.
Τετάρτη, 24 Μαϊος 2023 15:38

Marc Marquez - Διανύει το μεγαλύτερο διάστημα χωρίς νίκες στην καριέρα του

Το 2021 έφερε 3 νίκες, αλλά από τότε ο Marquez δεν έχει ξανανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Η περιπέτεια του Marc Marquez συνεχίζεται. Το 2020 είναι πλέον 3 χρόνια μακριά, όμως ο τραυματισμός του στον αγώνα της Jerez εκείνη την χρονιά έχει επηρεάσει όλα όσα έχουν ακολουθήσει. Ο Marc Marquez δεν έχει κερδίσει αγώνα εδώ και 595 ημέρες, κάτι που σηματοδοτεί το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα που έχει μείνει χωρίς νίκη, από την στιγμή που κέρδισε για πρώτη φορά. Αξίζει να σημειώσουμε εδώ ότι, από το ντεμπούτο του Marquez το 2008 μέχρι και την πρώτη του νίκη, το 2010, πέρασαν 784 ημέρες.

Με 85 νίκες στην καριέρα του, ο Marc Marquez έχει την 4η θέση στην λίστα με τους πιο νικηφόρους αναβάτες όλων των εποχών. Τον ξεπερνούν οι Giacomo Agostini (122), Valentino Rossi (115) και Angel Nieto (90). Μετά από τον τραυματισμό του το 2020, ο Marquez θα επέστρεφε στις νίκες το 2021, πετυχαίνοντας 3: Στην πίστα του Sachsenring στην Γερμανία, στο COTA της Αμερικής αλλά και στο Misano. Εν τω μεταξύ, έχουν ήδη ξεκινήσει οι κουβέντες και τα σενάρια, για το επόμενο επαγγελματικό βήμα του Marquez, ενώ η αποχώρηση του από την Honda μετά την λήξη του 4ετούς συμβολαίου του, θεωρείται από πολλούς δεδομένη...

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 24 Μαϊος 2023 15:47

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon