.
Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου 2023 07:47

MotoGP 2023 – Οι προσδοκίες της συμμετοχής του Alvaro Bautista στη Μαλαισία

Με αφορμή την wildcard συμμετοχή του, ο Alvaro Bautista λέει ότι οι προσδοκίες του για το MotoGP της Μαλαισίας αυτού του Σαββατοκύριακου θα είναι η «μεγαλύτερη πρόκληση».

Ο δύο φορές πρωταθλητής των WorldSBK επιστρέφει στο MotoGP… εκτάκτως για ένα αγώνα, μετά την κατάκτηση του δεύτερου τίτλου του στα WorldSBK με τη νίκη του στον Αγώνα 1 της σεζόν στη Jerez. Η επιστροφή του Bautista στη δράση του MotoGP έρχεται με πολύ μικρή πίεση, παρά τις υψηλές προσδοκίες που θέτουν άλλοι.

Σχολιάζοντας τα της επιστροφής του στο MotoGP, ο Bautista είπε τα εξής για τη μεγαλύτερη πρόκληση που θα αντιμετωπίσει: «Νομίζω ότι η μεγαλύτερη πρόκληση είναι ίσως να κρατήσω τους άλλους ανθρώπους ήρεμους που ίσως πιστεύουν ότι μπορώ να κερδίσω ή να πάρω ένα βάθρο επειδή πολλοί δημιουργούν πραγματικά υψηλές προσδοκίες! Μένω ήρεμος και δεν υπάρχει πίεση πάνω μου για να έχω ένα καλό αποτέλεσμα ή να προσπαθήσω να επαναλάβω κάτι, όπως έκαναν άλλοι αναβάτες στο παρελθόν. Έτσι έχουν τα πράγματα και θα προσπαθήσω να διασκεδάσω.

Θα είναι σημαντικό να βρω καλές ρυθμίσεις για τη μοτοσυκλέτα και να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό. Νομίζω ότι αυτή θα είναι η μεγαλύτερη πρόκληση γιατί δεν έχουμε πολύ χρόνο, έχουμε δύο sessions Ελεύθερων Δοκιμών και δεν υπάρχει πολύς χρόνος για να έχουμε καλή αίσθηση. Αν μπορέσω να τελειώσω το Σαββατοκύριακο καλύτερα από ό,τι ξεκίνησα, θα είναι ωραίο. Αν νιώθω ότι δίνω τον καλύτερό μου εαυτό και έχω ένα καλό συναίσθημα με τη μοτοσυκλέτα, τελειώνω τον αγώνα λέγοντας, «αυτή ήταν η καλύτερη επίδοση που μπορώ να κάνω με τον χρόνο που είχαμε το Σαββατοκύριακο». Ο Bautista ήταν πολύ γρήγορος και ξέρει ότι η Sepang παρέχει μια καλή ευκαιρία λόγω των μεγάλων ευθειών.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που μπορώ να υπερασπιστώ τον τίτλο με το #1, αλλά τώρα είμαστε στο MotoGP για αυτό το Σαββατοκύριακο», πρόσθεσε ο Bautista. «Είμαι τόσο ενθουσιασμένος που θα αγωνιστώ εδώ στη Sepang. Είναι μια από τις αγαπημένες μου πίστες και μου έχει λείψει. Θα είναι πολύ ωραίο να επιστρέψω και να κάνω γύρους με τη μοτοσυκλέτα MotoGP. Θα είναι ωραίο να αγωνιστώ ξανά στο MotoGP, ειδικά με αυτό το νέο σχήμα με το Sprint το Σάββατο και μετά τον αγώνα την Κυριακή.

Δεν έχω καμία προσδοκία για το αποτέλεσμα γιατί το επίπεδο της κατηγορίας είναι τόσο υψηλό και τόσο κοντά. Ακόμα κι αν δεν είσαι τόσο μακριά με τον χρόνο γύρου, σε θέσεις είσαι λίγο μακριά. Για μένα, ο στόχος είναι να προσπαθήσω να βρω καλή εμπιστοσύνη στη μοτοσυκλέτα, να προσπαθήσω να το απολαύσω και να κάνω ένα Σαββατοκύριακο από τα λιγότερα στα περισσότερα. Το κύριο πράγμα είναι να προσπαθήσω να διασκεδάσω και να προσπαθήσω να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ».

Υπενθυμίζουμε πως ο Bautista έχει ήδη ανέβει σε πρόσφατη μοτοσυκλέτα MotoGP, μετά από μια ιδιωτική δοκιμή στο Misano νωρίτερα φέτος.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon