.
Κατηγορία Enduro
Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 2011 09:26

3ο Enduro Adventure

 

Με 350 συμμετοχές!

 



Ο Αθλητικός  Μοτοσικλετιστικός Όμιλος Λαγκαδά (Α.Μ.Ο.Λ.) διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία το 3ο Enduro Adventure στο Λαγκαδά ξεπερνώντας τις τριακόσιες πενήντα συμμετοχές.

Στα Λουτρά του Λαγκαδά

Ο αγώνας είχε σαν βάση τα λουτρά του Λαγκαδά, όπου και βρισκόταν η ειδική διαδρομή με λάστιχα, κορμούς, γέφυρα, με πολύ καλό χώμα και γρασίδι με εξαιρετικό κράτημα. Η ηλιόλουστη μέρα με την θερμοκρασία να κυμαίνεται στους 18 βαθμούς, η μικρή συμμετοχή στα 25 euro που περιελάμβανε και φαγητό στο εστιατόριο των Λουτρών, αλλά και η φιλικότητα της εκδήλωσης, συνέβαλαν ώστε να ξεπεράσουν κατά πολύ οι συμμετοχές τις αναμενόμενες! Ενώ είχαν δηλώσει μόνο (!) εκατόν τριάντα πέντε αναβάτες, τελικά στον φιλικό αγώνα συμμετείχαν 350! Η προετοιμασία της λέσχης ήταν για διακόσιους πενήντα και έτσι τελείωσαν οι αποδείξεις πληρωμής, οι δηλώσεις συμμετοχής αλλά και τα αναμνηστικά. Η εκδήλωση κύλησε ομαλά με μόνη εξαίρεση έναν ελαφρύ τραυματισμό ενός αναβάτη.

Στο χώρο του park ferme όπου βρισκόταν η ειδική διαδρομή, βρίσκονταν εταιρίας που παρείχαν μοτοσυκλέτες για test rides (Beta) ενώ έγινε και η πρώτη παρουσίαση των Husqvarna και του νέου ΤΕ 250 “Meo Replica”.

Διαδρομή για όλους

Η διαδρομή του φιλικού αγώνα περνούσε από ένα ποτάμι με άμμο και έμπαινε στο βουνό, ήταν όλο μονοπάτι χωρίς καθόλου ανοιχτά “φλατ” κομμάτια, με υπέροχες βουνοκορφές, σφιχτά εύκολα μονοπάτια, ανηφορικά και κατηφορικά. Στη διάρκεια η διαδρομή εναλλάσσονταν με ανηφορικά κομμάτια, παράλληλα με τα ποτάμια, τα οποία οι αναβάτες περνούσαν αρκετές φορές. Σημαντικά κολλήματα δεν υπήρχαν παρά μόνο σε δύο σημεία στα οποία οι παρέες βοηθούσαν μεταξύ τους και έτσι οι αναβάτες περνούσαν με άνεση.

Ο κύκλος της διαδρομής που είχε απόσταση 80 χιλιόμετρα γινόταν μία φορά, με ανεφοδιασμό στην μέση. Εκεί υπήρχαν άτομα από τη λέσχη τα οποία βοηθούσαν, έδιναν νερά ενώ γινόταν και η σχετική πλάκα μεταξύ των αναβατών. Μετά η διαδρομή συνέχιζε πιο εύκολα σε κορυφογραμμές αλλάζοντας τα τοπία και δίνοντας δυνατότητα στους αναβάτες να απολαύσουν τη βόλτα. Παρά το φιλικό του αγώνα, η σήμανση βρισκόταν σε επίπεδα πρωταθλήματος. Το κλείσιμο του γύρου έβρισκε τους αναβάτες στα Λουτρά του Λαγκαδά, στην ειδική διαδρομή, δίνοντας παράλληλα και επιλογή για απλό τερματισμό σε όσους δεν ήθελαν να καταπονηθούν κι άλλο.

Επιτυχημένη βόλτα

Αξίζει να σημειωθεί πως δεν ήταν αγώνας, αλλά μία βόλτα στην οποία ο κάθε αναβάτης πήγαινε με δικό του ρυθμό, ενώ συμμετείχαν και τα μεγαλύτερα ονόματα του πρωταθλήματος enduro, για προπόνηση.
Η λέσχη μοτοσυκλετιστών Λαγκαδά ευχαριστεί την αντιπροσωπία της ΒΕΤΑ για την παρουσίαση και το test ride των νέων μοντέλων, το κατάστημα Super Bike για την παρουσίαση των νέων Husqvarna 2011 όπως επίσης για την παραχώρηση της τέντας για να στεγαστεί η γραμματεία.

Επίσης, το κατάστημα MONSTER -SHOP.GR για τα energy-drinks, τον Τάσο Σωτηρίου (fnp.gr) για την βίντεο λήψη, τον Γιάννη Σοφιανίδη για τις φωτογραφίες, τον γιατρό Χρήστο Σιδηρόπουλο για τις πρώτες βοήθειες, τον καλό μας φίλο από το Καπνόφυτο Σερρών Αλέκο Κατσάνη που πάντα μας βοηθάει  στην τεχνική υποστήριξη (σκούπα), αλλά και τους  χορηγούς επικοινωνίας  Enduro.gr , motorsite.gr, motoextreme, 89.0fm rainbow, bikeit.gr  και το motogr.tv. Καθώς και τον Δήμο Λαγκαδά και την Δημοτική Επιχείρηση Λουτρών για την παραχώρηση του χώρου αλλά και την Ιντερσαλόνικαγια το ασθενοφόρο και τον γιατρό της.
Περισσότερο από όλους ευχαριστούμε τους αναβάτες που μας στηρίζουν αφού ταξίδεψαν από τα περισσότερα μέρη της χώρας για να συμμετάσχουν στο 3ο Enduro Adventure.

Φωτογραφίες


Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από Τάκης Μανιάτης
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2012 20:16

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Εnduro Sprint Πάτρας Π.Π. enduro 2011 – 1ος αγώνας – Μέγαρα »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon