.
Κατηγορία Enduro
Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2015 12:35

Παν.Π.Enduro 2015, 2ος αγώνας, Κατερίνη

 

Βαγγελάκος ξανά!

 

Του Τάκη Μανιάτη

Με την υπογραφή του Δημήτρη Βαγγελάκου σε κατηγορία και γενική κατάταξη ολοκληρώθηκε ο 2ος αγώνας για το πανελλήνιο πρωτάθλημα enduro στην Κατερίνη, με 55 συμμετοχές να στέκονται στην γραμμή εκκίνησης και τον καιρό να βοηθά.

Γενική ο Βαγγελάκος

Παρά τις βροχές των προηγούμενων ημερών, η λέσχη είχε προετοιμαστεί κατάλληλα ώστε να φέρει σε πέρας έναν αγώνα σε λασπώδες τερέν, όπως κι έγινε. Οι συμμετοχές κρατήθηκαν σε υψηλά επίπεδα και στον δεύτερο αγώνα της χρονιάς, με τον Δημήτρη Βαγγελάκο να κερδίζει τις τρεις τελευταίες ειδικές διαδρομές και να καταφέρνει να επιβληθεί του ανταγωνισμού στην γενική κατάταξη. Με χρόνο 20:59.15'' άφησε πίσω του κατά +21.08'' τον Γιάννη Παυλίδη που βρέθηκε σε γνωστό τερέν και έδωσε τον καλύτερο του εαυτό. Ακολούθησε ο Κίμων Καράμπελας με διαφορά +6.47'' με τον Γιάννη Τρίγκα να σημειώνει τελικά διαφορά +7.04'', να τον ακολουθεί ο Βασίλης Σιαφαρίκας με + +3.80'' και την δυνατή εξάδα να συμπληρώνει τελικά ο Αλέξης Ζώρας (+6.93'').

Κατηγορία Ε1 - Κυρίαρχος Βαγγελάκος


Απόλυτος κυρίαρχος της κατηγορίας E1 ο Δημήτρης Βαγγελάκος, κέρδισε όλες τις ειδικές και τερμάτισε στην ψηλότερη θέση του βάθρου με διαφορά +1:13.33'' από τον Μιχάλη Ντουζένη. Την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσε ο Παναγιώτης Κακολύρης με διαφορά +2.95", ενώ 4ος τερμάτισε ο Γιάννης Χασάπης (+36.31''). Την εξάδα της κατηγορίας συμπλήρωσε ο Παναγιώτης Κορδονούρης (+7.40'') και ο Γιώργος Θεωδορίδης (+4.58'').

 Ε2 - Νίκη ο Παυλίδης


Μάχη στην κατηγορία Ε2 όπου ο Αλέξης Ζώρας ξεκίνησε δυνατά κερδίζοντας την πρώτη ειδική διαδρομή, αλλά ο Γιάννης Παυλίδης είχε απάντηση, με καλύτερο χρόνο στις 3 ειδικές. Με τον Γιάννη Τρίγκα να κερδίζει άλλες δύο ειδικές, ήταν ο Παυλίδης τελικά που βρέθηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου με χρόνο 21:20.23'' και διαφορά +13.51'' από τον Τρίγκα, με τον Ζώρα να τερματίζει τελικά 3ος με διαφορά +10.73''.
Την εξάδα συμπλήρωσε ο Γιώργος Κοινωνάς (+57.88''), Γιώργος Μανωλίδης (+13.65'') και Μιχάλης Κόπανος (+21.49'').

 Ε3 - Κέρδισε ο Καράμπελας


Μικρές διαφορές χώριζαν όλη την ημέρα του δύο διεκδικητές, Κίμων Καράμπελα και Βασίλη Σιαφαρίκα. Ο πρώτος κέρδισε τις πέντε ειδικές διαδρομές και ο δεύτερος, μία, κι έτσι, η ζυγαριά έγειρε υπέρ του Καράμπελα, ο οποίος κέρδισε με διαφορά +10.84''. Την 3η θέση του βάθρου συμπλήρωσε ο Χρήστος Παπαθεοδώρου με διαφορά +33.74", ενώ την εξάδα έκλεισαν οι Θανάσης Τρίγκας (+15.78''), Λευτέρης Τιτιρέκης (+30.29") και Γιάννης Σεβαστόπουλος (+1:25.98'').

 ΕΝ - Κι άλλη νίκη για Σφηναρολάκη


Τα πράγματα δεν ήταν εύκολα για τον Αρτέμη Σφηναρολάκη στην πορεία του προς την κορυφή, αφού ο Δημήτρης Μπάκας πρόβαλε σθεναρή αντίσταση όλη την ημέρα. Κερδίζοντας δύο ειδικές διαδρομές, ο Μπάκας έφτασε μέχρι την πηγή, αλλά νερό ήπιε ο νικητής τεσσάρων ειδικών, Σφηναρολάκης, με χρόνο 22:19.48'' και διαφορά +5.37''. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Γιάννης Κωνσταντινούδης (+52.82'') και ακολούθησαν οι Αλέξανδρος Πολυχρόνης (+38.30''), Δημήτρης Ματσιάτσος (+15.37'') και Πέτρος Μπιλλής (+45.96'').

 ES - Πράσσος από τα παλιά!


Με την επιστροφή του στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Enduro, μετά από αποχή ετών, ο πολυπρωταθλητής Αδάμος Πράσσος δεν άφησε περιθώρια στην κατηγορία ES για το βάθρο. Βρήκε όμως αντίσταση από τον Θανάσης Γκαγκανάτσιο ο οποίος κέρδισε τις άλλες δύο από τις 4 ειδικές διαδρομές, τερματίζοντας όμως τελικά +11.44'' πίσω από τον Πράσσο.
Το βάθρο συμπλήρωσε ο Γιώργος Τσίτος με διαφορά +30.71'' ενώ την εξάδα συμπλήρωσαν οι Πέτρος Γερόπουλος και Μανώλης Πασχαλίδης.

Φωτογραφίες

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2015 12:46

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon