.
Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2022 08:57

Alex Marquez – «Αλήθειες» για Marc και Honda

Ο Marc Marquez θα άφηνε τη Honda εάν δεν του δώσει μια μοτοσυκλέτα που θα κερδίσει τον τίτλο και είναι ήδη «θυμωμένος» για την επόμενη σεζόν, δήλωσε ο Alex Marquez.

Ο μικρότερος αδερφός του Marc Λοιπόν, ο Alex εγκατέλειψε την LCR Honda και θα συμμετάσχει στο MotoGP του 2023 με την ομάδα της Gresini Ducati, μια κίνηση που θα γίνει ακόμη πιο κομβική εάν καταφέρει να δελεάσει και τον Marc.
Το τεστ μετά τη σεζόν στη Valencia «δίχασε» τα αδέρφια - ο Alex ήταν ενθουσιασμένος με το ντεμπούτο του στην Ducati, ενώ ο Marc έμεινε άφωνος με την έλλειψη προόδου στη μοτοσυκλέτα της Repsol Honda του 2023.

«Ήμασταν μαζί στο αυτοκίνητο και δεν είπαμε λέξη», είπε ο Alex στη La Gazzetta dello Sport για τη δοκιμή της Valencia. «Ο Marc ήταν θυμωμένος. Τον ρώτησα αν είχε δοκιμάσει νέα πράγματα, είπε ναι, αλλά ότι τίποτα δεν λειτούργησε, και αυτό ήταν.»
Όπως γνωσρίζουμε, ο Marc Marquez έχει κερδίσει έξι πρωταθλήματα στην κατηγορία του MotoGP, αλλά για να ισοφαρίσει τα επτά του Valentino Rossi πρέπει να ξεπεράσει τους περιορισμούς της μοτοσυκλέτας του και τους δικούς του τραυματισμούς. Όλα αυτά ενώ η Honda προσπαθεί να ξεχάσει το 2022. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι το ότι στον αγώνα της Γερμανίας, τερμάτισε για πρώτη φορά εδώ και 40 χρόνια χωρίς να κερδίσει ούτε ένα βαθμό. Παραδόξως ωστόσο, αν και πάλι έχασε ένεκα χειρουργείων, ο Marc Marquez ήταν πάλι ο καλύτερος αναβάτης της Honda στην κατάταξη του MotoGP στο τέλος του έτους.

«Νομίζω ότι εάν η Honda κάνει τα βήματα προς τα εμπρός που πρέπει να κάνει, ο Marc δεν θα φύγει. Επειδή είναι η ομάδα με την οποία αγωνιζόταν πάντα, που τον περίμενε και τον σεβάστηκε όταν τραυματίστηκε. Αλλά αν η μοτοσυκλέτα δεν είναι αυτή για το παγκόσμιο πρωτάθλημα, τότε θα είναι δυνατό.»

am23a.jpg

Μια πρώτη ρήξη άλλωστε μεταξύ της Honda και του διδύμου Marquez υπάρχει ήδη, λόγω της εμπειρίας του Alex. «Χρειαζόμουν μια αλλαγή, το να μείνω θα σήμαινε ότι θα «πεθάνω». Ξέρω ότι έχω μια γρήγορη μοτοσυκλέτα (με τη Ducati). Και αυτό είναι σημαντικό για έναν αναβάτη. Τότε, το τι θα συμβεί θα εξαρτηθεί από τον δεξιό καρπό. Τρία δύσκολα χρόνια με τη Honda; Ειδικά το τελευταίο. Δεν είναι εύκολο για έναν αναβάτη να οδηγήσει την ίδια μοτοσυκλέτα από το Qatar στη Valencia. Την ίδια! Αν μια μοτοσυκλέτα είναι ανταγωνιστική, εντάξει, αλλά αν έχεις πολλά προβλήματα, είναι δύσκολο να κάνεις 20 αγώνες σαν αυτόν. Αν βλέπεις άλλους να λαμβάνουν υλικό και τις μοτοσυκλέτες τους να βελτιώνονται, δεν είναι εύκολο να το αποδεχτείς. Τότε, μόλις ανακοίνωσα ότι θα πάω στη Gresini, δεν έλαβα τίποτα. Δεν λέω ότι δεν λειτούργησαν, αλλά δεν λειτούργησαν όπως θα έπρεπε σαν Honda».

Στον αντίποδα, όταν ο Alex ξεκίνησε συνομιλίες με τον εγκέφαλο της Ducati, Gigi Dall'Igna, έγινε αμέσως ευπρόσδεκτος, καθώς χαρακτηριστικά δήλωσε: «Ειλικρινά ήταν το καλύτερο πράγμα: στη Valencia ήρθε στο γκαράζ, με σύστησε στην ομάδα του, ήθελε να έχουμε μια συνάντηση. Δεν είχα συμβόλαιο με τη Ducati, δεν ήταν υποχρεωμένος να το κάνει, αλλά θέλει να τους ακούει όλους για να βελτιώσει τη μοτοσυκλέτα. Πριν φτάσω στο γκαράζ, βρήκα τον τεχνικό μου και τέλος. Υπήρχαν αυτοί της LCR, όχι της Honda. Με εξέπληξε η μέθοδος της Ducati

Αναφερόμενος δε στο χρόνο του στο μεγάλο «Η» είπε τα εξής: «Την πρώτη χρονιά ένιωσα σημαντικός και είχα καλά αποτελέσματα, με έκαναν επίσης να δοκιμάσω ό,τι είχαν κάνει για τον Jorge Lorenzo, και λειτούργησε μαζί μου. Είχα μεγαλώσει, έκανα δύο βάθρα, αλλά όταν με έβαλαν στην LCR ένιωσα μοναξιά και ασήμαντος. Από τη Honda, όχι από την ομάδα, με την οποία είχα πάντα εξαιρετική σχέση».

Τάδε έφη λοιπόν ο Alex, με δηλώσεις που ακούγονται αρκούντος ενδιαφέρουσες για το πως λειτουργεί στα ενδότερα του το HRC το οποίο από ότι φαίνεται περνάει τη μεγαλύτερη κρίση του εδώ και μισό αιώνα. Θα την ξεπεράσει μες το 2023, ή θα είναι μια ακόμα χρονιά επιδείνωσης;

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon