.
Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2023 07:15

MotoGP 2023, Alex Rins: «Δεν θέλω να κάνω τη Honda, Suzuki»

Με τον Alex Rins ακόμα να προσπαθεί να προσαρμοστεί στη Honda, παραδέχεται ότι δεν θέλει να μετατρέψει το RC213V στη μοτοσυκλέτα της Suzuki.

Ο Rins έκλεισε τη σεζόν του 2022 παραπάνω από επιτυχώς, αφού πήρε δύο νίκες στους τρεις τελευταίους αγώνες. Ωστόσο, με μια εντελώς διαφορετική –και μη ανταγωνιστική- μοτοσυκλέτα πλέον, ο Rins θέλει να αποφύγει να μετατρέψει τη νέα του μοτοσυκλέτα σε μια «άλλη» έκδοση του GSX- RR.

«Δεν θέλω να κάνω το Honda, Suzuki», είπε ο Rins μετά τη δεύτερη μέρα της δοκιμής Sepang. «Την πρώτη μέρα, συγκρίνοντας τα δεδομένα τα δικά μου και με τους άλλους αναβάτες, ήμουν λίγο αργός στις γρήγορες στροφές ή σε πολλά μέτρα. Τώρα, είναι πολύ καλύτερα. Αυτό που πρέπει να βελτιώσουμε από την πλευρά μου - όταν είδα μερικά βίντεο με τη σύγκριση ενός άλλου αναβάτη είναι ότι έχουμε πολλή κίνηση στα φρένα στο πίσω μέρος της μοτοσυκλέτας.»

rins23b.jpg

Ο νυν αναβάτης της LCR Honda έχει μέλλον μπροστά του, αν θέλει να επαναλάβει την επιτυχία των τελευταίων αγώνων της περασμένης σεζόν, όμως δηλώνει ευχαριστημένος με το επίπεδο προόδου που έχει δείξει προσθέτοντας: «Περισσότερο ή λιγότερο η αίσθηση με τη μοτοσυκλέτα είναι καλή. Αισθάνομαι καλά στα φρένα, αισθάνομαι καλά στη μέση της στροφής, αλλά ακόμα είμαστε πολύ μακριά από τον πιο γρήγορο αναβάτη. Αλλά είμαστε σε καλό δρόμο».

Ο Rins έκανε και μια προσομοίωση αγώνα Sprint κατά τη διάρκεια της τελευταίας ημέρας και ήταν περίπου 0,5 δευτερόλεπτο χαμηλότερος από τον ταχύτερο Luca Marini: «Δεν έχω πολλά χιλιόμετρα με αυτή τη μοτοσυκλέτα, αλλά μπορώ να νιώσω καλά πράγματα, μερικά άσχημα πράγματα και κάποια πράγματα για βελτίωση. Συγκρινόμασταν με το Marini και έκανε ταυτόχρονα την προσομοίωση Sprint. Ήμασταν 0,5 δευτερόλεπτο πιο αργοί σε ρυθμό αγώνα σε σύγκριση με αυτόν. Δεν έχουμε ακόμη ξεκάθαρο στήσιμο βάσης. Μετά την προσομοίωση sprint και τον ταχύτερο χρόνο γύρου δοκιμάσαμε ένα διαφορετικό ηλεκτρονικό πακέτο και ένιωσα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Αλλά υπάρχει ακόμα πολλή δουλειά για να κάνω…»

Πηγή: Crash.net

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon