.
Τρίτη, 12 Μαρτίου 2024 08:32

MotoGP 2024 - Ηλεκτρονικό σφάλμα η αιτία της... ταραχής στην εκκίνηση του Qatar

Η ομάδα της Trackhouse μόνο με το δεξί δεν ξεκίνησε το πρώτο της Σαββατοκύριακο στο MotoGP, με το Miguel Oliveira να είχε ποινή μεγάλου γύρου από το 2023 και τη μοτοσυκλέτα του Raul Fernandez να... ταράζει όλη την εκκίνηση του αγώνα.

Την όλη... αναστάτωση πριν ακόμη σβήσουν τα κόκκινα φώτα της εκκίνησης προκάλεσε ο Raul Fernandez (ο τρίτος ταχύτερος στην προθέρμανση) όταν σήκωσε ξαφνικά το χέρι του στο grid, αναγκάζοντας την έναρξη του αγώνα να πάει... περίπατο. Μετά από έντονους διαλόγόυς με τους αγωνοδίκες, ο Fernandez οδηγήθηκε στο pit lane. Αφού άλλαξε μοτοσυκλέτα, ξεκίνησε από το πίσω μέρος του grid και πάλεψε μέχρι τη 17η θέση, πριν τραβήξει το RS-GP23 του πίσω στα πιτ και αποσυρθεί από τον αγώνα.

«Ειλικρινά, είμαι πραγματικά απογοητευμένος. Μετά από ένα πολύ καλό ζέσταμα και ένα πολύ καλό Σαββατοκύριακο γενικά, ήμασταν πολύ ανταγωνιστικοί. Στο grid είχα ένα πρόβλημα με τα ηλεκτρονικά… Είδα τα φώτα στην οθόνη και κάτι δεν πήγαινε καλά», εξήγησε ο Fernandez.

Ο διευθυντής της ομάδας, Wilco Zeelenberg, μπήκε σε περισσότερες λεπτομέρειες: «Ο Raul είχε έναν κωδικό σφάλματος στην οθόνη του λίγο πριν ξεκινήσει. Μετά από δύο ή τρία δευτερόλεπτα η μοτοσυκλέτα επανήλθε, αλλά σε εκείνο το σημείο πρέπει να φύγεις από το grid το συντομότερο δυνατό. Στη συνέχεια έπρεπε να πάρει τη 2η μοτοσυκλέτα γιατί ήταν πολύ δύσκολο να ξεκινήσουμε με τον κωδικό σφάλματος».

Αλλά αυτό δεν ήταν το τέλος των δεινών του Fernandez, αφού η εφεδρική του μοτοσυκλέτα φορούσε χρησιμοποποιημένα ελαστικά. «Έπρεπε να τρέξω με την άλλη μοτοσυκλέτα που είχε χρησιμοποποιημένα ελαστικά και με αυτά ο αγώνας μου είχε σχεδόν τελειώσει. Προσπάθησα να κάνω τον αγώνα, αλλά στους πέντε τελευταίους γύρους ήταν πολύ δύσκολο να διαχειριστώ τα ελαστικά, δεν μπορούσα να οδηγήσω και μπήκα στο γκαράζ», είπε ο Fernandez

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon