.
Κατηγορία Motocross
Τρίτη, 23 Απριλίου 2019 14:12

Π.Π. ΜΧ 2019, 4ος αγώνας, Τρίκαλα

Στον Πρίνο Τρικάλων με υπέροχο καιρό και μια άρτια διοργάνωση, ο τέταρτος αγώνας του πανελληνίου ΜΧ ολοκληρώθηκε με μάχες και θέαμα, αλλά ευτυχώς δίχως εξωαγωνιστικά παρατράγουδα.

Φωτογραφίες: Γιώργος Βεργόπουλος

ΜΧ1

mx1 action

Στη μεγάλη κατηγορία, μετά και την αποπομπή του Νίκου Λυρίου μετά τα ατυχή συμβάντα του προηγούμενου αγώνα στη Χαλκίδα, μόλις 11 αναβάτες στήθηκαν στη σχάρα εκκίνησης. Στον προηγούμενο αγώνα προβλέπαμε πως αρχίζει να ξεχωρίζει ένα ντουέτο Τουρατζίδη-Κουζή για τη διεκδίκηση του τίτλου και στα Τρίκαλα ήρθε η νέα επιβεβαίωση. Ο Γιάννης Τουρατζίδης (Yamaha) κέρδισε και τα δύο σκέλη της ΜΧ1, έχοντας ως βασικό του αντίπαλο τον Παναγιώτη Κουζή (Honda) που πήρε δύο δεύτερες θέσεις.

mx1 touratzidis kouzis 1

Στην τρίτη θέση του αγώνα αναδείχθηκε ο Αργύρης Τσαρνάς (Husqvarna) με μια 4η και μια 3η θέση αντίστοιχα στα δύο σκέλη. Πίσω του βρέθηκε ο νικητής της Χαλκίδας, Δημήτρης Κοντολέτας (Yamaha) που, με μια 3η και μια 5η θέση έχασε για λίγο τη μάχη του βάθρου.

Στο πρωτάθλημα πλέον η υπόθεση αρχίζει όντως να καθίσταται μονομαχία των δύο πρώτων, καθώς οι δύο αυτοί αθλητές χωρίζονται από μόλις 9 βαθμούς - 185 ο Τουρατζίδης, 176 ο Κουζής - ενώ ο τρίτος της κατάταξης, Τσαρνάς, απέχει 30 βαθμούς από τον δεύτερο.

mx1 results

ΜΧ2

Ο Αλέξανδρος Γεωργαντάς συνεχίζει να κάνει περήφανη τη Husqvarna διατηρώντας την κυριαρχία του στην κατηγορία με διπλή νίκη στα Τρίκαλα. Το ενδιαφέρον ωστόσο δεν τελειώνει εδώ, καθώς η εντυπωσιακή πορεία του Αντώνη Σάγμαλη με το δίχρονο Yamaha ΥΖ125 προσέθεσε στη βαθμολογική του συγκομιδή μια 2η και μια 3η θέση. Η συνολική 2η θέση που πήρε στα Τρίκαλα δεν τον φέρνει μονάχα μόνο πρώτο στην υποκατηγορία ΜΧ2Τ (με το απόλυτο των νικών φέτος), αλλά πλέον τον ανέβασε και στη δεύτερη θέση της ΜΧ2!

mx2 podium

Τρίτος του αγώνα της ΜΧ2 αναδείχθηκε ο Παναγιώτης Παπίλας (Honda), με μια 5η και μια 3η θέση στα δύο σκέλη του, γεγονός που το φέρνει τρίτο στην κατάταξη, 5 βαθμούς πίσω από τον Σάγμαλη και 4 μπροστά από τον Ανδρέα Ανδρέου (Yamaha) που ήρθε 2ος στο πρώτο σκέλος μα δεν τερμάτισε στο 2ο.

mx2 mx2t results

Open

Ο Βασίλης Πακαταρίδης για πρώτη φορά φέτος δεν έφυγε με δύο νίκες, απεναντίας "περιορίστηκε" σε μια 3η και μια 5η θέση, γεγονός που τον έφερε στην 4η θέση συνολικά του αγώνα.

Μεγάλος νικητής στα Τρίκαλα αναδείχθηκε ο Βούλγαρος Martin Todorov που κέρδισε αμφότερα τα σκέλη, με δεύτερο τον Σταμάτη Δημολιάνη (Husqvarna) και τρίτο τον Μανώλη Σκύβαλο (Honda).

open senior results

Όσο για τη βαθμολογία της Open, ο Πακαταρίδης εξακολουθεί να οδηγεί το πρωτάθλημα με 186 βαθμούς, ωστόσο ο Δημολιάνης έκλεισε τη διαφορά στους 16 βαθμούς (170) και ακολουθεί τρίτος ο Σκύβαλος με 146 βαθμούς.

Senior

Ο Σπύρος Μητρόπουλος (Honda) με το απόλυτο των 50 βαθμών ήταν ο μεγάλος νικητής και παραμένει άνετα πρώτος και στη βαθμολογία της κατηγορίας του με 180 βαθμούς.

Δεύτερος τερμάτισε στον αγώνα ο Σωτήρης Βαγενάς (Yamaha) και τρίτος ο Παναγιώτης Σιδέρης.

ΜΧ85

Πάμε τώρα στις κατηγορίες των μελλοντικών πρωταθλητών, ξεκινώντας από την ΜΧ85, όπου ο Νίκος Κοσιάβελος (ΚΤΜ) πήρε τη νίκη με μια 1η και μια 2η θέση, μπροστά από τον Νίκο Κανελλόπουλος (Yamaha) που ήρθε δεύτερος με μια 4η θέση στο πρώτο και νίκη στο δεύτερο σκέλος. Η τρίτη θέση του αγώνα πήγε στον Καμαρινό Παυλόπουλο που τερμάτισε 2ος και 4ος στα δύο σκέλη αντίστοιχα.

mx85 action

Αξίζει να σημειώσουμε τη σπουδαία εμφάνιση της μοναδικής γυναίκας που έτρεξε ανάμεσα σε ένα πεδίο γεμάτο άντρες, της Δέσποινας Μανδάνη (ΚΤΜ), η οποία στον δεύτερο αγώνα της για φέτος (μετά τον εναρκτήριο στις Σέρρες) τερμάτισε 6η στο σύνολο, παίρνοντας την 8η και την 6η θέση στα δύο σκέλη αντίστοιχα.

Με τα αποτελέσματα του 4ου αυτού αγώνα ο Παυλόπουλος προηγείται στην κατάταξη με 182 βαθμούς, έχοντας τον Κοσιάβελο δεύτερο με 3 μόλις βαθμούς λιγότερους. Τρίτος μες 169 βαθμούς ακολουθεί ο Κανελλόπουλος.

mx85 results

ΜΧ65

Τέλος, στην κατηγορία με τους μικρότερους ηλικιακά συμμετέχοντες, ο Σωτήρης Φωτάκης (Yamaha) συνέχισε να κυριαρχεί επιδεικτικά προσθέτοντας άλλες δύο νίκες στο απόλυτο που διατηρεί φέτος, ακολουθούμενος από τον Κωνσταντίνο Μερκούρη (ΚΤΜ) με δύο 2ες θέσεις.

mx65 fotakis

Τρίτος στον αγώνα με δύο 3ες θέσεις στα σκέλη τερμάτισε ο Βούλγαρος Dani Tsankov, με τον τρίτο του πρωταθλήματος, Χρήστο-Παναγιώτη Ταμβάκο (ΚΤΜ) να ακολουθεί με δύο 4ες θέσεις.

Στη βαθμολογία φυσικά ο άχαστος φέτος Φωτάκης προηγείται με το απόλυτο των 200 βαθμών, ακολουθεί δεύτερος ο Μερκούρης με 172 και τρίτος ο Λευτέρης Παπαδάκης (Husqvarna) με 144.

mx65 results

Ο επόμενος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος ΜΧ 2019 θα γίνει στις 11 και 12 Μαΐου στα Δουναίικα Ηλείας.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογία Π.Π. ΜΧ 2019

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2019 16:40

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon