.
Κατηγορία Motocross
Δευτέρα, 02 Ιανουαρίου 2012 11:53

Παν. Π. Motocross OME 2011, 6ος αγώνας - Χαλκίδα

 

 

Πρωταθλητής ο Κουζής

 




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  Ο.Μ.Ε.

Στην Δημοτική πίστα της Χαλκίδας πραγματοποιήθηκε ο τελευταίος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος ΜΧ της Ο.Μ.Ε.,  κλείνοντας  έτσι με τον καλύτερο τρόπο την φετινή χρονιά.
Αν και η τοπική λέσχη δήλωσε αποχή από την διοργάνωση,  το ενεργό σωματείο της Ομοσπονδίας Μ.Ο.ΒΕ. , με την βοήθεια και άλλων ανθρώπων που αγαπούν και στηρίζουν τους αγώνες του μηχανοκίνητου αθλητισμού, κατάφεραν να πραγματοποιήσουν  κατά γενική ομολογία, τον δεύτερο καλύτερο αγώνα της χρονιάς.

MX1

Κατηγορία ΜΧ 1.  Σε αυτόν τον αγώνα μετά από την αλλαγή των προβλέψεων  από τον προηγούμενου αγώνα στην  Καρδίτσα με  την ισοβαθμία του Δημήτρη Βαγγελάκου με Yamaha και  του Παναγιώτη Κουζή με Husqvarna, τα βλέμματα όλων ήταν στραμμένα  επάνω τους. Όλοι περίμεναν την ανατροπή των αποτελεσμάτων από τον Βαγγελάκο , μήπως  σταματήσει το σερί της κατάκτηση των πρωταθλημάτων του Κουζή.   Όμως ο πολυπρωταθλητής  Παναγιώτης Κουζής, έδειξε για μια φορά ακόμη το πείσμα που έχει για νίκη αλλά και το ταλέντο του, κερδίζοντας επάξια και τους δύο αγώνες φέρνοντας  για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια στην Ελλάδα μαζί με τον 10ο πρωτάθλημά του, τον τίτλο στην Husqvarna.
Στην δεύτερη θέση μετά από δυνατές μάχες με τον Βαγγελάκο, τερμάτισε και στους δύο αγώνες ο Μανώλης Σκύβαλος με  Honda. Αξίζει να αναφέρουμε τις πολύ δυνατές μάχες για την τέταρτη και πέμπτη θέση μεταξύ του Ανδρέα Λιάκου με Suzuki  και του Γιάννη Πασσά με Yamaha, οι οποίοι τελικά μοιράστηκαν τις θέσεις. Στην  6η θέση τερμάτισε μετά από την επιστροφή του λόγω τραυματισμού,  ο Θοδωρής Ζερβός με Yamaha.

MX2

ΜΧ2.  Ο τοπικός και πάντα μαχητικός Σπύρος Κοσμάς, υπερασπίστηκε με τον καλύτερο τρόπο τον άσσο που φορούσε στην μοτοσικλέτα του, τερματίζοντας και τις δύο φορές άνετα πρώτος, κερδίζοντας και το φετινό πρωτάθλημα. Την πρώτη του αγωνιστική εμφάνιση σε αυτή την κατηγορία έκανε ο Μανώλης Κρητικός Junior με Yamaha, τερματίζοντας  στην δεύτερη θέση στον πρώτο αγώνα, όμως  λόγω κούρασης δεν αγωνίστηκε στον δεύτερο. Τρίτος στον πρώτο αγώνα και δεύτερος στον δεύτερο  τερμάτισε ο Γιάννης Θάνος από την Θήβα.  Μια τέταρτη και μια τρίτη  θέση  αντίστοιχα είχε ο Νικόλας  Φανουράκης  με Suzuki,  που είναι και αυτός πρωτοεμφανιζόμενος σ την κατηγορία. Συνεχίζοντας την ανοδική του πορεία ο Σαράντης Κουφός με Kawasaki,  τερμάτισε  πέμπτος και τέταρτος στους αντίστοιχους αγώνες, ενώ ο Ζήνων Αντζέλους  τερμάτισε και στα δύο σκέλη στην έκτη θέση.

Open

OPEN A.   Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας τοπικός Δημήτρης  Στούπας κατέκτησε άνετα την πρώτη θέση και στους δύο αγώνες και το πρωτάθλημα, αφήνοντας  δεύτερο στην βαθμολογία  τον Νίκο Κριμπούνη που τερμάτισε τρίτος και στους δύο αγώνες. Δεύτερος και στους  δύο αγώνες μετά από  πολύ καλή εμφάνιση τερμάτισε ο Βασίλης Ράπτης με Honda,  με τρίτο τον Κριμπούνη.

ΟΡΕΝ Β.  O Γιώργος Ταμβάκος Kawasaki,  με τον πρωταθλητή Γιάννη Πιλάλα Kawasaki,  μετά από δυνατές μάχες, μοιράστηκαν τις νίκες.  Ο Σπύρος Μητρόπουλος με Honda τερμάτισε τρίτος και στους δύο αγώνες.  Δεύτερος στο δεύτερο αγώνα από την Λίμνη Ευβοίας τερμάτισε ο Παναγιώτης Παναγιώτου.

ΜΧ65-85

Με μόλις μια συμμετοχή στην κατηγορία ΜΧ85,  του Γαβρίλη Gio,  ο αγώνας δεν μέτρησε, ενώ στην ΜΧ65 ο Δημήτρης Μπάκας,  κατάφερε μετά από όμορφες μάχες να πάρει και τις δύο νίκες, αφήνοντας δεύτερο τον Ανδρέα Ανδρέου με Yamaha  και στους δύο αγώνες. Τρίτη τερμάτισε και στους  δύο αγώνες  η μοναδική κοπέλα που παρακολουθεί το πρωτάθλημα, η Τζονάκι Λάμπρου. Για την ΜΧ65, ο Δημήτρης Τουρατζίδης με Yamaha, είχε εξασφαλίσει το πρωτάθλημα από τον προηγούμενο αγώνα, όπως επίσης για την ΜΧ85 ο  Ανέστης Ράδος.

QUAD R

Πρώτος στον  πρώτο αγώνα  τερμάτισε ο Νάσος Λάμπρου, με  δεύτερο τον Άρη Τριανταφύλλου με Suzuki, ενώ στο δεύτερο σκέλος μετά από μια όμορφη μάχη με τον Σπύρο Μπριλή,  ο Γιάννης Ιωαννίδης,  πήρε την δεύτερη θέση. Την Τρίτη θέση στον δεύτερο αγώνα κατέλαβε ο Λάμπρου. Με απόντα τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Γιώργο Καπέλη Yamaha,  ο δεύτερος στην κατάταξη Σπύρος Μπριλής έκανε έναν αγώνα στρατηγικής στο πρώτο σκέλος τερματίζοντας τρίτος και επιτέθηκε στο δεύτερο κατακτώντας την νίκη και το πρωτάθλημα.

 

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Administrator Γράφτηκε από Administrator
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2012 21:00

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon