.
Κατηγορία Motocross
Τρίτη, 03 Απριλίου 2012 01:01

Π.Π. ΜΧ 2012 ΑΜΟΤΟΕ, 2ος αγώνας, Γιαννιτσά

 

Σταθερά ο Κουζής, εκπλήξεις στην ΜΧ2

 


Του Χρήστου Σώκου

Φωτογραφίες: Μάκης "Ζου" Ζουμπλιός, motorsite.gr

Η φόρα με την οποία ξεκίνησε το Π.Π. MX από την Χαλκίδα, συνεχίστηκε στην πίστα των Γιαννιτσών, με 130 συμμετοχές, πολλούς θεατές (κόπηκαν 1.000 εισιτήρια) και όμορφο αγωνιστικό θέαμα. Το πρόγραμμα του διήμερου τηρήθηκε άψογα χωρίς καθυστερήσεις. Ο καιρός αναμενόταν αρκετά ζεστός, αλλά τελικά μία ελαφριά συννεφιά είχε σαν αποτέλεσμα η θερμοκρασία να κρατηθεί σε πολύ καλά επίπεδα. Βέβαια οι διοργανωτές, έχοντας υπόψη τους τις αρχικές προγνώσεις, κατέβρεξαν την πίστα περισσότερο απ’ ότι έπρεπε με αποτέλεσμα τα πρώτα σκέλη των κατηγοριών να πραγματοποιηθούν σε λασπώδες τερέν. Υπήρξαν παράπονα από την μεριά κάποιων αναβατών, αλλά από την άλλη οι συνθήκες αυτές ευνόησαν τις ανατροπές σε αγωνιστικό επίπεδο!
Στην ΜΧ1 ο Παναγιώτης Κουζής (Honda) πήρε δύο νίκες, αλλά στην ΜΧ2 είχαμε δύο διαφορετικούς νικητής, τον Παναγιώτη Παπίλα (Honda) και Μανώλη Κρητικό με Yamaha YZ125. Μάλιστα ο Κρητικός είναι ο νεαρότερος αναβάτης που παίρνει νίκη στην ΜΧ2!

ΜΧ1 – Διπλός νικητής ο Κουζής

Στο πρώτο λασπερό σκέλος ο Παναγιώτης Κουζής (Honda) αποδείχτηκε ικανότερος όλων στις απαιτητικές συνθήκες με αποτέλεσμα να πάρει τη νίκη με μεγάλη διαφορά. Για τις υπόλοιπες θέσεις του βάθρου όμως δόθηκαν ωραίες μάχες με τον Γιώργο Ηλιόπουλο (ΚΤΜ) να τερματίζει δεύτερος και τον Δημήτρη Βαγγελάκο (Yamaha) λίγο πιο πίσω τρίτος. Ευχάριστη έκπληξη η τέταρτη θέση από τον Βασίλη Σιαφαρίκα (Honda). Την πεντάδα συμπλήρωσε ο Μανώλης Σκύβαλος (Honda).
Στο δεύτερο σκέλος ο Κουζής βρέθηκε πάλι να οδηγεί τον αγώνα, αλλά αυτή τη φορά ο Βαγγελάκος φάνηκε αποφασισμένος να πολεμήσει για την πρώτη θέση. Κρατήθηκε πολύ κοντά στον Κουζή για πολλούς γύρους και μόνο προς το τέλος έκοψε ρυθμό για να μείνει τελικά στην δεύτερη θέση. Ο Ηλιόπουλος τερμάτισε τρίτος, ενώ οι Σκύβαλος και Σιαφαρίκας άλλαξαν θέσεις, σε σχέση με το πρώτο σκέλος, τερματίζοντας τέταρτος και πέμπτος αντίστοιχα.

ΜΧ2 – Έγραψε ιστορία ο Κρητικός Jr

Ο Δημήτρης Κοντολέτας (Yamaha) ξεκίνησε δυνατά το πρώτο σκέλος αλλά έπεσε θύμα της λάσπης περίπου στα μισά, με αποτέλεσμα να αρπάξει την ευκαιρία ο Παναγιώτης Παπίλας (Honda) και να περάσει πρώτος. Στις εξαιρετικά λασπωμένες συνθήκες ο Παπίλας στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και έκανε την ανατροπή παίρνοντας την καρό σημαία! Ο Κοντολέτας τελικά τερμάτισε δεύτερος με τον Βούλγαρο αναβάτη Kristian Krastev (Yamaha) να ακολουθεί στην τρίτη θέση. Οι Δημήτρης Μπαξεβάνης (Yamaha) και Κώστας Τσάτσος (CRF) συμπλήρωσαν την πεντάδα.

Το δεύτερο σκέλος της κατηγορίας είχε κι άλλες εκπλήξεις! Ο Κοντολέτας είχε φύγει μπροστά οδεύοντας προς τη νίκη αλλά σε ένα ντουμπλάρισμα στον Νίκο Λυρίου, οι δύο αναβάτες μπλέχτηκαν με αποτέλεσμα να πέσει ο πρώτος. Από κοντά ακολουθούσε ο Αλέξανδρος Γεωργαντάς (Husqvarna) αλλά υπολόγιζε χωρίς τον Μανώλη Κρητικό (Yamaha), ο οποίος ήταν έτοιμος να γράψει ιστορία. Έτσι ο Κρητικός πέρασε μπροστά και πήρε μία φοβερή νίκη. Ο Γεωργαντάς τελικά πήρε μία άξια δεύτερη θέση, ενώ τρίτος τερμάτισε ο έτερος Βούλγαρος αναβάτης Kristian Angelov (Yamaha). Τέταρτος ο Ιωάννης Τουρατζίδης (Yamaha) και ο Κοντολέτας τελικά πέμπτος.

Open – Νίκη στους Καρασακαλίδη και Ράπτη

Στο πρώτο σκέλος ο Σταμάτης Λυρίου (Kawasaki) ήταν επικεφαλής αλλά ένα λάθος έδωσε την δυνατότητα στον Μάρκο Καρασακαλίδη (Honda) να πάρει τη νίκη. Τρίτος ο Κυριάκος Κιουτσουκώστας με τους Βασίλη Ράπτη (Kawasaki) και Κων/ νο Παπαδόπουλο ( Kawasaki) να ακολουθούν.
Στο δεύτερο σκέλος  ο Ράπτης πήρε μία εύκολη νίκη ενώ την έκπληξη έκανε ο Φίλιππος Γιακουμάκης (Yamaha) από την Ρόδο στην δεύτερη θέση!
Τρίτος αυτή την φορά ο Σταμάτης Λυρίου και οι Καρασακαλίδης, Κριμπούνης (ΚΤΜ) πήραν την τέταρτη και πέμπτη θέση αντίστοιχα.

Junior – Mini

Ο Βασίλης Κορωνάκης (ΚΤΜ) μπόρεσε να κερδίσει άνετα και τα δύο σκέλη. Ο Γιώργος Γαβρίλης (ΚΤΜ) αντίστοιχα έφυγε από τα Γιαννιτσά με δύο δεύτερες θέσεις. Το βάθρο συμπλήρωσαν οι Γιώργος Ευμορφιάδης (Kawasaki) και Δημήτρης Καρατζιάς (Yamaha) αντίστοιχα στα δύο σκέλη.

Στην Mini στο βάθρο του πρώτου σκέλους βρέθηκαν οι Γρηγόρης Κραμβουσάνος (ΚΤΜ), Άγγελος Βογιατζής (ΚΤΜ) και Ανδρέας Ανδρέου. Στο δεύτερο σκέλος όμως ο Ανδρέου, όντας ο μικρότερος αναβάτης στην κατηγορία, έκανε με την σειρά του την έκπληξη και πήρε τη νίκη. Οι Κραμβουσιάνος και Βογιατζής ακολούθησαν.

Quad

Τα Quad πρόσφεραν για ακόμη μία φορά όμορφο και ξεχωριστό θέαμα. Ο Αριστείδης Τριανταφύλλου (Suzuki) πήρε τις δύο νίκες και ο Στέλιος Τσίγκος (Yamaha) δύο δεύτερες. Οι Αλέξανδρος Κατσινέλης (ΚΤΜ) και Γιώργος Χαραλάμπους (Suzuki) συμπλήρωσαν το βάθρο στα δύο σκέλη.

Φωτογραφίες


Video

Δείτε το video που ευγενικά μας παραχώρησε ο φίλος Μάκης Ζουμπλιός:

Video 2

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από Τάκης Μανιάτης
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2012 21:00

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon