.
Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2024 07:49

Pertamina Enduro VR46 Racing Team - Στις επιλογές της και η KTM

Η VR46 ήρθε σε επαφή με την KTM σκεπτόμενη το μέλλον της αγωνιστικής της ομάδας, παραδέχτηκε ο Uccio Salucci, πυροδοτώντας τα σενάρια για τη σχέση τους με τη Yamaha.

Να υπενθυμίσουμε αρχικά, πως η ομάδα MotoGP του Valentino Rossi βρίσκεται στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου της ως δορυφορική ομάδα της Ducati, αν και υπάρχει επιλογή να παραμείνει για άλλα δύο χρόνια. Εντωμεταξύ, η Yamaha αναζητά διακαώς μια νέα δορυφορική ομάδα, έχοντας και προφανείς δεσμούς με τον ίδιο τον Rossi. Οι δικές του καλύτερες μέρες άλλωστε, ήταν με τον Ιάπωνα κατασκευαστή και επί του παρόντος τους εκπροσωπεί και ως Brand Ambassador.

Κάπου εδώ όμως έρχεται και η KTM να πέσει στο τραπέζι ως επιλογή, με την αυστριακή μάρκα να θέλει να αυξήσει επίσης τις μοτοσυκλέτες της στο grid του 2025. Οι δηλώσεις του Uccio, ο οποίος είναι και επικεφαλής της VR46, στο GPOne είναι ενδεικτικές της κατάστασης:

«Το πιο σημαντικό πράγμα είναι ότι έχουμε μια επιλογή δύο ετών υπέρ μας Αν, παράλογα, αποφασίζαμε αύριο, θα ήμασταν επίσης το 2025 και το 2026 με τη Ducati. Έχω μιλήσει με όλους, δεν ντρέπομαι να το πω, με τη Ducati, με την KTM, με τη Yamaha. Τώρα όμως είναι λίγο νωρίς για το τι θα κάνουμε, ακόμα κι αν είμαι της γνώμης ότι δεν πρέπει να πάμε πολύ μακριά αυτή την απόφαση.

Είναι μια σημαντική συζήτηση που επηρεάζει την ίδια τη χρονιά και θα ήθελα να καταλάβω τι θέλουμε να κάνουμε μετά τους πρώτους αγώνες, για να δώσουμε μια απάντηση. Ίσως στη Yamaha και την KTM να ήμασταν περισσότερο μέρος του project παρά στη Ducati. Αλλά τα πάω πολύ καλά με τον Gigi Dall'Igna και τον Claudio Domenicali. Από τους... έξω, εμείς και η Gresini είμαστε δεύτεροι μετά την Pramac, αλλά ό,τι ζήτησα μου το έδωσαν. Ξέρω τα όριά μου, αλλά μερικές φορές έχω ακόμα περισσότερα.

Τις τελευταίες μέρες μίλησα με τον Dall'Igna. Θέλουμε να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε μαζί, αλλά δεν θέλω να λέω ψεύτικα πράγματα, ποτέ δεν ξέρεις τι θα συμβεί και αυτή τη στιγμή διαπραγματεύομαι με όλους».

Τέλος, κάνοντας μια περίληψη για τα τρέχοντα δεδομένα της αγωνιστικής ομάδας της VR46, ο Luca Marini έφυγε για χάρη της Repsol Honda αυτή τη σεζόν και τον αντικατέστησε ο Fabio di Giannantonio. Ο Marco Bezzecchi, ο οποίος κέρδισε στην ομάδα τον πρώτο της αγώνα στη μεγάλη κατηγορία την περασμένη σεζόν, επέλεξε να συνεχίσει με τα χρώματά του αντί να προχωρήσει σε μια καλύτερη μοτοσυκλέτα και συγκεκριμένα της Pramac. Ακόμα, η ομάδα του Rossi θα είναι πλέον γνωστή ως Pertamina Enduro VR46 MotoGP Team, αφού η ινδονησιακή εταιρεία πετρελαίου αντικατέστησε τη Mooney ως κεντρικό χορηγό.

Το μόνο σίγουρο είναι πως αν η Yamaha δεν απαντήσει σύντομα με ανταγωνιστική μοτοσυκλέτα, θα αλλάξουν πολλά.

Πηγή: crash.net

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon