.
Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου 2023 20:31

MotoGP #Throwback - Η απίστευτη νίκη του Valentino Rossi στο Phillip Island το 2003

Μιας και χάσαμε λόγω καιρού τον αγώνα Sprint στο Phillip Island φέτος, ας πάμε πίσω... 20 χρόνια, όταν στην ίδια πίστα ο "Γιατρός" θα έδινε οδηγικό ρεσιτάλ.

Επρόκειτο για τον προτελευταίο αγώνα της σεζόν, όταν επιβλήθηκε στο Valentino Rossi ποινή 10 δευτερολέπτων κατά τη διάρκεια του αγώνα επειδή πέρασε το Marco Melandri υπό καθεστώς κίτρινης σημαίας εξαιτίας της πτώσης του Troy Bayliss. Ο Rossi ενημερώθηκε για την ποινή του λίγους γύρους αργότερα, όταν προηγείτο από τον Loris Capirossi κατά τρία δευτερόλεπτα, όταν και έδειξαν στον Capirossi ότι ήταν ο πρωτοπόρος του αγώνα, παρόλο που είχε τον Rossi μπροστά του. Ο Valentino έπρεπε να προσθέσει άλλα 7 δευτερόλεπτα στο προβάδισμά του στον αγώνα για να μπορέσει να κερδίσει τον αγώνα, όπως και έκανε, φτάνοντας τα 10,392 δεύτερα από τον Loris.

Εντωμεταξύ, η επίμαχη προσπέραση φαίνεται πως ήταν ακούσια, με τον Rossi να μην γνωρίζει γιατί του επιβλήθηκε η ποινή, δηλώνοντας μετά τον αγώνα: «Έκανα την επίθεση μου και μετά από επτά ή οκτώ γύρους βλέπω στο ταμπλό μου στο πιτ «λιγότερα από 10», δεν κατάλαβα τι σήμαινε, ώσπου στον επόμενο γύρο είδα το «P8». Λέω στον εαυτό μου «τι έγινε;» Αφού σκέφτηκα μια κίτρινη σημαία, δεν θυμάμαι να... είδα καμία σημαία.» Σημειωτέο δε, όταν ο Loris Capirossi συνειδητοποίησε τι είχε συμβεί, αποφάσισε και αυτός να αγωνιστεί όσο πιο γρήγορα μπορούσε για να σώσει τη νίκη, προσπαθώντας να πιάσει τον Ιταλό συμπατριώτη του αλλά δίχως αποτέλεσμα καθώς ήταν πολύ αργά.

Μετά τον τερματισμό στο βάθρο, ο Rossi είπε: «Δεν είχα πρόβλημα με τους βαθμούς, οπότε έκλεισα τα μάτια μου για τους τελευταίους 10 γύρους. Ποτέ πριν δεν έκανα αγώνα στο100%. Ίσως σήμερα είναι η πρώτη φορά. Ο αγώνας για μένα ήταν απίστευτος».

Για την ιστορία, το 2003 ο Rossi θα έπαιρνε το 3ο Παγκόσμιο Τίτλο του στην κατηγορία του MotoGP.

Μπορείτε να δείτε όλο τον αγώνα του 2003 στο Phillip Island στο ακόλουθο video.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου 2023 21:00

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon