.
Κατηγορία Motocross
Τρίτη, 20 Μαρτίου 2012 13:20

Π.Π.MX ΑΜΟΤΟΕ, 1ος αγώνας, Χαλκίδα

 

Δυνατή αρχή με 148 συμμετοχές

 


 


Του Χρήστου Σώκου

Φωτογραφίες: Motorsite.gr

Με τους καλύτερους οιωνούς σε μία από τις δυσκολότερες εποχές για τον χώρο της μοτοσικλέτας ξεκίνησε το πανελλήνιο πρωτάθλημα MX, με την ΑΜΛΕΧ και το σωματείο ΑΡΗΣ να αναλαμβάνουν την διοργάνωση. Για φέτος λοιπόν θα υπάρχει μόνο ένα επίσημο πρωτάθλημα, αυτό της ΑΜΟΤΟΕ. Η αγωνιστική απραξία των τελευταίων μηνών σε συνδυασμό με τον υπέροχο καιρό και την κοντινή απόσταση από την Αθήνα – Νότια Ελλάδα της πίστας της Χαλκίδας, εκτίναξαν τις συμμετοχές στον αριθμό των 145! Αισιόδοξο μήνυμα και από τον πολύ κόσμο που παραβρέθηκε στην πίστα να παρακολουθήσει.
Μεγάλοι νικητές στην ΜΧ1 και ΜΧ2 αναδείχτηκαν οι Παναγιώτης Κουζής και Δημήτρης Κοντολέτας αντίστοιχα.

Σημαντικές αποχές


Έκπληκτοι έμειναν όλοι οι παρευρισκόμενοι στην Χαλκίδα  εξαιτίας της αποχής από τον αγώνα των δύο περυσινών πρωταθλητών, του Στέλιου Γαλατιανού στην ΜΧ1 και του Σπύρου Κοσμά στην ΜΧ2. Είναι κάτι που σίγουρα δεν έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στους ελληνικούς αγώνες. Ελλείψει κάποιας επίσημης ανακοίνωσης από τους δύο πρωταθλητές μπορούμε να κάνουμε μόνο εικασίες για τους λόγους που τους οδήγησαν στο να πάρουν αυτή την απόφαση.

ΜΧ1 – Νικητής ο Κουζής με νέα μοτοσικλέτα

Η πιο «καυτή» μεταγραφή του φετινού πρωταθλήματος αφορά αναμφίβολα τον Παναγιώτη Κουζή, ο οποίος θα αγωνιστεί φέτος με Honda CRF450R.
Στους πρώτους γύρους του πρώτου σκέλους υπήρξαν αρκετές ανακατατάξεις εξαιτίας λαθών και μικροπτώσεων, στις οποίες ενεπλάκη και ο Κουζής. Αυτός που βρέθηκε στην καλύτερη θέση ήταν ο Μανώλης Σκύβαλος (Honda). Για αρκετούς γύρους τέθηκε επικεφαλής αλλά προς το τέλος του σκέλους ο Κουζής τον έφτασε και τελικά τον πέρασε παίρνοντας την καρό σημαία. Τρίτος, αρκετά πιο πίσω, τερμάτισε ο Γιώργος Ηλιόπουλος (ΚΤΜ), αφήνοντας τέταρτο τελικά τον Δημήτρη Βαγγελάκο (Yamaha). Ένα γύρο πιο πίσω στην πέμπτη θέση τερμάτισε ο Ιωάννης Πασσάς (Kawasaki) και έκτος ο πολυπρωταθλητής εντούρο, Βασίλης Σιαφαρίκας (Honda).  

Στο δεύτερο σκέλος η νίκη για τον Κουζή ήρθε αρκετά ευκολότερα, αφού άφησε ξανά  δεύτερο τον πολύ δυνατό Σκύβαλο με 15 περίπου δευτερόλεπτα διαφορά. Βέβαια η μάχη για την δεύτερη θέση κράτησε καλά μέχρι σχεδόν το φινάλε όπου ο Ηλιόπουλος έκανε ένα λάθος και συμπλήρωσε ξανά την τριάδα. Οι Βαγγελάκος και Πασσάς πήραν ξανά την τέταρτη και πέμπτη θέση, αλλά στην εξάδα μπήκε ο Γιάννης Μόσιος.

ΜΧ2 – Μόνος του ο Κοντολέτας

Μετά από τον τραυματισμό του στο Athens Supercross, ο Δημήτρης Κοντολέτας (Yamaha) απέδειξε με τον καλύτερο τρόπο ότι έχει επανέλθει σε αγωνιστική φόρμα με δύο άξιες νίκες στα αντίστοιχα σκέλη. Οι συμμετοχές των Βούλγαρων αναβατών Kristian Krastev (Yamaha) και Kristian Angelov (Yamaha) δεν στάθηκαν ικανές από το να τον εμποδίσουν να επικρατήσει.
Ο Krastev τερμάτισε και στα δύο σκέλη δεύτερος, ενώ ο Angelov πήρε την τρίτη θέση στο πρώτο σκέλος αλλά εγκατέλειψε στο δεύτερο.
Στο πρώτο σκέλος την εξάδα συμπλήρωσαν οι Παναγιώτης Παπίλας (Honda), Ιωάννης Τουρατζίδης (Yamaha) και Δημήτρης Μπαξεβάνης (Yamaha).
Στο δεύτερο σκέλος ο Παπίλας κατάφερε να τερματίσει τρίτος ακολουθούμενος από τους Μπαξεβάνη και Λυρίου Νίκο (Honda).

Open – Ανενόχλητος ο Λυρίου

Ο Σταμάτης Λυρίου (Kawasaki) μονοπώλησε το ενδιαφέρον στην Open με δύο άνετες νίκες, κάτι που ήταν σχετικά αναμενόμενο.
Δεύτερος και στα δύο σκέλη ακολούθησε ο Κυριάκος Κουτσουκώστας (Suzuki), ενώ τρίτος επίσης και στα δύο σκέλη ο Βασίλης Χρυσοχός ( Kawasaki).

Junior – Mini

Πολύ λίγες οι συμμετοχές στην κατηγορία Junior με τον Γιώργο Γαβρίλη (ΚΤΜ) να κερδίζει και στα δύο σκέλη.
Από την άλλη η Mini είχε περισσότερες συμμετοχές και οι Βασίλης Γρηγοριάδης (ΚΤΜ) με τον Γρηγόρη Κραμβουσάνο (ΚΤΜ) να μοιράζονται τις νίκες.

ATV

Ο Γιώργος Καπέλης κέρδισε το πρώτο σκέλος, αλλά τραυματίστηκε από πτώση στο δεύτερο και εγκατέλειψε.
Ο Θανάσης Λάμπρου όμως με μία δεύτερη και μία πρώτη θέση έφυγε με τους περισσότερους βαθμούς από την Χαλκίδα.

Φωτογραφίες


Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από Τάκης Μανιάτης
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2012 21:00

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon