.
Κατηγορία Αλλοι
Δευτέρα, 22 Μαϊος 2023 16:39

WorldSBK – O Toprak Razgatlioglu στη BMW

Δεν προλάβαμε να μεταδώσουμε την είδηση αποχώρησης του Τούρκου από τη Yamaha και λίγη ώρα αργότερα έσκασε η μεταγραφική βόμβα.

Το πρωί της Δευτέρας 22/5 ανακοινώθηκε η λήξη συνεργασίας μεταξύ Toprak Razgatlioglu και Yamaha και λίγες ώρες αργότερα επισημοποιήθηκε η μεταγραφή του στη BMW για το 2024.

Γράφαμε πριν λίγες ώρες πως, αν ο Τούρκος δεν πάει MotoGP, οι Honda και BMW φάνταζαν ως οι δύο εταιρείες που μπορούσαν να καλύψουν τα θέλω του πρωταθλητή 2021 σε όλα τα επίπεδα: οικονομικώς, υποστήριξη από το εργοστάσιο, αλλά και να λειτουργήσουν ως η πρόκληση που αναζητά μετά από τέσσερις σεζόν πάνω στην R1M.

Όπως προκύπτει λοιπόν, ο Razgatlioglu έβαλε την υπογραφή του σε ένα νέο συμβόλαιο με τη BMW Motorrad WorldSBK, με διάρκεια που ακόμη δεν είναι σαφής. Το σίγουρο είναι πως το 2024 θα τον βρει στη σέλα μιας εργοστασιακής Μ1000RR, ενώ το σχετικό δελτίο Τύπου της BMW αναφέρει “από το 2024…” χωρίς επίσης να δίνει ημερομηνία λήξης στο συμβόλαιο αυτό.

Για τον Razgatlioglu η πρόκληση είναι προφανής, μιας και η BMW δεν έχει βρει ακόμη την επιτυχία που αναζητά στο WorldSBK, ενώ για τη γερμανική πλευρά είναι μια ξεκάθαρη ένδειξη πως σκοπεύει να αναβαθμίσει την παρουσία της στο κορυφαίο πρωτάθλημα ταχύτητας με μοτοσυκλέτες παραγωγής, καθώς δύσκολα φανταζόμαστε τον αναβάτη να βάζει την υπογραφή του δίχως εξασφάλιση πως θα έχει ανταγωνιστικό εργαλείο ανάμεσα στα πόδια του.

Το επόμενο ερώτημα είναι προφανές: στην ομάδα της BMW αυτή τη στιγμή περιλαμβάνονται δύο έμπειροι και πρωτοκλασάτοι αναβάτες, οι Michael Van Der Mark (επίσης μεταγραφή από τη Yamaha) και ο Scott Redding, άρα κάποιος εκ των δύο μάλλον δε θα βρίσκεται εκεί το 2024. Το ποιος θα είναι αυτός θα το μάθουμε στην πορεία προφανώς.

Πηγή: WorldSBK

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon