.
Κατηγορία Αλλοι
Τρίτη, 05 Δεκεμβρίου 2023 12:11

H Stark υπέγραψε τον Taddy Blazusiak μα έφαγε πόρτα στο SuperEnduro

Η Stark Future έχει μεγαλεπίβολα σχέδια για την ηλεκτρική ΜΧ Varg των 80 ίππων και θέλει να τα υλοποιήσει με τον εξάκις παγκόσμιο πρωταθλητή Taddy Blazusiak - αλλά δεν την αφήνουν...

Ο 40χρονος Πολωνός αναβάτης Taddy Blazusiak, έξι φορές παγκόσμιος πρωταθλητής FIM SuperEnduro και νικητής του Erzbergrodeo μεταξύ πολλών άλλων αγωνιστικών περγαμηνών, μετά από 16 χρόνια στους κόλπους της ΚΤΜ (και GASGAS τα τελευταία χρόνια) υπέγραψε με την ισπανική Stark Future με στόχο να καβαλήσει την πολλά υποσχόμενη ηλεκτρική μοτοσυκλέτα Varg στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SuperEnduro της FIM και στο πρωτάθλημα EnduroCross της ΑΜΑ (ΗΠΑ).

Μάλιστα η Stark είχε δηλώσει συμμετοχή στον εναρκτήριο αγώνα του πρωταθλήματος SuperEnduro 2024 που έγινε στις 25-26 Νοεμβρίου στη Γαλλία, καθώς οι κανονισμοί επέτρεπαν τη συμμετοχή ηλεκτρικών μοτοσυκλετών στην κορυφαία κατηγορία Prestige.

stark varg 4

Ωστόσο όταν η ομάδα της Stark έφτασε στη γαλλική πόλη Liévin για τον πρώτο αγώνα της νέας σεζόν, ενημερώθηκαν από τους διοργανωτές πως δε θα μπορούσαν να λάβουν μέρος για λόγους ασφαλείας.

Η Stark διαμαρτυρήθηκε καθώς, όπως ισχυρίζεται, λίγες εβδομάδες νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 20 Οκτωβρίου είχε λάβει άδεια από τη FIM για τον αγώνα, ωστόσο 22 ώρες πριν την έναρξη του πρώτου GP της χρονιάς ενημερώθηκε από ανθρώπους της παγκόσμιας ομοσπονδίας ότι ο κανονισμός άλλαξε και δεν προβλέπει πια συμμετοχή ηλεκτρικών μοτοσυκλετών. Αυτό παρότι η Stark φρόντισε να έχει μαζί της έναν πυροσβέστη αποκλειστικά για να κατευνάσει τους "φόβους" των διοργανωτών για την ασφάλεια του αγώνα.

stark varg 2

Πλέον η Stark δηλώνει πως βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τη FIM για να μπορέσει να υλοποιήσει το αγωνιστικό πρόγραμμα του SuperEnduro για το οποίο προσλήφθηκε ο Blazusiak, ενώ συνεχίζει να θέτει ως στόχο και τη συμμετοχή σε αγώνες AMA EnduroCross αργότερα μέσα στο 2024.

Αν μη τι άλλο θα έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε πώς στέκεται η ηλεκτρική Varg με τις απίθανες ηλεκτρικές επιδόσεις της απέναντι στον παραδοσιακό ανταγωνισμό, ειδικά τώρα που έχει εξασφαλίσει τις υπηρεσίες ενός εξαιρετικά πεπειραμένου και ικανότατου αναβάτη όπως ο Blazusiak.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon