.
Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2023 07:54

MotoGP 2023, Sepang Test – «Προειδοποιητικές βολές» από Marc Marquez στο HRC

Ο Marc Marquez ακολούθησε επιμελώς τις απαιτήσεις των μηχανικών της Honda στις δοκιμές της Sepang και «προειδοποίησε» για το τι μέλλει γενέσθαι στο HRC.

Ο Marquez –όπως είδαμε και εδώ- ήταν 10ος ταχύτερος των χρονομέτρων της Κυριακής, της τελευταίας ημέρας δηλαδή των δοκιμών στη Μαλαισία. Μπορεί συνολικά να δοκίμασε τέσσερεις μοτοσυκλέτες, στο δια ταύτα όμως τα προβλήματα υποδεικνύουν πως η Honda έχει «δρόμο» μπροστά της.

Αναφερόμενος δε στη φυσική του κατάσταση, δήλωσε πως είναι πολύ καλύτερη από τις δύο προηγούμενες σεζόν, ρίχνοντας το μπαλάκι στο HRC και ζητώντας δραστικές λύσεις μέχρι το test στην πίστα του Portimao στις 11 Μαρτίου.

«Ένας νέος τεχνικός διευθυντής έφτασε στο HRC και θέλει να καταλάβει πολλά πράγματα για το concept. Δεν ξέρω γιατί, αλλά θέλουν να μάθουν. Έχουν το λόγο τους. Δεν ρωτούσα, απλώς οδηγούσα. Αυτό κάνει τη ζωή πολύ δύσκολη για έναν αναβάτη σε μια δοκιμή! Το άτομο στη Honda με την περισσότερη εμπειρία είμαι εγώ, οπότε με επέλεξαν να δοκιμάσω όλα αυτά τα πειραματικά πράγματα. Η ισορροπία της μοτοσυκλέτας ήταν διαφορετική. Ήταν πολύ πιο σωματικό. Ελπίζω όμως να τους ήταν χρήσιμο. Μερικές φορές ως αναβάτης είναι σημαντικό να δίνεις σχόλια. Αλλά μόνο ανατροφοδότηση. Μην «μολύνεις» τους μηχανικούς με τις ιδέες σου για το πλαίσιο, την ιδέα και όλα αυτά τα πράγματα.», ήταν κάποια από τα αιχμηρά σχόλια του Marc Marquez, ο οποίος όμως δεν έμεινε εκεί, βλέποντας και το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί και αναγνωρίζοντας τις προσπάθειες της ομάδας:

9323b.jpg

«Όταν οδηγούσα καλά, οι χρόνοι γύρων δεν ήταν κακοί, αλλά απείχαν ακόμα από την πρώτη πεντάδα. Είμαι πιο χαρούμενος για τη φυσική μου κατάσταση παρά για τη μοτοσυκλέτα. Πάντα θέλεις περισσότερα, περισσότερα, περισσότερα. Αλλά πρέπει να συγχαρώ την ομάδα που οργανώθηκε με πολύ καλό τρόπο. Σωματικά νιώθω πολύ καλά και για μένα, αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα. Καταλαβαίνω πότε θέλω να είμαι γρήγορος, πότε θέλω να είμαι πιο αργός. Τα τελευταία δύο χρόνια αυτό ήταν αδύνατο γιατί η φυσική μου κατάσταση δεν ήταν καλή. Ξεκινήσαμε τη δοκιμή με τέσσερεις μοτοσυκλέτες, μετά τρεις, σήμερα δυο και το απόγευμα μόνο με μια. Αποφάσισα «αυτή είναι».

9323c.jpg

Τα αιχμηρότερα δε των σχολίων του Ισπανού Πολυπρωπαθλητή, είχαν ελαφρώς τη μορφή τελεσίγραφου: «Αλλά δεν είναι η μοτοσυκλέτα που χρειάζομαι για να κερδίσω το πρωτάθλημα. Χρειάζομαι άλλο ένα βήμα. Ένιωσα περισσότερες δυνατότητες με τη μια μοτοσυκλέτα από την άλλη, να κάνω διαφορετικά πράγματα. Επέλεξα αυτή με την οποία νιώθω καλύτερα οδηγικά. Δεν έχουμε χρόνο να φέρουμε τρεις μοτοσυκλέτες (για τη δοκιμή στο Portimao). Είναι σημαντικό να επιλέξεις μια κατεύθυνση, μια μοτοσυκλέτα. Είναι ίδια με τη δοκιμή της Valencia, το ίδιο concept, τα ίδια προβλήματα. Τώρα είναι η ώρα να διορθώσουν τα προβλήματα. Δεν ξέρω πως. Απλώς δίνω τα σχόλιά μου».

Το test του Portimao είναι η τελευταία ευκαιρία για τον Marquez και τη Honda να λύσουν τα «ενδοοικογενειακά» και μη προβλήματά τους πριν ξεκινήσει ένα πρωτάθλημα που θα προβληματίσει πολύ το «μυρμήγκι», ειδικά αν η μετάβαση του αδερφού του στη Ducati αποδειχθεί επιτυχής.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2023 08:03

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon