.
Κατηγορία Αλλοι
Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου 2023 12:34

Χωρίζουν οι δρόμοι KTM και Tony Cairoli, στο βάθος Ducati ΜΧ

Μετά από πολλά πρωταθλήματα και δύο χρονιές ως Team Μanager στην εργοστασιακή ομάδα MXGP της ΚΤΜ, ανακοινώθηκε το φιλικό διαζύγιο του Tony Cairoli και της αυστριακής εταιρείας.

Στο τέλος του Καλοκαιριού κυκλοφόρησαν έντονες φήμες πως η Ducati ετοιμάζεται κι αυτή να πατήσει πόδι για πρώτη φορά στο Motocross, καθώς φέρεται να εξελίσσει μοτοσυκλέτες τόσο στα 450 cc (MXGP) όσο και στα 250 (MX2). Καθώς περιμέναμε κάποια επίσημη επιβεβαίωση από το Borgo Panigale, στις αρχές του Οκτώβρη άρχισαν να κυκλοφορούν φήμες πως οι Ιταλοί θέλουν τον Toni Cairoli να ηγηθεί της προσπάθειάς τους. Τώρα το όλο γλυκό αρχίζει να δένει.

Με δελτίο Τύπου της ΚΤΜ που έφτασε πριν λίγο (23/10) στα εισερχόμενά μας από την ΚΤΜ, ανακοινώνεται η λήξη της συνεργασίας των δύο πλευρών. Συγκεκριμένα το επίσημο κείμενο αναφέρει τα εξής:

"Μια μακρά και αποδοτική συνεργασία φτάνει στο τέλος της φέτος, καθώς η KTM και ο Tony Cairoli θα χωρίσουν για να κυνηγήσουν διαφορετικούς επαγγελματικούς στόχους το 2024.

"Ο Σικελός εντάχθηκε στη Red Bull KTM Factory Racing στα τέλη του 2009 και έφερε άμεσα αποτελέσματα το 2010, με την κατάκτηση της MX1 (σήμερα ‘MXGP’) με την KTM 350 SX-F, ενώ προσέθεσε άλλους τέσσερεις συνεχόμενους τίτλους. Έπειτα πήρε το πρωτάθλημα του 2017 με την KTM 450 SX-F και λειτούργησε ως δημοφιλής πρεσβευτής της ομάδας, της εταιρείας και του αθλήματος για 12 χρόνια, ως την απόσυρσή του από τα Grand Prix στο τέλος του 2021.

"Ο Tony στη συνέχεια ανέλαβε τον ρόλο του Team Manager για τη Red Bull KTM Factory Racing, πριν αποφασίσει τώρα να συνεχίσει την καριέρα του σε μια διαφορετική κατεύθυνση.

KTM και όλοι στο Pierer Mobility Group θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Tony για την ενέργεια που έφερε, την αριστεία που επέδειξε και τις αξέχαστες αναμνήσεις από το Motocross."

Όπως βλέπετε, εύλογα δε γίνεται σαφής αναφορά στο επόμενο επαγγελματικό βήμα του Cairoli, καθώς αυτό δεν έχει επισημοποιηθεί ακόμη. Με βάση το παρασκήνιο των τελευταίων δύο μηνών όλα δείχνουν πως ο Cairoli ετοιμάζεται να αναλάβει ανάλογο πόστο στην ομάδα ΜΧ που θα στήσει η Ducati, ωστόσο ως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει επίσημα ούτε η μοτοσυκλέτα της Ducati, ούτε φυσικά η ομάδα της.

Ωστόσο οι φήμες επιμένουν και θεριεύουν, ισχυριζόμενες πως η Ducati έχει πλάνο να ακολουθήσει παρόμοια πορεία με την triumph%20motocross&searchphrase=all&limit=50" style="color: #0000ff;">Triumph, δηλαδή να μπει άμεσα στο παγκόσμιο ΜΧ με συμμετοχή το 2024 σε μια κατηγορία και το 2025 και στη δεύτερη, μόνο που ακούγεται πως σκοπεύει να το πάει ανάποδα από τους Άγγλους: πρώτα MXGP και μετά ΜΧ2.

Λίγη σημασία έχει βέβαια η σειρά, καθώς το σημαντικό είναι να επιβεβαιωθεί επίσημα η πορεία της Ducati προς το ΜΧ - ήδη στην Αμερική έχει αποκτήσει το viral παρατσούκλι 'Desmocross' - κάτι που ακόμη δεν έχει γίνει, ενώ δεν έχουν καν εμφανιστεί εικόνες της πρωτότυπης μοτοσυκλέτας που, αν σκοπεύει να είναι στη σχάρα εκκίνησης του MXGP 2024, θα πρέπει να είναι ήδη ολοκληρωμένη ή περίπου εκεί.

Αν μη τι άλλο, το διαζύγιο KTM-Cairoli έρχεται να προσφέρει εμμέσως εγκυρότητα στις φήμες αυτές, καθώς φαινομενικά δεν υπήρχε κανένας άλλος λόγος για να φύγει ο εννιάκις παγκόσμιος πρωταθλητής από την πορτοκαλιά θέση του μετά από μια ακόμη πετυχημένη σεζόν.

Φανταζόμαστε πως οι σχετικές επίσημες εξαγγελίες από το Borgo Panigale μόλις ήρθαν λίγο πιο κοντά και πλέον ίσως η αποκάλυψη να γίνει στην EICMA που απέχει πια μόλις δύο εβδομάδες.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου 2023 12:40

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon