.
Κατηγορία Indoor Enduro
Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου 2023 11:41

SuperEnduro 2024, 1ος αγώνας, Liévin (Γαλλία)

Σαρωτικός ο Billy Bolt άνοιξε τη σεζόν με μια πειστικότατη διπλή νίκη.

Τον περασμένο Μάρτιο ο Billy Bolt (Husqvarna) κατέκτησε το τρίτο του παγκόσμιο πρωτάθλημα στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς στην Πολωνία, ολοκληρώνοντας μια σεζόν κατά την οποία κρατούσε την πρωτοπορία στην κατάταξη από την αρχή ως το τέλος.

Το νέο ξεκίνημα της σεζόν 2024 έγινε περίπου έναν μήνα πριν ολοκληρωθεί ημερολογιακώς το 2023 και έγινε με μια πολύ οικεία εικόνα. Ο Bolt εμφανίστηκε κυριαρχικός στον εναρκτήριο αγώνα της Γαλλίας, δείχνοντας τα δόντια του κατακτώντας την Akrapovic SuperPole.

superenduro24 1 lievin 04

Στον πρώτο αγώνα έφυγε πρώτος, όπως ξεκίνησε, πήρε την Airoh Holeshot και οδήγησε πρώτος ως τον τερματισμό, καθώς ουδείς μπόρεσε να τον απειλήσει ουσιαστικά.

Ενδεικτικά ο δεύτερος, ο Johny Walker (Beta), τερμάτισε 20 ολόκληρα δευτερόλεπτα μετά τον νικητή, ενώ το βάθρο του πρώτου σκέλους συμπλήρωσε ο Dominik Olszowy (Rieju) αφότου κατάφερε να κρατήσει πίσω του τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Hard Enduro 2023, Manuel Lettenbichler (KTM).

superenduro24 1 lievin 14

Στο δεύτερο σκέλος του αγώνα, που ξεκίνησε να αντίστροφη σειρά εκκίνησης από το πρώτο, ο Diogo Vieira (GASGAS) πήρε τη Holeshot, ωστόσο σύντομα οι πρωταγωνιστές ανέβηκαν θέσεις.

Ο Bolt χρειάστηκε μόλις δύο γύρους για να φτάσει στην πρωτιά, καταδιωκόμενος από τους Walker και Alfredo Gomez (Rieju), ωστόσο ο Άγγλος πρωταθλητής του 2023 δεν ανησύχησε πολύ καθώς επανέλαβε μια σαρωτική εμφάνιση, όπως και στο πρώτο σκέλος, για να πάρει και τη δεύτερη νίκη στη Γαλλία.

Για μιαν ακόμη φορά ο Walker τερμάτισε δεύτερος, ενώ στο τρίτο σκαλί του βάθρου έσπασε το προσωπικό του ρόδι στο παγκόσμιο ο νεαρός Άγγλος Will Hoare (GASGAS).

SuperEnduro-R1-2023-Lievin-

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες Π.Π. SuperEnduro 2024

Ο επόμενος αγώνας είναι προγραμματισμένος για γίνει στις 9 Δεκεμβρίου στην Κρακοβία της Πολωνίας, εκεί που ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα του 2023 πριν λίγους μήνες.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου 2023 16:07

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon