.
Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2022 19:01

Max Verstappen – «Θα ήθελα να οδηγήσω μοτοσυκλέτα του MotoGP, αλλά…»

Ενώ ο Daniel Ricciardo ετοιμάζει δίτροχη.. μοτοεξόρμηση, ο δις Παγκόσμιος Πρωταθλητής της F1, Max Verstappen «θα ήθελε» να οδηγήσει μια μοτοσυκλέτα MotoGP για πρώτη φορά, αλλά ο χορηγός του δεν τον… αφήνει.

Ο Verstappen, βρέθηκε φιλοξενούμενος της Repsol Honda και του Marc Marquez στην εκδήλωση εορτασμού του Ιάπωνα κατασκευαστή. Αφού κέρδισε τον τίτλο του 2021 με «αμφιλεγόμενο» τρόπο, ο Verstappen κέρδισε τον δεύτερο συνεχόμενο τίτλο του με 146 πόντους έναντι του Charles Leclerc της Ferrari, σημειώνοντας επίσης νέο ρεκόρ με 15 νίκες σε μια σεζόν. Αυτά στον κόσμο της F1, γιατί στο MotoGP η Honda τελείωσε τη χρονιά χωρίς νίκη.

Ωστόσο, ο Marquez έκανε μια εντυπωσιακή επιστροφή στη δράση αφού επέλεξε να υποβληθεί σε τέταρτη επέμβαση στο δεξί χέρι μετά το ιταλικό Grand Prix στο Mugello, διεκδικώντας μια pole position (Motegi) και μια δεύτερη θέση στο Phillip Island.

Πίσω στο πλαίσιο του «Thanks day», οι Verstappen και Marquez κάθισαν να συζητήσουν και για τα δύο αθλήματα, κάτι που έκανε τον Ολλανδό να θέλει να δοκιμάσει μια μοτοσυκλέτα MotoGP για πρώτη φορά, δηλώνοντας σχετικά: «Αυτοί οι τύποι είναι τρελοί. Οι ταχύτητες που έχετε στις ευθείες, η ιπποδύναμη στη μοτοσυκλέτα - θα ήθελα να το δοκιμάσω κάποια μέρα, αλλά δε μου επιτρέπεται ακόμα».

Στη συνέχεια ο Marquez διέκοψε τον Verstappen για να ρωτήσει γιατί, κάτι που οδήγησε στον οδηγό της Red Bull Racing να πει: «Η ομάδα εξακολουθεί να μην μου επιτρέπει να το κάνω». Αφού ο Marquez απάντησε ότι ο Verstappen έχει χρόνο τώρα που είναι εκτός σεζόν,  αστειεύτηκε λέγοντας «Τώρα μπορώ να σπάσω ένα πόδι».

Κάτι που σίγουρα ούτε για αστείο δε θα ήθελαν οι άνθρωποι της Honda για την F1 και πολύ περισσότερο για το πολύπαθο τις τελευταίες σεζόν HRC.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2022 19:15

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon