.
Κατηγορία Motocross
Τρίτη, 02 Απριλίου 2019 17:10

Π.Π. ΜΧ 2019, 3ος αγώνας, Χαλκίδα

Θέαμα, συναγωνισμός και έκτροπα

Φωτό: Βασίλης Κωστάκος, Γιώργος Βεργόπουλος

Καλός καιρός, δυνατός αέρας, ανανεωμένη πίστα και λίγος κόσμος συνέθεσαν στο σκηνικό του τρίτου αγώνα για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross που φιλοξενήθηκε στην πρωτεύουσα του νομού Ευβοίας.

start

Ο αγώνας από νωρίς στιγματίστηκε από ένα ατυχές συμβάν με τον Νίκο Λυρίου στο τέλος των προκριματικών γύρων του Σαββάτου που οδήγησε στη διακοπή του συμβολαίου του με την ΚΤΜ, ωστόσο το θέαμα και ο συναγωνισμός παρέμειναν σε υψηλά επίπεδα και τις δύο μέρες του αγώνα.

Στην ΜΧ1 ξεχώρισε η εντυπωσιακή επιστροφή του Δημήτρη Κοντολέτα (Yamaha) που επέστρεψε από εγχείρηση και έδειξε με το καλημέρα σε πολύ καλή κατάσταση, κερδίζοντας το πρώτο σκέλος και παίρνοντας τη δεύτερη θέση στο δεύτερο, για να αναδειχθεί και συνολικός νικητής του αγώνα της Χαλκίδας.

kontoletas1
Δημήτρης Κοντολέτας

Ανάλογα δυναμικά κινήθηκε ο Παναγιώτης Κουζής (Honda) που πήρε τη δεύτερη θέση του αγώνα, ως αποτέλεσμα της τρίτης θέσης του στο πρώτο σκέλος και της νίκης του στο δεύτερο.

touratzidis kouzis
Γιάννης Τουρατζίδης - Παναγιώτης Κουζής

Το βάθρο της ΜΧ1 συμπλήρωσε ο Γιάννης Τουρατζίδης (Yamaha), με μια δεύτερη και μια τέταρτη θέση σε έκαστο σκέλος και την τρίτη στο σύνολο.

mx1 3 xalkida

Με το αποτέλεσμα αυτό, αλλά και την απουσία του Λυρίου, διαφαίνεται μια μεγάλη μάχη για τον τίτλο της ΜΧ1 ανάμεσα στους Τουρατζίδη και Κουζή, με τους Αργύρη Τσαρνά (Husqvarna) και Γιώργο Ηλιόπουλο (ΚΤΜ) να ακολουθούν.

Σε αυτούς θα μπορούσαμε να προσθέσουμε ίσως και τον Κοντολέτα με ένα μεγάλο ερωτηματικό, καθώς με τη φτωχή συγκομιδή από τους δύο πρώτους αγώνες (λόγω υγείας) απέχει βαθμολογικά μεν, αλλά με τέτοιες εμφανίσεις όπως αυτή της Χαλκίδας θα μπορούσε να μπει στη μάχη του τίτλου.

georgantas1
Αλέξανδρος Γεωργαντάς

Η ΜΧ2 ολοκληρώθηκε με δύο αναβάτες ισόβαθμους στην κορυφή της, καθώς οι Αλέξανδρος Γεωργαντάς (Husqvarna) και Παναγιώτης Παπίλας (Honda) μοιράστηκαν από μια νίκη και μια τρίτη θέση σε κάθε σκέλος και ισοβάθμησαν, με τη συνολική νίκη να πηγαίνει τελικά στον Γεωργαντά.

Ο Ανδρέας Ανδρέου της Yamaha στο μεταξύ τερμάτισε δεύτερος και στα δύο σκέλη της ΜΧ2 και αυτό του εξασφάλισε την τρίτη θέση στην τελική κατάταξη του αγώνα.

sagmalis
Αντώνης Σάγμαλης

Από τα σπλάχνα της ΜΧ2 εντοπίζουμε και τον νικητή της δίχρονης ΜΧ2Τ που δεν είναι άλλος από τον Αντώνη Σάγμαλη (Yamaha), ο οποίος τερμάτισε 5ος και 6ος στα δύο σκέλη, ωστόσο σε αμφότερες τις περιπτώσεις ήταν πρώτος της κατηγορίας του.

mx2 3 xalkida

Στην κατηγορία Open ο Βασίλης Πακαταρίδης (ΚΤΜ) συνέχισε να συγκεντρώνει το απόλυτο των βαθμών, καθώς κέρδισε και τα δύο σκέλη του αγώνα στην Χαλκίδα, όπως είχε κάνει και στους προηγούμενους δύο αγώνες σε Σέρρες και Άργος.

pakataridis
Βασίλης Πακαταρίδης

Δεύτερος αναδείχθηκε ο Σταμάτης Δημολιάνης (Husqvarna) με δύο δεύτερες θέσεις στα ισάριθμα σκέλη, ενώ τρίτος τερμάτισε στο σύνολο ο Μανώλης Σκύβαλος (Honda) με δύο τρίτες θέσεις.

Μαζί με την Open, η Senior κατηγορία κατακτήθηκε από τον Θανάση Κομνηνό (ΚΤΜ).

open 3 xalkida

Στις κατηγορίες των ανερχόμενων αναβατών, ξεκινάμε από την ΜΧ85, όπου σημειώθηκε άλλη μια ισοβαθμία στην κορυφή, με τον Νίκο Κοσιάβελο (ΚΤΜ) να παίρνει τη συνολική νίκη του αγώνα.

kosiavelos
Νίκος Κοσιάβελος

Δεύτερος κατετάγη ο Καμαρινός Παυλόπουλος, ο οποίος μοιράστηκε με τον νικητή από μια νίκη και μια δεύτερη θέση στα σκέλη του αγώνα.

Τρίτος της ΜΧ85 αναδείχθηκε ο Νίκος Κανελλόπουλος με Yamaha, κατακτώντας την τρίτη θέση σε αμφότερα τα σκέλη.

mx85 3 xalkida

Η μικρότερη κατηγορία, ΜΧ65, είχε έναν ξεκάθαρο θριαμβευτή, τον Σωτήρη Φωτάκη (Yamaha), ο οποίος κέρδισε και τους δύο αγώνες της,

fotakis1
Σωτήρης Φωτάκης

Τηρώντας μια απόλυτη συμμετρία, οι άλλοι δύο αναβάτες που γέμισαν το βάθρο της ΜΧ65 έκλεισαν το διήμερο με σταθερές επιδόσεις στα δύο σκέλη. Ο Κωνσταντίνος Μερκούρης (ΚΤΜ) ήρθε δεύτερος με δύο δεύτερες θέσεις και ο Χρήστος-Παναγιώτης Ταμβάκος (ΚΤΜ) τρίτος με δύο τρίτες.

mx65 3 xalkida

Τέλος, στον αγώνα της Vintage κατηγορίας ο Χρήστος Φωτόπουλος αναδείχθηκε νικητής με ένα Suzuki RM250.

fotopoulos vintage
Χρήστος Φωτόπουλος

Ο τέταρτος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος ΜΧ θα γίνει στις 20 και 21 Απριλίου στα Τρίκαλα.

Αποτελέσματα

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 03 Απριλίου 2019 14:05

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon