.
Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2022 09:12

MotoGP – Έρχεται νέο σύστημα προειδοποίησης αναβατών

Ένα νέο σύστημα ασφαλείας εξελίσσεται για το 2023, ώστε οι αγώνες και των 3 κατηγοριών του MotoGP να γίνουν ασφαλέστεροι.

Για το 2023 η FIM και η Dorna θέλουν να αυξήσουν για άλλη μια φορά τα επίπεδα ασφάλειας στις πίστες. Για το σκοπό αυτό, βρίσκονται σε εξέλιξη σχέδια για την εφαρμογή ενός συστήματος που ειδοποιεί άμεσα τους υπεύθυνους ασφαλείας της πίστας όταν ένας ή περισσότεροι αναβάτες έχουν ατύχημα.

Παρόλο που είναι αδύνατο να μηδενιστεί ο κίνδυνος εντός πίστας, το Crash.net μίλησε με τον Corrado Cecchinelli, Διευθυντή Τεχνολογίας του MotoGP, ο οποίος εξήγησε ότι η ιδέα είναι να εφαρμοστεί ένα σύστημα προειδοποίησης ατυχημάτων και στις τρεις κατηγορίες του παγκόσμιου πρωταθλήματος. Ο στόχος είναι να μειωθεί ο κίνδυνος και να αποφευχθεί η εμπλοκή και άλλων αναβατών σε ήδη υπάρχον ατύχημα.

Για να γίνει αυτό, όλες οι μοτοσυκλέτες θα έχουν ένα σύστημα που θα αναγνωρίζει πότε έχουν πέσει και θα ειδοποιεί αμέσως το σχετικό τμήμα. Με τη λογική των συστημάτων των αερόσακων, όπου το ίδιο το σύστημα ενεργοποιείται πριν ο αναβάτης χτυπήσει στο έδαφος, το προσωπικό ασφαλείας θα γνωρίζει τη σύγκρουση χιλιοστά του δευτερολέπτου πριν καν η μοτοσυκλέτα πέσει πραγματικά στην άσφαλτο ή το χαλίκι.

Μόλις το σύστημα ανιχνεύσει ένα ατύχημα, οι πίνακες χρονομετρήσεων θα λαμβάνουν την ένδειξη μοτοσυκλέτας σε ατύχημα και στη συνέχεια θα ενεργοποιείται μια ειδοποίηση για τους άλλους αναβάτες στην πίστα. Με αυτόν τον τρόπο μειώνεται το χρονικό διάστημα μεταξύ της πρόσκρουσης και της επικοινωνίας του ατυχήματος σε όσους βρίσκονται στην πίστα.

Σήμερα, οι αναβάτες γνωρίζουν ότι έχει συμβεί ένα ατύχημα βλέποντας τις κίτρινες σημαίες και τις ηλεκτρονικές οθόνες τους. Ωστόσο, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ένας αναβάτης τιμωρείται επειδή δεν επιβράδυνε σε περιοχή με κίτρινη σημαία, καθώς δεν είδε αυτές τις προειδοποιήσεις. Με το σύστημα που σχεδιάζεται, όσοι βρίσκονται στην πίστα θα γνωρίζουν τα ατυχήματα πολύ πιο γρήγορα.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon