεν πραγματοποιήθηκε αγώνας Mini και Junior κατηγοριών μιας και η ομοσπονδία ΑΜΟΤΟΕ άλλαξε τον κανονισμό. Έτσι, το φυτώριο αναβατών θα πρέπει να ανδρώνεται σιγά – σιγά στα περιφερειακά πρωταθλήματα και να παίρνει αργότερα το εισιτήριο για το πρωτάθλημα – λογική κίνηση, αν και θα δείξει το μέλλον αν η χώρα μας είναι έτοιμη για κάτι τέτοιο.
Ωστόσο, ο πρώτος αγώνας της Open και των Quad πραγματοποιήθηκε το Σάββατο ώστε να μην αλλάξει το πρόγραμμα, κάτι που στην πράξη, φάνηκε να δουλεύει καλά. Οι θεατές απόλαυσαν αγώνα, τα προγράμματα και τα ωράρια τηρήθηκαν άριστα και αυτό ήταν ένα σημαντικό τμήμα για το θέαμα. Αν πάραυτα στον επόμενο αγώνα δούμε και σαφή σήμανση για να κατευθύνεται ο κόσμος στην πίστα, θα έχει μπει και το κερασάκι στην τούρτα.

MX 2 – Δυναμική αρχή για Κοντολέτα


Την εκκίνηση του πρώτου σκέλους πήρε μία δίχρονη μοτοσυκλέτα 125 κυβικών με τον Νίκο Φανουράκη να πετάγεται μπροστά και να στρίβει πρώτος. Ακολούθησαν από κοντά οι Νίκος Λυρίου, Αλέξης Γεωργαντάς και Γιάννης Τουραντζίδης, για να περάσει αμέσως μπροστά ο Γεωργαντάς και να παραμείνει εκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ο Μανόλης Κρητικός Junior ανέβαινε συνεχώς θέσεις όπως και ο Παναγιώτης Παπίλας αλλά την διαφορά έκανε σύντομα ο Δημήτρης Κοντολέτας ο οποίος πέρασε μπροστά και άνοιξε την διαφορά του. Λίγο μετά ο Παπίλας εγκατέλειψε ενώ ο Κρητικός πέρασε τον Γεωργαντά και άρχισε να ανοίγει την διαφορά. Ο Κοντολέτας τερμάτισε πρώτος ενώ ο Κρητικός στην πρώτη του εμφάνιση με τετράχρονη μοτοσυκλέτα τερμάτισε 2ος, με τον Γεωργαντά να φτάνει στην 3η θέση του βάθρου. Τουραντζίδης, Φανουράκης και Καραγιάννης συμπλήρωσαν την εξάδα.
Στο 2ο σκέλος, ο Κοντολέτας κατάφερε ξανά να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου μην αφήνοντας περιθώριο σε κανέναν να τον κυνηγήσει ενώ ο Παπίλας, έφτασε στην 2η θέση. Ακολούθησαν οι Τουραντζίδης, Λυρίου, Γεωργαντάς και Κρητικός, συμπληρώνοντας μία εξάδα από τρανταχτά ονόματα νέων σε ηλικία αναβατών.

ΜX1 – Καθάρισε ο Κουζής

Παναγιώτης Κουζής, Γιώργος Ηλιόπουλος, Δημήτρης Βαγγελάκος και Γιάννης Ελένης πετάνε μαζί στο πρώτο άλμα μετά την στροφή της εκκίνησης. Ο Κουζής αρχίζει και ανοίγει ρυθμό και μαζί και την διαφορά από τους υπόλοιπους αναβάτες. Ο Ηλιόπουλος δείχνει ικανός να τον ακολουθήσει και βρίσκεται 2ος, αλλά ένας πόνος στην μέση από πτώση σε προπόνηση τον αναγκάζει να κόψει ρυθμό και να μείνει πίσω, κι έτσι, είναι ο Βαγγελάκος που μπαίνει σε λίγο στο παιχνίδι του κυνηγητού. Κουζής, Βαγγελάκος και Μανόλης Σκύβαλος έχουν διαφορά μεταξύ τους, ενώ είναι ο Σκύβαλος που ροκανίζει τη διαφορά και περνάει τον Βαγγελάκο μετά την μέση του αγώνα. Ο Κουζής είναι ξεκάθαρα μπροστά και ο Σκύβαλος έχει καπαρώσει την 2η θέση, με τον Βαγγελάκο στην 3η θέση του βάθρου. Ακολουθεί με διαφορά ο Ηλιόπουλος και την εξάδα συμπληρώνουν οι Γιώργος Γεωργούσης και Γιάννης Πασσάς.
Στο δεύτερο σκέλος, ο Κουζής φεύγει πάλι μπροστά από νωρίς και δεν αφήνει περιθώρια στους αντιπάλους του. Ο Σκύβαλος φτάνει πάλι στην 2η θέση με τον Ηλιόπουλο να αλλάζει θέση αυτή τη φορά με τον Βαγγελάκο. Ακολουθούν οι Γεωργούσης και Μαρίνος Χάλας που συμπληρώνουν την εξάδα.

Open – Δημολιάνης και Στούπας


Η κατηγορία Open είχε δύο αναβάτες που άλλαξαν χέρια στις θέσεις τους. Ο Σταμάτης Δημολιάνης κέρδισε στο 1ο σκέλος του αγώνα ενώ ο Δημήτρης Στούπας ήταν αυτός που κέρδισε το 2ο, με τους αναβάτες να μοιράζονται και τις δεύτερες θέσεις. Στο 1ο σκέλος, ο Νίκος Κριμπούνης συμπλήρωσε το βάθρο με τον Φίλιππο Γιακουμάκη, τον Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο, τον Κωνσταντίνο Τζιάτσο, να συμπληρώνουν την εξάδα.
Στο 2ο σκέλος, 3ος τερμάτισε ο Κυριάκος Κιουτσουκώστας, ακολούθησε ο Βασίλης Ράπτης, ενώ οι Κριμπούνης και Παπαδόπουλος έκλεισε την εξάδα.

Quad – Δυνατός συναγωνισμό


Θετικά ξεκίνησε η χρονιά για τον Γιώργο Χαραλάμπους που κέρδισε το 1ο σκέλος με τον Κωνσταντίνο Ντούζο και τον Χρήστο Κανάβα να ακολουθούν στο βάθρο. Ο Στέλιος Τσίγκος, ο Αλέξανδρος Κατσινέλης και ο Ζαχαρίας Χριστόπουλος, συμπλήρωσαν την εξάδα.
Στο 2ο σκέλος, ο Χαραλάμπους τερμάτισε στην 10η θέση και το ψηλότερο σκαλί του βάθρου πήγε στο Γιώργο Καπέλη. Ακολούθησε ο Κανάβας με τον Χριστόπουλο, ενώ την εξάδα συμπλήρωσαν οι Κατσινέλης, Ντούζος και Τσίγκος.

Φωτογραφίες

Αποτελέσματα



Loading...


Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2015 10:12

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon