.
Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2023 18:07

WorldSBK 2023 – Διαδικτυακή παρουσίαση της Honda με virtual tour!

Η ομάδα του HRC μας «υποδέχθηκε» διαδικτυακά στο γκαράζ της, παρουσιάζοντας το CBR1000RR-R Fireblade με το οποίο οι Iker Lecuona και Xavi Vierge θα πέσουν στην αρένα του WorldSBK.

Στην όψη της μοτοσυκλέτας προστίθεται ο χορηγός PT Astra Honda Motor, ομάδα έχει επικεντρωθεί σε αυτό που κρύβεται κάτω από τα φέρινγκ μεταξύ του τέλους της σεζόν του 2022 και της επικείμενης έναρξης της σεζόν του 2023 στην Αυστραλία.

Ο Team Manager, Leon Camier και οι αναβάτες Iker Lecuona και Xavi Vierge μίλησαν για όσα έμαθαν την περασμένη σεζόν και για τι φιλοδοξούν τώρα, γνωρίζοντας ότι το επίπεδο του ανταγωνισμού το 2023 θα είναι υψηλότερο από ποτέ. Εκτός από την εικονική παρουσίαση, οι οπαδοί της Honda και του WorldSBK θα μπορούν να επισκέπτονται ψηφιακά το paddock home του HRC πατώντας εδώ ανά πάσα στιγμή κατά τη διάρκεια του έτους. Το εν λόγω site θα ενημερώνεται συνεχώς με νέο περιεχόμενο και πληροφορίες σχετικά με τις δραστηριότητες της ομάδας και των αναβατών και θα παραμένει διαθέσιμo σε όλους τους fans σε όλο τον κόσμο.

wsbkhrc4.jpg

Iker Lecuona: «Μάθαμε πολλά πέρυσι και πετύχαμε κάποια δυνατά αποτελέσματα, όπως η pole position στη Βαρκελώνη και ένα βάθρο στο Assen, το οποίο δεν περιμέναμε πραγματικά, καθώς αυτός ήταν μόνο ο δεύτερος αγώνας. Σίγουρα μια πολύ θετική χρονιά συνολικά που με βοήθησε να αντιμετωπίσω πολλά πράγματα, όπως το πώς να διαχειριστώ την κατάσταση σε κάθε αγώνα και σε κάθε πίστα, επίσης με τα ελαστικά της Pirelli που ήταν πολύ δύσκολο να καταλάβω στην αρχή. Σκοπεύω να αξιοποιήσω όλα όσα έμαθα το 2022 μέσα στο επόμενο έτος. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, η ομάδα και όλοι πίσω στο εργοστάσιο της Honda δούλεψαν πολύ σκληρά για να μας προσφέρουν μια καλύτερη μοτοσυκλέτα. Έχουμε ακόμα δύο ημέρες δοκιμών στην Αυστραλία πριν από τον πρώτο αγώνα, οπότε έχουμε χρόνο να κατανοήσουμε το νέο υλικό και να βρούμε την καλύτερη ρύθμιση για να το εκμεταλλευτούμε όσο καλύτερα μπορούμε. Ξεκινάμε με τους δύο γύρους στους οποίους δεν μπόρεσα να αγωνιστώ την περασμένη σεζόν, αλλά μου αρέσουν και οι δυο πίστες, νιώθω καλά και είμαι έτοιμος να τα δώσω όλα».

wsbkhrc2.jpg

Xavi Vierge: «Αυτή είναι η δεύτερη χρονιά μου στο WorldSBK και έτσι θα επωφεληθούμε από το ότι δεν χρειάζεται να ξεκινήσουμε από το μηδέν. Πλέον γνωρίζουμε πολλές από τις πίστες και καταλαβαίνουμε πώς λειτουργούν τα ελαστικά και τα ηλεκτρονικά, ενώ ήταν μια μεγάλη πρόκληση για μένα πέρυσι. Το 2022 δεν ήταν μια εύκολη σεζόν, αλλά σημειώσαμε κάποια καλά αποτελέσματα και δείξαμε τις δυνατότητές μας. Δούλευαν σκληρά στην Ιαπωνία και έτσι είχαμε πολλή δουλειά να κάνουμε και στοιχεία να δοκιμάσουμε τον χειμώνα. Είμαι πραγματικά ευχαριστημένος με το πώς όλα αυτά έχουν φύγει και τώρα πρέπει απλώς να προσδιορίσουμε τη βάση μας για τη σεζόν. Οι δοκιμές είναι υπέροχες, αλλά δεν συγκρίνονται με τους αγώνες. Ευτυχώς, φέτος ξεκινάμε νωρίς και δεν υπάρχουν καλύτερα μέρη από την Αυστραλία και την Ινδονησία. Λατρεύω αυτές τις πίστες, ειδικά το Phillip Island. Είναι η πρώτη φορά που πηγαίνω εκεί τον Φεβρουάριο που είναι καλοκαίρι, οπότε ανυπομονώ να φτάσω εκεί και να ξεκινήσω μια καταπληκτική σεζόν».

wsbkhrc3.jpg

Leon Camier: «Η σεζόν των Superbike του 2022 ήταν μια καλή χρονιά θεμελίωσης για τους δύο νέους μας rookies. Σε όλη τη σεζόν, μπορέσαμε να δούμε τι είναι ικανοί και οι δύο και εντυπωσιαστήκαμε από τον τρόπο με τον οποίο μπόρεσαν να προσαρμοστούν γρήγορα σε νέες πίστες και διαφορετικές καταστάσεις. Τώρα που μάθαμε πολλά, μπορούμε να επικεντρωθούμε στην απόδοση του αγώνα απευθείας από το FP1. Δουλέψαμε σκληρά σε πολλούς τομείς και βελτιωθήκαμε σε πολλούς τομείς. Το 2023 ξεκινά τώρα και είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε. Ο στόχος είναι να βελτιωθούμε σε παγκόσμιο επίπεδο, τόσο με τη μοτοσυκλέτα στο πλευρό της ομάδας, όσο και να εργαστούμε για να κάνουμε ένα ακόμη βήμα γενικότερα. Η τελική μας ταχύτητα ήταν πάντα πολύ καλή με το Fireblade, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να βελτιωνόμαστε σε κάθε τομέα. Όταν φτάνει μια νέα προδιαγραφή ενός δεδομένου στοιχείου για βελτίωση σε έναν τομέα, μερικές φορές αυτή σε επαναφέρει σε έναν άλλο τομέα. Αυτό είναι κάτι για το οποίο η Honda εργάζεται πολύ σκληρά στην Ιαπωνία και είμαστε σίγουροι ότι φέτος θα κάνουμε ένα ακόμη βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Το να περιμένουμε να πάμε από εκεί που ήμασταν την περασμένη σεζόν για να στοχεύσουμε στην κατάκτηση του τίτλου θα είναι πολύ δύσκολο, αλλά αυτός είναι ουσιαστικά ο στόχος μας και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μέχρι να τον πετύχουμε».

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2023 19:41

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon