.
Κατηγορία Motocross
Τετάρτη, 05 Απριλίου 2017 22:16

Παν.Π. Motocross 2017, 3ος αγώνας, Άργος

 

Επιστροφή στο Άργος

 

Του Τάκη Μανιάτη
Φωτογραφίες: CP Productions, MXIN.GR

Ο 3ος αγώνας του πανελληνίου πρωταθλήματος Motocross διοργανώθηκε στο ARGOS MX Park, έπειτα από τέσσερα χρόνια αποχής. Στις όμορφες μάχες, νικητές ήταν οι Παναγιώτης Κουζής (MX1), Γιάννης Τουρατζίδης (ΜΧ2), Ανδρέας Ανδρέου (ΜΧ2Τ), Σταμάτης Δημολιάννης (ΜΧOPEN), Αντώνης Σάγμαλης (ΜΧ85), Νίκος Κανελλόπουλος (ΜΧ65), Martin Milev (QUAD), Δημήτρης Αποστόλου (QUAD B).

Κατηγορία MX1 - Κουζής x 2


Ο 3ος αγώνας του πρωταθλήματος στο Άργος ήταν καθοριστικός για την βαθμολογία, μιας και ο Παναγιώτης Κουζής κατάφερε να κερδίσει και τα δύο σκέλη, φεύγοντας από εκεί με τους περισσότερους βαθμούς, αυξάνοντας και την διαφορά του στην συνολική βαθμολογία.
Πίσω του βρέθηκε ο Δημήτρης Κοντολέτας ο οποίος τερμάτισε 2ος και 3ος με Ανάργυρο Τσαρνά να συμπληρώνει το βάθρο έπειτα από μία 4η και μία 2η θέση. Ακολούθησε ο Γιώργος Ηλιόπουλος στην 4η θέση της συνολικής κατάταξης, έπειτα από ωραίες μάχες και μία 3η και 4η θέσεις.
Δύο πέμπτες θέσεις είχε ο Κυριάκος Κόττης και τερματισμό στην ίδια θέση συνολικά, με τον Δημήτρη Μπαξεβάνη να συμπληρώνει την εξάδα με μία 6η και μία 7η θέσεις.

Κατηγορία ΜΧ2 - Τουρατζίδης συνολικά


Το σερί του Γιάννη Τουρατζίδη έσπασε στο Άργος από τον Παναγιώτη Παπίλα ο οποίος τον νίκησε στο 1ο σκέλος, αλλά μία 2η θέση στο δεύτερο σκέλος όπου πρωταγωνίστησε ο Τουρατζίδης, ήταν αρκετή για να του δώσει την συνολική νίκη για μία ακόμη φορά.
Ο Αλέξανδρος Γεωργαντάς είχε σταθερή απόδοση τερματίζοντας και στα δύο σκέλη 3ος, με αποτέλεσμα να συμπληρώσει το βάθρο συνολικά. Πίσω τους βρέθηκαν οι Κωνσταντίνος Μπετίνης με μία 5η και μία 4η θέσεις, ο Φραγκίσκος Ζούνης με 4η και 8η, και ο Δημήτρης Τουρατζίδης με 7η και 5η θέση.

Κατηγορία ΜΧ2Τ - Μονόλογος Ανδρέου


Στην κατηγορία των δίχρονων 125 της κατηγορίας MX2, ο Ανδρέας Ανδρέου ήταν αυτός που κέρδισε και τα δύο σκέλη, και έφυγε με τους περισσότερους βαθμούς από το Άργος. Πίσω του βρέθηκε ο Άγγελος Βογιατζής με δύο δεύτερες θέσεις, και ο Φώτης Κόλλιας με μία 3η και μία 4η θέσεις. Την εξάδα συμπλήρωσαν οι Κωνσταντίνος Ευαγγελόπουλος με 6η και 3η θέση, ο Γιώργος Καριώτης με 4η και 5η και ο Στέλιος Σκόρδας με 5η και 6η θέση.

Κατηγορία ΜΧOPEN - Νικητής ο Δημολιάνης


Φαίνεται πως έχει επιστρέψει πλήρως στις καλές εμφανίσεις ο Σταμάτης Δημολιάνης που κέρδισε και τα δύο σκέλη στο Άργος, φεύγοντας με τους περισσότερους βαθμούς. Πίσω του ο Βασίλης Πακαταρίδης με δύο δεύτερες θέσεις και το βάθρο συμπλήρωσε ο Παναγιώτης Καδόγλου με μία 3η και μία 4η θέσει. Ο Χαρίδημος Τερζάκης ακολούθησε στην 4η θέση της κατάταξης με μία 5η και μία 3η θέση, ενώ την εξάδα συμπλήρωσαν οι Αντώνης Τζανέτης με 4η και 6η θέση, και ο Χρήστος Τσούνης με 7η και 5η θέση.

Κατηγορία ΜΧ85 - Μόνος του ο Σάγμαλης


Χωρίς αντίπαλο ουσιαστικά έτρεξε ο Αντώνης Σάγμαλης κερδίζοντας άνετα και τα δύο σκέλη και συμπληρώνοντας τους περισσότερους βαθμούς στην κατάταξη. Πίσω του τερμάτισαν έπειτα από σκληρές μάχες ο Μάριος Κανάκης με μία 3η και μία 2η θέση, με αντίπαλο τον Σταύρο Μαυράκη με μία 2η και μία 3η θέση. Ακολούθησαν οι Αλέξανδρος Κατσαβριάς και Σωτήρης Πασπαλιάρης που μοιράστηκαν από μία τέταρτη και μία πέμπτη θέση, με τον Κωνσταντίνο Ζεπάτο να συμπληρώνει το βάθρο, έπειτα από τερματισμό στην 6η και 8η θέση.

Κατηγορία ΜΧ65 - Νίκη για Κανελλόπουλο


Όχι εύκολα, ο Νίκος Κανελλόπουλος κατάφερε να πάρει την νίκη στο πρώτο σκέλος και μία 2η θέση στο δεύτερο, και να καταλήξει στο ψηλότερο σκαλί της κατηγορίας.
Ο Μιχάλης Σαραντινούδης ήταν αυτός που τερμάτισε συνολικά δεύτερος, έπειτα από τερματισμό στην 3η θέση του πρώτου σκέλους, και στην 2η του δεύτερου. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Σταύρος Βαγγελακάκης με 2η και 3η θέση, με τους Σωτήρη Φωτάκη (5η - 4η), Καμαρινό Παυλόπουλο (4η - 5η) και Δέσποινα Μανδάνη (6η - 6η) να συμπληρώνουν την εξάδα.

Κατηγορία QUAD - Νικητής ο Milevr


Πρώτος αγώνας της χρονιάς για την κατηγορία Quad στην οποία νικητής ήταν ο Martin Milevr με δύο νίκες έναντι του εξαιρετικού Κώστα Ντούζου που έφυγε από το Άργος με δύο δεύτερες θέσεις. Δυνατές μάχες ανάμεσα στους Απόστολο Τριανταφύλλου (4ος - 3ος) και Αλέξανδρου Κατσινέλη (3ος - 4ος) με τον Τριανταφύλλου να ανεβαίνει στο βάθρο τελικά. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Νίκος Μήτσης (6ος - 5ος ) με τον Δημήτρη Κρυσταλογιάννη (7ος -6ος) ακολουθεί.

Κατηγορία QUAD B - Κερδίζει ο Αποστόλου


Νέα κατηγορία για νέους αναβάτες, με λίγες συμμετοχές προς το παρόν, και τον Δημήτρη Αποστόλου να κερδίζει την αγωνιστική ημέρα, τερματίζοντας δεύτερος αρχικά και νικώντας στο 2ο σκέλος. Ο Γιάννης Περπατάρης ήταν αυτός που ακολούθησε έπειτα από τερματισμούς στην 3η και 2η θέση, με τον Βασίλη Τριανταφύλλου να κερδίζει το πρώτο σκέλος, αλλά να εγκαταλείπει τελικά στο δεύτερο, και να τερματίζει 3ος συνολικά.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 06 Απριλίου 2017 09:29

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon