.
Κατηγορία Αλλοι
Δευτέρα, 04 Δεκεμβρίου 2023 18:00

Μια Triumph Street Triple 765 RS δώρο για τον Pedro Acosta

Ο νεαρός Ισπανός έγινε ο πρώτος αναβάτης της Moto2 που κατέκτησε την ίδια χρονιά και τον τίτλο και το έπαθλο Triumph Triple Trophy.

Ο θεσμός Triumph Triple Trophy δημιουργήθηκε όταν η αγγλική εταιρεία ανέλαβε να προμηθεύει με κινητήρες της μεσαία κατηγορία των Grand Prix και βασίζεται σε ένα σύστημα συλλογής πόντων από κάθε αγώνα. Στο τέλος της σεζόν ο αναβάτης με τους περισσότερους βαθμούς κερδίζει μια Street Triple RS 765 ειδικά καστομαρισμένη από την Triumph.

Η βαθμολογία υπολογίζεται ως εξής:

  • 7 βαθμοί για τον αναβάτη που έχει καλύψει τη μεγαλύτερη διαφορά από τη θέση που εκκίνησε στη θέση που τερμάτισε.
  • 6 βαθμοί για την κατάκτηση της pole position
  • 5 βαθμοί για τον αναβάτη που θα γράψει τον ταχύτερο γύρο σε κάθε αγώνα

Ο Acosta (Red Bull KTM Ajo Team) ξεχώρισε στην κατάταξη αυτή όντας ο μοναδικός που μάζεψε βαθμούς Triple Trophy σε εννιά αγώνες του φετινού πρωταθλήματος, ενώ οι κοντινότεροι αντίπαλοί του είχαν συγκομιδή από μόνο τέσσερα GP ο καθένας.

Pedro Acosta, Triumph Tripple Trophy, Moto2, Valencia MotoGP 24 November 2023

Ο Ισπανός πρωταθλητής πήρε τρεις pole σε Sachsenring, Silverstone και Red Bull Ring, ενώ έγραψε ταχύτερους γύρους σε οκτώ αγώνες.

Βασικοί του αντίπαλοι στο έπαθλο αυτό ήταν οι Jake Dixon (GASGAS Aspar Team) και Taiga Hada (Pertamina Mandalika SAG Team).

Pedro Acosta, Red Bull KTM Ajo Team: “Είμαι πολύ χαρούμενος που κέρδισα αυτό το τρόπαιο, άλλωστε πρόκειται για μια εκπληκτική μοτοσυκλέτα. Βλέπω πολλούς να την απολαμβάνουν και ίσως τώρα είναι ώρα να πάρω κι εγώ το δίπλωμά μου και να την οδηγήσω στον δρόμο. Πρόκειται για τον ίδιο κινητήρα που χρησιμοποιούμε στη Moto2 και έχουμε δει πόσο γρήγορες είναι αυτές οι μοτοσυκλέτες. Θα έχει σίγουρα πλάκα να κάνω μερικές σούζες και έντο με αυτή τη μοτοσυκλέτα!”

Steve Sargent, Chief Product Officer, Triumph Motorcycles: “Συγχαρητήρια στον Pedro για την εντυπωσιακή χρονιά του, αλλά και και για την κατάκτηση του Triumph Triple Trophy για το 2023. Είναι σπουδαίο να βλέπουμε ένα τέτοιο ταλέντο να αναδεικνύεται με το τρικύλινδρο 765 μας και, με την απόσταση από τη Moto2 ως το MotoGP να μικραίνει μετά και τις τελευταίες αναβαθμίσεις μας τον κινητήρα, περιμένουμε με πολύ ενδιαφέρον να δούμε πώς θα πάει στη μεγάλη κατηγορία το 2024. Ελπίζουμε να χαρείς το έπαθλό σου με τη μοναδική Triumph Triple Trophy βαφή."

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon