.
Παρασκευή, 03 Νοεμβρίου 2023 19:18

MotoGP 2023 – Προβλήματα... θερμοπληξίας για την Aprilia!

«Καζάνι που βράζει» η Aprilia και μιλάμε κυριολεκτικά αφού κατά τη διάρκεια του αγώνα της Ταϊλάνδης η έντονη θερμότητα του RS-GP «έψησε» τους αναβάτες της φίρμας από το Noale.

Η ζέστη που εξέπεμπε η μοτοσυκλέτα ήταν τόσο κακή, που ο Maverick Vinales έφτασε στα όρια της θερμοπληξίας, ώσπου αποσύρθηκε από τον αγώνα αφού ξαφνικά έπεσε από τη δέκατη στην τελευταία θέση με μόλις δύο γύρους να απομένουν.

«Δεν τα πήγαινα άσχημα, αλλά σε κάποιο σημείο άρχισα να χάνω τη διανοητική διαύγεια λόγω της ζέστης», εξήγησε ο Vinales. «Ειδικά στην ευθεία, όταν ξάπλωνα πάνω στη μοτοσυκλέτα, η αίσθηση της ζέστης ήταν απίστευτη.

Σε ένα συγκεκριμένο σημείο, η καλύτερη απόφαση ήταν να σταματήσω. Το να συνεχίσω να ρισκάρω δεν είχε νόημα. Προφανώς, αυτή είναι μια κατάσταση που πρέπει να συζητήσουμε. Θα υπάρξουν και άλλοι αγώνες με υψηλές θερμοκρασίες».

Ο επίσης εργοστασιακός Aleix Espargaro αλλά και ο Raul Fernandez της RNF αντιμετώπισαν επίσης πραγματικό πρόβλημα προς το τέλος των 26 γύρων, αντέχοντας μέχρι τέλους για να πάρουν την καρό σημαία στην 5η και 15η θέση, αντίστοιχα. Υπενθυμίζουμε πως ο Espargaro αργότερα έπεσε στην 8η θέση λόγω χαμηλής πίεσης ελαστικών.

«Δεν μπορούσα να αναπνεύσω. Ήταν ο πιο δύσκολος αγώνας της ζωής μου. Στους τελευταίους 3 γύρους, άρχισα να πανικοβάλλομαι, γιατί προσπάθησα να αναπνεύσω και δεν μπορούσα, οπότε ανησυχούσα πολύ.

Όλη η θερμότητα από τη μοτοσυκλέτα - ο κινητήρας, το πλαίσιο, τα πάντα, πηγαίνουν στους πνεύμονες και δεν μπορούσαμε να αναπνεύσουμε. Ο Maverick σταμάτησε εξαιτίας αυτού και ο Raul μου είπε πως στη μέση του αγώνα ότι δεν μπορούσε να αναπνεύσει. Έτσι αποφάσισε να επιβραδύνει τον ρυθμό στο τελευταίο μέρος του αγώνα», ήταν μεταξύ άλλων τα λόγια του Aleix Espargaro.

«Στην Aprilia δοκιμάζουν πράγματα, αλλά προς το παρόν, τίποτα δεν λειτουργεί. Ο Maverick που προέρχεται από τη Yamaha ή ο Raul από την KTM, μου είπαν πως είχαν μηδενικά προβλήματα θερμότητας. Οπότε είναι πολύ περίεργο», συμπλήρωσε.

Ο Fernandez επιβεβαίωσε: «Μετά από 10 ή 11 γύρους, η ζέστη ήταν πολύ κακή και οι τελευταίοι πέντε γύροι δεν ήταν καθόλου καλοί. Ήμουν κοντά στο να σταματήσω τον αγώνα, αλλά από τον σεβασμό μου προς την ομάδα και την Aprilia, συνέχισα.»

Και όλα αυτά με τη θερμοκρασία του αέρα να ήταν στους 31 βαθμούς την Κυριακή, σε συνδυασμό με 60% υγρασία. Η τέταρτη Aprilia, εκείνη της RNF και του Miguel Oliveira, αποσύρθηκε νωρίς στον αγώνα λόγω τεχνικού προβλήματος. Τέλος, ο επόμενος αγώνας στη Sepang της Μαλαισίας, θα μπορούσε να είναι τόσο καυτός αν όχι ακόμα περισσότερο από της Ταϊλάνδης.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon