.
Κατηγορία Motocross
Κυριακή, 23 Απριλίου 2017 00:16

Παν. Π. Motocross 2017, 4ος αγώνας, Πτολεμαΐδα

 

Τα φαβορί τον πρώτο λόγο

 

Φωτογραφίες: CP Productions, MXIN.GR

Στην πίστα της Πτολεμαΐδας βρέθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross για τον 4ο αγώνα της χρονιάς ο οποίος πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλές καιρικές συνθήκες με τις συμμετοχές να ξεπερνούν στο σύνολο τις 100, Μαζί με τις διεθνείς παρουσίες. Νικητές στις κατηγορίες αναδείχθηκαν οι Εddie Hjortmarker (MX1), Γιάννης Τουρατζίδης (MX2), Ανδρέας Ανδρέου (MX2T), Βασίλης Πακαταρίδης (ΜΧOPEN), Αντώνης Σάγμαλης (MX85) Νίκος Κανελλόπουλος (MX65), Κωνσταντίνος Ντούζος (Quad) και Βασίλης Τριανταφύλλου (Quad B).

ΜΧ1


O Σουηδός Hjortmarker Εddie, ήταν ο αναβάτης που ξεχώρισε στην MX1 καθώς πήρε τις νίκες και στα δύο σκέλη καταφέρνοντας παράλληλα να βρεθεί μπροστά και από τον Παναγιώτη Κουζή, με τον Έλληνα πρωταθλητή να παίρνει δύο δεύτερες θέσεις και φυσικά την δεύτερη θέση της γενικής. Ο Κουζής μετά από μέτρια εκκίνηση δεν κατάφερε να απειλήσει τον Eddie στο πρώτο σκέλος, αλλά στο δεύτερο έστριψε πρώτος και η μεταξύ τους μάχη, μέχρι και την όμορφη προσπέραση του Σουηδού, κράτησε μερικούς γύρους προσφέροντας θέαμα στο κοινό. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου της γενικής βρέθηκε ο Ανάργυρος Τσαρνάς παίρνοντας μία 4η και μία 3η θέση. Πίσω του στην τέταρτη θέση βρέθηκε ο Δημήτρης Κοντολέτας έχοντας καταλάβει μία 3η και μία 5η θέση, ενώ την πεντάδα έκλεισε ο Γιώργος Ηλιόπουλος με τερματισμούς στην 5η και 4η θέση αντίστοιχα μετά και από μάχες με τον 6ο συνολικά Κυριάκο Κόττη.

ΜΧ2


Στην MX2 ο Γιάννης Τουρατζίδης έκανε για άλλη μία φορά έναν τέλειο αγώνα: κέρδισε και τα δύο σκέλη του αγώνα και με διαφορά από τους διώκτες του προσθέτοντας το μάξιμουμ τον βαθμών στο κυνήγι του τίτλου. Πίσω του στη δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης βρέθηκε ο Παναγιώτης Παπίλας, ο οποίος, αν και δεν μπόρεσε να πιέσει τον Τουρατζίδη, πήρε την δεύτερη θέση και στα δύο σκέλη. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Alex Dimitrov από την Βουλγαρία, ο οποίος ήταν σταθερότατος τερματίζοντας και στα δύο σκέλη στην 3η θέση. Την 4η θέση, τερματίζοντας και τις δύο φορές 5ος, κέρδισε ο Φραγκίσκος Ζούνης, ενώ την πεντάδα έκλεισε Kristian Petkov, επίσης από την Βουλγαρία.

ΜΧ2Τ


Χωρίς αντίπαλο φαίνεται να παίζει στην MX2T ο Ανδρέας Ανδρέου αφού κυριάρχησε στην κατηγορία με άνετες νίκες και στα δύο σκέλη και έφτασε στις τέσσερις σερί νίκες φέτος. Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου , με τερματισμό και στα δύο σκέλη στη δεύτερη θέση, ήταν ο Άγγελος Βογιατζής, ο οποίος κατάφερε να επιβληθεί του δις τρίτου Γιώργου Καριώτη. Σταθερός στους τερματισμούς του (4-4) ήταν και ο Στέλιος Σκορδάς για την 4η θέση της γενικής, με τον διπλά 5ο Κωνσταντίνο Ευαγγελόπουλο να καταλαμβάνει και τη αντίστοιχη θέση στον αγώνα.

MXOPEN


Η MXOPEN προσέφερε θέαμα για μία ακόμη φορά αφού οι Βασίλης Πακαταρίδης και Σταμάτης Δημολιάνης ήταν οι δύο αναβάτες που κονταροχτυπήθηκαν μέχρι τέλους με αποτέλεσμα μία νίκη και μία δεύτερη θέση έκαστος. Έτσι ήρθαν σε ισοβαθμία ωστόσο το αποτέλεσμα του Πακαταρίδη προσμετράται ως το καλύτερο, κάτι που του έδωσε και τη συνολική νίκη. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου είχαμε και πάλι ισοβαθμία (!) αφού οι Παναγιώτης Καδόγλου και Γιάννης Δήμτσας (εκ Σουηδίας!) είχαν παρόμοιο αποτέλεσμα με το παραπάνω με το 4-3 για τον Καδόγλου και το 3-4 για τον Δήμτσα και τελικό κερδισμένο τον Καδόγλου. Στην 5η θέση της κατηγορίας είχαμε τον Θανάση Παπανίκου (6-5).

ΜΧ85


Στην MX85 ο Αντώνης Σάγμαλης πήρε για μία ακόμη φορά διπλή νίκη χωρίς ανταγωνισμό ουσιαστικά αφού ο μέχρι τότε πρωτοπόρος στους βαθμούς, Σταύρος Μαυράκης, δεν συμμετείχε λόγω μηχανικού προβλήματος. Την δεύτερη θέση πήρε ο Dimitar Grozdanov(3-2), στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Μάριος Κανάκης (2-4), τέταρτος ο Neythev Viktor (4-3), ενώ πέμπτος, μετά από ισοβαθμία με τον Γιάννη Ντεβετζή (5-7), ήρθε ο Αλέξανδρος Κατσαβριάς(7-5).

ΜΧ65


Στην MX65 μεγάλος νικητής του αγώνα ήταν ο Νικόλαος Κανελλόπουλος που κατέλαβε μία 4η και μία 1η θέση στα δύο σκέλη και έτσι πήρε τη δεύτερη σερί νίκη για φέτος. Δεύτερος στο βάθρο ανέβηκε ο Καμαρινός Παυλόπουλος με τερματισμούς στην 3η και 2η θέση, ενώ ο εντυπωσιακός Βαγγελακάκης (2-3) πήρε την 3η θέση. Στην 4η και στη 5η θέση αντίστοιχα τερμάτισαν ο Δημήτρης Γανώτης (5-4) και η Δέσποινα Μανδάνη (6-7).

QUAD


Ο Κωνσταντίνος Ντούζος ήταν ο αναβάτης που επιβλήθηκε των υπολοίπων στην κατηγορία Quad παίρνοντας τη νίκη και στα δύο σκέλη χωρίς παράλληλα να απειληθεί ούτε από τον δεύτερο Αποστόλη Τριανταφύλλου Απόστολο, ο οποίος τερμάτισε δεύτερος και τις δύο φορές. Στην 3η θέση είχαμε μία ακόμη ισοβαθμία μεταξύ των Δημήτρη Κρυσταλογιάννη(5-3) και Βασίλη Τριανταφύλλου(4-4), με τον πρώτο να ανεβαίνει τελικά στο βάθρο. Την πεντάδα έκλεισε ο Αλέξανδρος Κατσινέλης.

QUAD B


Στην QUAD B, η νέα κατηγορία στην οποία εμφανίζονται καινούριοι αθλητές νικητής του αγώνα ήταν ο Βασίλης Τριανταφύλλου, ο οποίος κέρδισε και τα δύο σκέλη. Δεύτερος ο Ραφαήλ Κυριακίδης με δύο δεύτερες θέσεις και τρίτος ο Δημήτρης Αποστόλους (4-3). Στην 4η θέση μετά από ισοβαθμία με τον τρίτο ο Πρόδρομος Κυριακίδης (3-4) και 5ος ο Νίκος Χριστόπουλος(5-5).

Επόμενος αγώνας στις 6-7 Μαΐου στην Χαλκίδα.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Θοδωρής Ξύδης

Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005. Ξεκίνησε να εργάζεται το 2006 στο site του περιοδικού Auto Τρίτη και την επόμενη χρονιά στο περιοδικό μοτοσυκλέτας Moto Τρίτη. Εκεί παρέμεινε μέχρι και το 2016, εκτελώντας έως και χρέη αρχισυντάκτη/διευθυντή σύνταξης. Από το 2016 αποτελεί μέλος της ομάδας του BIKEIT! Απόφοιτος του New York College με πτυχίο στην Επικοινωνία, με αγάπη για την φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται.

Θοδωρής Ξύδης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 28 Απριλίου 2017 00:19

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon