.
Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2023 08:18

Valentino Rossi - Παραλίγο νίκη και στον τελευταίο αγώνα του Intercontinental GT Challenge 2023

Η BMW M4 GT3 του Valentino Rossi πάλεψε για τη νίκη μέχρι τον τερματισμό του Gulf 12 Hours στο Abu Dhabi, τον.. τελικό του Πρωταθλήματος Intercontinental GT Challenge.

Τελικά, ο Rossi και οι teammates του, Dries Vanthoor και Nick Yelloly έχασαν τη νίκη κατά 12 δευτερόλεπτα από τη Mercedes-AMG GT3 των Maro Engel, Luca Stolz και Mikael Grenier.

Ο Rossi είχε πάρει το προβάδισμα μετά από 7,5 ώρες και στη συνέχεια διατήρησε το πλεονέκτημά του για μία ακόμη ώρα, όταν στη συνέχεια άλλαξε θέσεις με τον Yelloly. Ωστόσο, ένα πρόβλημα με το κιβώτιο κόστισε στην ομάδα 15 δευτερόλεπτα κατά τη διάρκεια του pit stop και  αποτέλεσμα ήταν η δεύτερη θέση. Αν και η τριάδα κράτησε ζωντανή τη μάχη της νίκης τις υπόλοιπες ώρες, δεν κατάφερε να πιάσει τη Mercedes.

«Το να τελειώσουμε έναν αγώνα 12 ωρών 12 δευτερόλεπτα πίσω από τον πρώτο αφού είχαμε το τεχνικό πρόβλημα στο pit stop χάνοντας περίπου 15 δευτερόλεπτα είναι λίγο γλυκόπικρο, αλλά στο τέλος είχαμε έναν δυνατό αγώνα», είπε ο διευθυντής της ομάδας. Vincent Vosse.

Αν και ο Rossi είχε πετύχει τους στόχους του στο βάθρο, παραδέχτηκε ότι αυτός και η ομάδα του ήταν «λίγο αναστατωμένοι» που είδαν τη νίκη να χάνεται.

«Στο τέλος, ήταν ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο για εμάς. Ο στόχος ήταν να φτάσουμε στο βάθρο και ήμασταν πολύ δυνατοί, πολύ γρήγοροι. Είχαμε έναν σχεδόν τέλειο αγώνα. Θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει και να ήμασταν στο πρώτο σκαλί του βάθρου. Οπότε στο τέλος είμαστε λίγο στεναχωρημένοι γιατί νιώσαμε τη γεύση της νίκης, αλλά είχαμε ένα τεχνικό πρόβλημα και χάσαμε κρίσιμα δευτερόλεπτα στο pit stop. Είναι μεγάλη ντροπή γιατί στο τέλος το χάσαμε για 12 δευτερόλεπτα, οπότε θα μπορούσε να ήταν μια φανταστική μάχη μέχρι τον τελευταίο γύρο.

Όμως, ούτως ή άλλως, είναι υπέροχο, το αυτοκίνητο ήταν πολύ δυνατό, η ομαδική δουλειά ήταν όπως πάντα πολύ καλή και μου άρεσε πολύ να αγωνίζομαι με τον Dries και τον Nick. Είναι υπέροχο να τελειώνουμε τη σεζόν με ένα βάθρο. Είναι το έκτο βάθρο της σεζόν. Οπότε είμαι πολύ χαρούμενος για τη φετινή σεζόν και για τη βελτίωση», ήταν τα λεγομένα του Valentino Rossi.

Πηγή: crash.net

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon