.
Κατηγορία Motocross
Δευτέρα, 13 Μαϊος 2019 17:52

Π.Π. MX 2019, 5ος αγώνας, Πύργος

Σε μια άρτια στημένη διοργάνωση και με σύμμαχο τον καιρό, οι αναβάτες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross μετέβησαν στα Δουνέϊκα Ηλείας για τον 5ο αγώνα της σεζόν.

Εκεί οι μάχες αποζημίωσαν τους θεατές που έσπευσαν στην πίστα, ενώ επεφύλασσαν και μια δυσάρεστη έκπληξη στον Παναγιώτη Κουζή της Honda.

MX1

Στον πρώτο αγώνα της μεγάλης κατηγορίας ο Κουζής προηγείτο και φαινόταν πως θα έπαιρνε άνετα τη νίκη, όταν διαλύθηκε το πίσω γρανάζι της μοτοσυκλέτας του και εξαναγκάστηκε άδοξα σε εγκατάλειψη.

Αυτό σήμανε πως ο Δημήτρης Κοντολέτας (Yamaha) θα έπαιρνε τη νίκη, με δεύτερο τον Γιάννη Τουρατζίδη (Yamaha) και τρίτο τον Γιώργο Ηλιόπουλο (ΚΤΜ).

Στον δεύτερο αγώνα ο Κουζής επανέλαβε την καλή εμφάνιση του πρώτου, αυτή τη φορά δίχως την κακοδαιμονία που του είχε στερήσει πριν τη νίκη. Τερμάτισε πρώτος μπροστά από τον Ανάργυρο Τσαρνά (Husqvarna) και τον Κοντολέτα.

Συνολικά στον αγώνα ο Κοντολέτας πήρε μια σημαντική νίκη, με δεύτερο τον Τσαρνά και τρίτο τον Τουρατζίδη.

ppmx 5 pyrgos mx1 apotel

ΜΧ2

Στην κατηγορία των 250 κυβικών ο Αλέξανδρος Γεωργαντάς δεν είχε αντίπαλο σε αμφότερους του αγώνες της κλάσης του, κερδίζοντας δύο φορές και, μοιραία, στο σύνολο.

Στο τελικό βάθρο τον ακολούθησε ο Ανδρέας Ανδρέου (Yamaha) με δύο δεύτερες θέσεις και τρίτος τερμάτισε ο Παναγιώτης Παπίλας (Honda) με δύο τρίτες θέσεις.

ppmx 5 pyrgos mx2 apotel

ΜΧ2Τ

Στη δίχρονη κατηγορία ο πρωταγωνιστής λέγεται Αντώνης Σάγμαλης (Yamaha) και δε δυσκολεύτηκε να πάρει δύο νίκες, τερματίζοντας δύο φορές πέμπτος μεταξύ των αναβατών της ΜΧ2 (τρέχουν μαζί οι δύο κατηγορίες).

Το βάθρο της ΜΧ2Τ συμπληρώθηκε από τους Μάριο Κανάκη (ΚΤΜ) και Γιώργο Καριώτη (Husqvarna).

Open

Με δύο νίκες στα ισάριθμα σκέλη του αγώνα, ο Μανώλης Σκύβαλος (Honda) κυριάρχησε στην κατηγορία του στον Πύργο. Δεύτερος έκλεισε τον αγώνα ο Νικόλαος Σωτηρόπουλος (Yamaha) και τρίτος ο Βασίλειος Πακαταρίδης.

ppmx 5 pyrgos open apotel

Senior

Ανάμεσα στους αναβάτες της Open, οι της Senior κατηγορίας είχαν ως πρώτο τον Αθανάσιο Κομνηνό (ΚΤΜ) – έχοντας τερματίσει στη 12η θέση της Open.

Δεύτερος στην κατηγορία αυτή αναδείχθηκε ο Σπύρος Μητρόπουλος (Honda) και τρίτος ο Σωτήρης Βαγενάς (Yamaha).

ΜΧ85

Νικητής από τον Πύργο έφυγε ο Καμαρινός Παυλόπουλος (ΚΤΜ), παίρνοντας μια νίκη και μια δεύτερη θέση στα αντίστοιχα σκέλη του αγώνα.

Δεύτερος κατατάχθηκε ο Νίκος Κανελλόπουλος (Yamaha), με μια τρίτη θέση στον πρώτο αγώνα και νίκη στον δεύτερο, ενώ το βάθρο της ΜΧ85 συμπληρώθηκε από τον Νικόλαιο Κοσιάβελο (ΚΤΜ) που άθροισε μια δεύτερη και μια τρίτη θέση.

ppmx 5 pyrgos mx85 apotel

ΜΧ65

Στην μικρότερη των κατηγοριών, υπάρχει ένας κυρίαρχος και αυτός λέγεται Σωτήρης Φωτάκης. Ο Νεαρός αναβάτης της Yamaha πήρε άλλες δύο νίκες και επικράτησε καθαρά των αντιπάλων του, ενώ δεύτερος τον ακολούθησε ο Ελευθέριος Παπαδάκης με μια τρίτη και μια δεύτερη θέση.

Το βάθρο της ΜΧ65 ολοκληρώθηκε με τον Χρήστο-Παναγιώτη Ταμβάκο (ΚΤΜ), ο οποίος πήρε δύο τέταρτες θέσεις.

ppmx 5 pyrgos mx65 apotel

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 13 Μαϊος 2019 19:20

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon