.
Κατηγορία Enduro
Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2011 00:53

Παν. Π. Enduro 2011 – 7ος αγώνας – Ερμιονίδα


Επίθεση  Βαγγελάκου


Του Τάκη Μανιάτη

Φωτογραφίες: Νίκη Παρασάκη

Με την βροχή που έπεσε το βράδυ του Σαββάτου, οι αναβάτες είχαν να αντιμετωπίσουν ουσιαστικά έναν διαφορετικό αγώνα την Κυριακή. Η γλιστερή πέτρα είναι αναμφίβολα ένα πρόβλημα και κουράζει γρήγορα τους αναβάτες, οι οποίοι για  την Κυριακή είχαν να  πραγματοποιήσουν τρεις γύρους των 54 χιλιομέτρων. Ο Βαγγελάκος σήμερα ήταν ο άρχοντας του αγώνα  αφού κόντραρε ξανά τον Σιαφαρίκα και του πήρε  την γενική.

Νέες συνθήκες, βελτίωση χρόνων


Την Κυριακή, στην αρχή είχαν  υπολογιστεί να μετρήσουν οι Β χρόνοι, λόγω βροχής. Ίσχυσαν τελικά οι χρόνοι Α μιας και η λέσχη αφαίρεση δύο δύσκολα, γλιστρερά και κουραστικά μονοπάτια, διάρκειας πέντε λεπτών έκαστο, το ένα στην  πρώτη  απλή διαδρομή και το άλλο στην 2η.. Στη εκκίνηση η διαδρομή ήταν βρεγμένη  και ο πρώτος γύρος κύλισε έτσι, με τις δυσκολίες που μπορεί να παρουσιάζει αυτό στην οδήγηση. Στη συνέχεια όμως, η κατάσταση άλλαξε μιας και ένας λαμπερός ήλιος εμφανίστηκε και έδωσε νέο ενδιαφέρον στον αγώνα. Το βρεγμένο, ποτισμένο χώμα, μαλάκωσε μιας και ήταν διψασμένο από την καλοκαιρινή ανομβρία, αυξήθηκε το κράτημα και η εμπιστοσύνη στο έδαφος, και σε συνδυασμό με τα πατήματα των ειδικών, αυξήθηκε το θέαμα και ανέβηκε ο ρυθμός.
Οι αναβάτες μπόρεσαν να οδηγήσουν καλύτερα και πιο σταθερά και έτσι, οι χρόνοι των ειδικών κατέβηκαν. Για παράδειγμα, το 9:05 του Βαγγελάκου και Σιαφαρίκα στην πρώτη ειδική  του Σαββάτου έγινε 7:56’’ και 8:14’’ αντίστοιχα, ενώ στην δεύτερη ειδική, οι δύο αναβάτες έκαναν από 8:38, μείωσαν στο 6:42 και 6:51’’ αντίστοιχα!

Βαγγελάκος από το πρωί

Ο Δημήτρης Βαγγελάκος έδειξε τα δόντια του από την 1η ειδική όπου “πήρε” 17 δευτερόλεπτα του Σιαφαρίκα. Ζώρας και Παυλίδης έπαιξαν στα 4 δευτερόλεπτα πίσω, οι πιτσιρικάδες από την κατηγορία νέων, Καράμπελας, Ντουζένης και Τρίγκας Θανάσης, ακολούθησαν, δείχνοντας την άνοδο του σπορ. Με τον Βαγγελάκο  να κερδίζει και  την 2η ειδική στην γενική κατάταξη, η διαφορά άρχισε να αυξάνει από τον  Σιαφαρίκα. Ο Παυλίδης συνεχίζει κολλητά, ο Καράμπελας ακολουθεί, Μανωλίδης  και Τράντζας  μπαίνουν σφήνα  στους “μικρούς”. Σταθερή η πορεία του Βαγγελάκου και στην 3η ειδική, όπου μικρές αλλαγές μόνο παρουσιάστηκαν μεταξύ των αναβατών. Μία από τα ίδια και στην 4η ειδική, με τον Βαγγελάκο να κρατάει γερά την απόσταση από τον Σιαφαρίκα, και νέα είσοδο στην δεκάδα γενικής του Ηλία Κυριλή.
Πέμπτη και έκτη ειδικές, έδωσαν στον Δημήτρη Βαγγελάκο την γενική κατάταξη της ημέρας, φτάνοντας την διαφορά από τον Βασίλη  Σιαφαρίκα στο σύνολο του ενός λεπτού και δώδεκα δευτερολέπτων. Με τον Παυλίδη να έχει μείνει άλλο τόσο πίσω στην 3η θέση, τον Αλέξη Ζώρα στην 4η με 35’’ διαφορά, τον Θανάση Τρίγκα σε μία εκπληκτική ημέρα, στην 5η θέση, και πίσω του τους Ντουζένη, Μανωλίδη,  Καράμπελα, Τράντζα και Κυριλή, η ημέρα είχε απόλυτο ενδιαφέρον. Ωστόσο, έκπληξη προκαλεί  το γεγονός ότι στην  πρώτη δεκάδα  της γενικής κατάταξης, υπάρχουν τέσσερις αναβάτες από την κατηγορίας νέων (Τρίγκας, Καράμπελας, Ντουζένης, Κυριλής), οι οποίοι “παίζουν” κανονικά με τις υπόλοιπες κατηγορίες, και μάλιστα περνάνε και μπροστά!

Κατηγορίες

Αν και στην Ε1 ο Αλέξης  Ζώρας κέρδισε κατά ένα δευτερόλεπτο την πρώτη ειδική, ο Παυλίδης πήρε το  αίμα του πίσω και κατέληξε στην 1η θέση,  με 38 δευτερόλεπτα συνολικής διαφοράς. Ένα λεπτό και είκοσι δεύτερα πίσω βρέθηκε ο Γιώργος Μανωλίδης, ενώ ο Ξενοφών Αντζελούς τερμάτισε σήμερα, 4ος.
Στην Ε2, ο Βαγγελάκος είναι ο απόλυτος άρχων της κατηγορίας, ο  οποίος άφησε στην 2η θέση τον ανεβασμένο σήμερα Παναγιώτη Θερριό, στα 6:22 λεπτά διαφοράς. Παναγιώτης Τορβάς (+7:32.286) και Ανδρέας Θεοδώρου (+9:56.604) και ο Δημήτρης Χελιώτης  (+31:46739 μαζί με το καπέλο), συμπλήρωσαν την κατηγορία. Τσακατσώνης και Σκόδρας δεν ξεκίνησαν σήμερα.
Στην Ε3, ο Βασίλης Σιαφαρίκας δεν είχε πίεση στην κατηγορία, μιας και ο Θανάσης Αυγέρης δεν εκκίνησε, όπως και ο Αδάμος Πράσσος. Έτσι, πίσω του, στα 3:26’’ ήταν ο  Μιχάλης Τράντζας και στα 15:48’’ ο Παναγιώτης Ζαφειρίου.
Η ταχύτατη οδήγηση του Κίμων Καράμπελα στην κατηγορία νέων, και η  πρωτοπορία σε όλες τις ειδικές, βρήκε αντίπαλο το ένα λεπτό ποινής που χρεώθηκε ο αναβάτης, κι έτσι, έμεινε στην 3η θέση με 24’’ διαφοράς. Ωστόσο, αυτό δεν μειώνει καθόλου την νίκη του Θανάση Τρίγκα, ο οποίος μπήκε πολλές φορές και στην δεκάδα  της γενικής κατάταξης, και δείχνει την δουλειά που έχει κάνει. Πίσω του, στην 2η θέση ήταν ο Μιχάλης Ντουζένης, με μόλις 4,8’’, γεγονός που αυξάνει το ενδιαφέρον στην  κατηγορία. Ηλίας Κυριλής  και Αντώνης Δήμου, με 1:50’’ και 2:47’’ αντίστοιχα, έκλεισαν  την κατηγορία.
Συνεχίστηκε και σήμερα η κυριαρχία του Μανώλη Νανάκου στην ES, ενώ στην 2η θέση βρέθηκε  ο Μανώλης Πασχαλίδης, με 11 λεπτά διαφοράς. Τρίτος ο  Λαβασάς, 4ος ο Γιώργος Τσίτος, 5ος ο Τριβέλλας.
Στην κατηγορία EB,  ο Γιάννης Μπούτζας κέρδισε, ενώ πίσω του βρέθηκαν με μεγάλες διαφορές οι Βαγγέλης  Τσίλας, Στάθης Ρούσσης, Φάνης Στάμου, Δημήτρης Μανέτας.

Φωτογραφίες


Διαβάστε τι έγινε στον αγώνα του Σαββάτου

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Administrator Γράφτηκε από Administrator
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2012 20:09

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon