.
Κατηγορία Αλλοι
Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου 2023 13:59

MotoGP - Fabio di Giannantonio στη Mooney VR46 Racing Team

Ως αναμενόταν, ο νεαρός Ιταλός που έλαμψε στο δεύτερο μισό του φετινού πρωταθλήματος θα αναλάβει τη Ducati που άφησε ελεύθερη ο Luca Marini.

Τη σημερινή (27/11) ανακοίνωση της Repsol Honda για τη πρόσληψη του Luca Marini στη θέση του αποχωρήσαντος Marc Marquez προφανώς περίμεναν στην ομάδα του Valentino Rossi, Mooney VR46 Racing Team, για να επισημοποιήσουν το προφανές.

Ο αναβάτης με τον αριθμό #49, Fabio Di Giannantonio, θα είναι μέλος της Mooney VR46 Racing Team για τη σεζόν 2024.

Με αυτή τη μεταγραφή ολοκληρώνεται ουσιαστικά το ρόστερ του MotoGP 2024, καθώς ο 25χρονος Ιταλός θα συνεχίσει να καβαλά μια Ducati Desmosedici GP23 δίπλα στον Marco Bezzecchi.

Ο 'Diggia' στη δεύτερη χρονιά του στο MotoGP φέτος ξεκίνησε τη σεζόν με πολύ μέτρια αποτελέσματα, παρότι αναμενόταν να πάει καλύτερα μετά την πρώτη του εμπειρία ως rookie. Ως τα δύο τρίτα της φετινής χρονιάς το καλύτερο αποτέλεσμά του ήταν δύο όγδοες θέσεις σε Le Mans και Catalunya-Barcelona, ωστόσο από τον αγώνα της Ινδονησίας άρχισε να δείχνει πολύ πιο ανταγωνιστικός, καταφέροντας στην τελευταία εξάδα αγώνων ανέβει δύο φορές σε βάθρο πλήρους αγώνα με κορυφαία στιγμή την πρώτη του νίκη στο Κατάρ, όπου τερμάτισε δεύτερος και στη Sprint Race στη μοναδική του άνοδο σε βάθρο του σύντομου αγώνα.

Η ομάδα του ωστόσο το 2024 δε θα ονομάζεται Mooney VR46 Racing Team, καθώς από την 1η Ιανουαρίου 2024 θα μετονομαστεί σε Pertamina Enduro VR46 Racing Team υιοθετώντας το όνομα της νέας χορηγού που ανακοινώθηκε πρόσφατα. Παράλληλα θα αλλάξει και χρώματα τη νέα χρονιά, καθώς αναμένεται να τρέχει με νέα γραφικά σε λευκό φόντο.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου 2023 14:03

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon