.
Κατηγορία Motocross
Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2011 20:49

Παν. Πρωτάθλημα ΜΧ OME 2011 - 5ος γύρος, Καρδίτσα

Με αντίπαλο τον καιρό


ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ   Ο.Μ.Ε.
ΑΘΗΝΑ 17-11-11

Στις 13 Νοεμβρίου,  σε μια άριστα προετοιμασμένη πίστα, στο κέντρο της Ελλάδας, πραγματοποιήθηκε ο 5ος αγώνας Πανελληνίου Πρωταθλήματος της Ο.Μ.Ε. από το ενεργό σωματείο  ΜΟΛΕ Μητρόπολης. Τεχνικό έλεγχο πέρασαν 45 μοτοσικλέτες με 7 Quad.

Δύσκολο τερέν

Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του οργανωτή,  ο καιρός είχε άλλα σχέδια με την βροχή  να  πέφτει ασταμάτητα  από την Πέμπτη το βράδυ για να σταματήσει  το απόγευμα του Σαββάτου. Έτσι το έδαφος της πίστας έγινε βαρύ και δύσκολα προσπελάσιμο με αποτέλεσμα ομόφωνα οδηγοί και οργανωτής να μεταφέρουν τις δοκιμές και τους αγώνες του Σαββάτου, την Κυριακή.

Όμως ακόμη και την Κυριακή,  οι συνθήκες ήταν δύσκολες με αποτέλεσμα να κοπούν οι δύο μεγάλες και θεαματικές ανηφόρες, να μην τρέξουν οι μικρές κατηγορίες και οι δύο πρωταθληματικές κατηγορίες με την σύμφωνη γνώμη των οδηγών, να τρέξουν μαζί.  Κάποιοι  από τους συμμετέχοντες οδηγούς  δεν μπήκαν καθόλου να αγωνισθούν και έμειναν θεατές, ενώ άλλοι εγκατέλειψαν πριν τελειώσουν τον αγώνα.  Όμως  οι αρκετοί παρευρισκόμενοι θεατές οι οποίοι αψήφησαν το κρύο και τις λάσπες,  αποζημιώθηκαν με το παραπάνω  και απόλαυσαν  τον συναγωνισμό των καλύτερων Ελλήνων οδηγών, σε ένα αγώνα που θύμιζε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Δυνατός ο Βαγγελάκος

Οδηγός της ημέρας αναδείχθηκε ο Δημήτρης Βαγγελάκος με μοτοσυκλέτα YAMAHA YZF450 κατακτώντας την γενική κατηγορία και  δύο φορές νικητής της ΜΧ1. Οδήγησε σταθερά και κέρδισα παρά την πίεση που δεχόταν από τον οδηγό αποκάλυψη, δεύτερο γενικής και δύο φορές  νικητή της κατηγορίας ΜΧ2 , Σπύρο Κοσμά, με μοτοσικλέτα KTM SXF250. Τρίτος γενικής και δεύτερος στην κατηγορία του, μακράν όμως από την καλή του απόδοση τερμάτισε ο Παναγιώτης Κουζής, με μοτοσυκλέτα HUSQVARNA 450. Δεύτερος  και στους δύο αγώνες της ΜΧ2  τερμάτισε ο Δημήτρης Τουρατζίδης με YAMAHA και δυο φορές   τρίτος ο Αλέξης Γεωργαντάς με HUSQVARNA.  Τρίτος στον πρώτο αγώνα της ΜΧ1 τερμάτισε ο Δημήτρης Ψαρράς με SUZUKI,  ενώ στον δεύτερο ο Ανδρέας Λιάκος και αυτός με SUZUKI.

Για τις κατηγορίες OPEN, η νίκη  του Δημήτρη Στούπα και στα δύο σκέλη της κατηγορίας ΟΡΕΝ Α τον έφερε ακόμα πιο κοντά στην κατάκτηση του φετινού τίτλου. Ο άμεσος αντίπαλος του  Νίκος Κριμπούνης στο πρώτο σκέλος  κατέκτησε  μια  τέταρτη θέση,  ενώ στο δεύτερο σκέλος  μια δεύτερη θέση.  Μία δεύτερη και μια τρίτη θέση κατέκτησε ο Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος , ενώ ο  μαθητευόμενος του Γιάννη Πιλαλά, Αλέξανδρος Μπαλατσούρας, πήρε μια  τρίτη θέση στο πρώτο σκέλος. Πρωταθλητής στην ΟΡΕΝ Β για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά αναδείχτηκε ο Γιάννης Πιλάλας κερδίζοντας και τα δύο σκέλη της κατηγορίας. Στο πρώτο σκέλος  στην δεύτερη θέση  ήταν  ο Νίκος Δρόσος και  πρωτοεμφανιζόμενος στην πρώτη τριάδα, στην τρίτη θέση ο Γιώργος Κανελλόπουλος.  Στο δεύτερο σκέλος το βάθρο συμπλήρωσαν,  δεύτερος (και νικητής της κατηγορίας δίχρονων) ο Κων/νος Καραΐσκος και  τρίτος  ο Αλέξανδρος Λιάπης.

QUAD R

Η λάσπη δυσκόλεψε και αυτήν την κατηγορία, όμως τα Quad «έστρωσαν» την πίστα για τους επόμενους αγώνες.  Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Καπέλης κέρδισε και τα δύο σκέλη με τον Σπύρο Μπιρλή να έχει ένα στραβοπάτημα στο πρώτο σκέλος και να τερματίζει τρίτος πίσω από τον δεύτερο Αλέκο Κατσινέλη. Στο δεύτερο σκέλος, ο Μπιρλής αν και προσπάθησε δεν κατάφερε να προσπεράσει τον  Καπέλη για την πρώτη θέση. Τρίτος στο δεύτερο σκέλος τερμάτισε ο Άρης Τριανταφύλλου.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από Τάκης Μανιάτης
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2012 21:01

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon